Amazon удвоява заплатите на служителите си

Amazon удвоява заплатите на служителите си

Amazon удвоява заплатите на служителите си

Amazon ще увеличи максималното базово заплащане труда на корпоративни и технологични служители от 160 000 до 350 000 долара годишно като част от общото нарастване на възнагражденията. С този ход компанията се надява да привлече и задържи млади таланти, но и да доближи заплатите до тези на конкурентите и - Google, Facebook, Apple и Microsoft. Сайтът geekwire.com коментира, че в исторически план софтуерният тръст поддържа ниски основни възнаграждения в сравнение с основните си конкуренти на пазара, компенсирайки с акции и бонуси. Тези стимули остават в сила, обяви мениджмънтът във вътрешния корпоративен сайт и обещава, че те ще бъдат далеч по-значителни, отколкото досега. „През миналата година пазарът на труда бе особено конкурентен и след като направихме задълбочен анализ на различни опции, претегляйки състоянието на нашия бизнес и необходимостта да провлечем и задържим най-добрите таланти, решихме да направим значително по-големи увеличения на нашите компенсации, отколкото обичайно правим в една типична година“, подчертават от компанията на Джеф Безос.  

Към днешната дата Amazon е по средата на традиционната годишна оценка на ефективността, известен сред служителите и като Forte и първата, откакто Анди Джаси пое кормилото след основателя Джеф Безос.

Увеличението на тавана на основното заплащане е забележително на фона на поевтиняването с 15%  на акциите на технологичния гигант от пика им през юли 2021 г. Те все пак се покачиха миналия петък с 13,5%, ден след като бе оповестен отчетът за печалбата на компанията за четвъртото тримесечие на 2021-а. Данните в него сочат 9% увеличение на продажбите на годишна база и общи приходи от 137,4 млрд. долара.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ