Facebook дава 100 млн. долара за неизплатени фактури на малки бизнеси

Facebook дава 100 млн. долара за неизплатени фактури на малки бизнеси

Facebook дава 100 млн. долара за неизплатени фактури на малки бизнеси

Facebook обяви програма в размер на 100 млн. долара за подкрепа на малки бизнеси, притежавани от жени и лица от малцинствени групи.

Ангажиментът на социалната мрежа включва закупуване на непогасени фактури, което ще помогне на фирмите, които иначе изчакват в продължение на седмици, ако не и месеци, за да получат заплащане от клиентите си, предаде CNBC.

Този проект е най-новото усилие на Facebook да изгради взаимоотношения и дългосрочна лоялност сред малкия бизнес, който много разчита на социалната мрежа за рекламиране, таргетирано към нишови демографски групи, които се интересуват от определени продукти.

Бизнесът може да кандидатства за неплатени фактури от минимум 1000 долара и ако бъде одобрен, Facebook откупува фактурата и я изплаща в рамките на дни. След това клиентите изплащат средствата директно на Facebook при същите условия, които са договорили с малкия бизнес.

Рич Рао, вицепрезидент по малкия бизнес в компанията, прогнозира, че програмата ще помогне на приблизително 30 хил. фирми.

Заинтересованите страни могат да кандидатстват от 1 октомври в специална платформа. Изискването е обаче да са базирани на територията на САЩ. освен това участниците трябва да са от расови или етнически малцинства, жени, американски военни ветерани, лица от ЛГБТЕ+ общността или хора с увеждания.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ