Mitsubishi спря производството на автомобили в Китай

Mitsubishi спря производството на автомобили в Китай

Mitsubishi спря производството на автомобили в Китай

Японската компания Мицубиши спря напълно производството на автомобили в китайския си завод в Чанша, провинция Хунан, съобщава Nikkei.

Прекратяването на производството се дължи на спада в търсенето на продукти на японската марка. Миналата година доставките на автомобили за клиенти са намалели до 38 550 единици, което е с около 60% по-малко, отколкото през 2021 г. Производството в завода в провинция Хунан беше спряно през март 2023 г. и Mitsubishi няма намерение да го възобновява.

Според публикацията заводът ще бъде пренасочен към производството на електрически автомобили от китайската компания GAC, която е партньор на Mitsubishi. За това какви автомобили се предполага, че ще се произвеждат, не се съобщава.

Преди това стана известно, че Mitsubishi планира да спре производството на хечбеци и седани Mirage през 2025 г. Прекратяването на производството на Mitsubishi Mirage е пряко свързано с липсата на интерес от страна на клиентите към автомобила. През 2022 г. продажбите на модела в САЩ са спаднали с 31%, а през първата половина на 2023 г. са намалели с 44%.
 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ