Sanofi придоби производител на иновативна ваксина срещу грип

Sanofi придоби производител на иновативна ваксина срещу грип

Sanofi придоби производител на иновативна ваксина срещу грип

Френската фармацевтична компания Sanofi финализира сделката по придобиване на американския производител на иновационна ваксина срещу грип Protein Sciences, предават международните агенции като се позовават на официално съобщение на компанията.

Според огласените през юли условия по сделката, освен цената от $650 млн.  Sanofi ще платят допълнително още $100 млн в зависимост от "постигането на определени резултати"  от американската биотехнологична компания.

Разработената от Protein Sciences и одобрена от американската агенция за наблюдение и контрол на храни и медикаменти четиривалентна ваксина срещу грип Flublok влиза в порфолиото с ваксини на Sanofi Pasteur. Flublok се препоръчва за използване при лица над 18 годишна възраст. Тя е създадена на базата на  рекомбинантен протеин, без използване на животински, което ускорява неколкократно скоростта на получаването й.

За 2016 година  Sanofi Pasteur - подразделението на френската компания за ваксини е произвело около 200 млн дози ваксини против сезонен грип, което е около 40% от всички произведени в света ваксини против грип.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ