Tesla представи първия електрически пикап

Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск представи първия електрически пикап на компанията, който ще носи названието Cybertruck, предаде американското издание „Дъ Върдж“.

Премиерата на новото возило на Tesla в Лос Анджелис обаче бе белязана от гаф. По време на представянето Мъск искаше да демонстрира здравината на страничните стъкла на пикапа, като за целта служител на компанията трябваше да хвърли метална топка срещу тях. Страничното стъкло обаче се счупи още от първия удар, а при втория пострада и задното стъкло.

„Ще оправим този проблем впоследствие“, обеща Мъск.

Пикапът ще се предлага в три в версии – с пробег от 400, 480 и 800 километра. Цената на базовия модел ще започва от 39 900 долара, докато най-луксозният вариант ще се продава за 69 990 долара. Опциите за автопилот струват допълнителни 7 000 долара.

По думите на Мъск пикапът ускорява от 0 до 100 за 6,5 секунди в базовия вариант и за 2,9 секунди в този с най-мощния двигател. Той има капацитет от повече от 1,5 тона и може да тегли ремарке с тегло от 3,4 до 6,4 тона в зависимост от модела.

 Очаква се производството на CuberTruck да започне в края на 2021 г.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ