Потреблението расте

Потреблението расте

Потреблението расте

Оборотът в търговията на дребно нараства през юли с 0,2% спрямо юни и с 4,9% в сравнение със същия месец на 2017 г. Това показват предварителни данни на Националния статистически институт (НСИ).

През юли 2018 г. се наблюдава увеличение на оборота спрямо предходния месец при: търговията на дребно чрез поръчки по пощата, телефона или интернет - с 0,6%, търговията на дребно с битова техника, мебели и други стоки за бита - с 0,4%, търговията на дребно с хранителни стоки, напитки и тютюневи изделия и търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки - по 0,1%.

Намаление е отбелязано при: търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника - с 2,3%, търговията на дребно с разнообразни стоки - с 0,3%, търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - с 0,2% и търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия - с 0,1%.

През юли 2018 г. в сравнение със същия месец на 2017 г. оборотът нараства по-значително при: търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки - с 14%, търговията на дребно чрез поръчки по пощата, телефона или интернет - с 13,4% и търговията на дребно с хранителни стоки, напитки и тютюневи изделия - с 9,7%.

Спад е регистриран при търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника - с 6,1%, търговията на дребно с разнообразни стоки - с 1,1% и търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - с 0,7%.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ