Кина отдават под наем екраните си на геймъри

Кина отдават под наем екраните си на геймъри

Кина отдават под наем екраните си на геймъри

Юи Джонг Лий и трима нейни приятели седят в празен киносалон с капацитет от 200 места и играят видеоигра на гигантския екран. Мощни звуци се чуват в тъмната стая от многобройните високоговорители.

„Качеството на звука е особено невероятно… Звукът от изстрелите е просто толкова жив и когато нещо полетя директно към мен от екрана, дори изкрещях“, разказва 25-годишната студентка за „Би Би Си“.

Лий и компанията ѝ са наели за два часа екрана в един от клоновете на най-голямата южнокорейска киноверига, CGV.

Пандемията от COVID-19 принуди салоните да затворят врати или да ограничат капацитета си, а онези, които все пак работят, почти няма какво ново съдържание да излъчат. Филмовата индустрия сякаш е поставена на пауза, затова CGV излезе с идеята да отдава залите си под наем на геймъри, които да донесат нов поток от приходи по време на кризата.

Двучасовият престой по схемата, наречена Azit-X, струва около 90 долара в часовете преди 18:00, докато вечерните сесии достигат до 135 долара. Потребителите трябва да сами да си осигурят конзолите, игрите и контролерите.

Капацитетът на залите варира между 100 и 200 места, а един билет за филм струва 12 долара. Така пространство със 100 души при изискване за работа до 50% означава около 600 долара приходи преди закупуването на допълнителни консумативи за прожекциите. CGV не печели толкова много от геймърите, но си докарва допълнителен доход.

От старта на новата услуга в началото на тази година досега са направени над 130 резервации. По-голямата част от клиентите са мъже на възраст между 30 и 40 години, двойки, както и семейства.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Започват проверки в цялата страна на компаниите за бързи кредити
Вицепрезидентът: С нетърпение чакам да има правителство, макар че една реплика ме разтревожи
САЩ избегнаха фалит: Сенатът одобри сделката за тавана на дълга
ОПЕК забрани на журналисти от Ройтерс, Блумбърг и "Уолстрийт Джърнъл" да посещават централата на картела във Виена
Николай Денков: С ГЕРБ си нямаме доверие, но съставът на кабинета е консенсусен
17 депутати наказани с порицание за сблъсъка в парламента
Големи американски компании обмислят изтегляне на производството си от Китай и Виетнам
Страните от БРИКС зоват за ребалансиране на глобалния ред