Код "100% рециклирани бутилки"

Код 100% рециклирани бутилки

Код "100% рециклирани бутилки"

Coca-Cola започва мащабна трансформация" към 100% рециклирани пластмасови бутилки в САЩ, като част от стратегията си за устойчивост.

Марката се застъпваше за въвеждане на бутилки на растителна основа, които не използват материали от изкопаеми горива. Сега обаче новият фокус е съществена стъпка в борбата с пластмасовите отпадъци, които затлачват "водните пътища" на света, посочиха от компанията, цитирани от Bloomberg.

По този начин от компанията ще намалят използването на нова пластмаса в портфолиото ѝ в Северна Америка с над 20% спрямо 2018 година.

Coca-Cola вече обеща да направи опаковките си 100% рециклируеми до 2025 г., както и да използва 50% рециклирани материали в бутилките и кенчетата си до 2030-а.

Компанията представя нова бутилка с обем от около 300 мл, изработена от рециклиран термопластичен полимер полиетилентерефталат (PET). С решението си Coca-Cola се надява да привлече младежите под 25-годишна възраст, които залагат на продукти с опаковки, съобразени с грижата за околната среда.

Бутилката ще се появи в избрани щати още този месец, преди да бъде разпространена на национално ниво през идното лято. Цената на напитките ще е 1.59 долара, предаде CNN.

Coca-Cola не е единственият мултинационален конгломерат, ангажиран с редуцирането на замърсяването с пластмаса. От Nestlé вече обявиха, че смятат да похарчат 2 млрд. долара за инициативи в тази посока, а Pepsi наскоро показа нов дизайн на двулитровата си бутилка, изискващ 24% по-малко материал за изработка.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ