Royal Dutch Shell мести централата и съкращава името си

Royal Dutch Shell мести централата и съкращава името си

Royal Dutch Shell мести централата и съкращава името си

Акционерите на Royal Dutch Shell подкрепиха предложението за преместване на централата й от Холандия в Обединеното кралство, съобщава Ройтерс, позовавайки се на предварителни резултати от гласуването.

Окончателните резултати трябва да бъдат обявени на по-късна дата, но според агенцията собствениците на 58% от акциите на Shell са почти единодушни за преместването на централата в Лондон като част от значителни структурни промени в компанията. 

По време на петъчната среща на акционерите в Ротердам се очаква решение Royal Dutch Shell да се преименува просто на Shell. Компанията също така планира да запази в употреба само един вид акции вместо досегашните два.

"Преместването" в Обединеното кралство трябва да намали данъчната тежест върху компанията, като елиминира необходимостта от плащане на 15% данък при източника върху дивидентите в Холандия.

Екологичните организации, чиито представители организираха протест в Ротердам, смятат, че преместването на централата на Shell е свързано с решението на холандския съд през май да задължи компанията да намали емисиите на парникови газове с 45% до 2030 г. В момента компанията се опитва да оспори това решение.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ