Toyota с рекорди по продажби шест поредни месеца

Toyota с рекорди по продажби шест поредни месеца

Toyota с рекорди по продажби шест поредни месеца

Обемът на световните продажби на водещия японски автомобилен производител Toyota Motor през февруари възлиза на 711 хиляди автомобила, което е с 9,2% по-високо в сравнение със същия период на миналата година. Това се посочва в доклада на корпорацията, разпространен във вторник, пише ТАСС.

Като се вземат предвид и продуктите, продавани от производителите на групата на Toyota Daihatsu Motor и Hino Motors, постижението е рекордно високо за февруари. Както отбелязват от самата компания, в продължение на шест месеца тя е в състояние да актуализира месечните рекорди на продажбите на своите автомобили в света.

Подобна тенденция се отнася и за нивото на производство. През февруари концернът е произвел около 668 хил. автомобила, което е с 6,8% повече от миналата година. От Toyota посочват, че това се дължи предимно на възстановяването на търсенето в Китай след рецесията, причинена от пандемията.

През 2020 г. Toyota продаде повече от 9,53 милиона автомобила по целия свят, ставайки лидер по този показател сред останалите компании. За последно японският автомобилен гигант оглави тази класация през 2015 година. Тогава той отстъпи лидерството на германския концерн Volkswagen.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ