България

Политика

|

Общество

|

Полиция влезе в дома на Бойко Борисов

Полиция влезе в дома на Бойко Борисов

Бившият премиер Бойко Борисов и висши функционери на ГЕРБ  са задържани тази вечер. В ход е мащабна операция на ГД „Национална полиция“ по 120 сигнали за злоупотреби със европари, постъпили в Европейската прокуратура. Това съобщават от пресцентъра на МВР.

Досега са задържани бившият министър-председател и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, бившият министър на финансите Владислав Горанов, бившият председател на Парламентарната комисия по бюджет и финанси Менда Стоянова и пиарът на ГЕРБ Севдалина Арнаудова.

Менко Менков, адвокат на Борисов, заяви, че не е допуснат до клиента си от извършващите обиска служебни лица. Той се прави без съдебна заповед, „по неотложност” – процедура, според която събирането и запазването на доказателства може да се извърши и без разрешение на съда.

"Няма никой над закона!". Този пост е публикувал в личният си във Фейсбук профил премиерът Кирил Петков.

Очевидно става дума за извършените тази вече арести  на бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов и други висши представители на бившата управляваща партия.

Главна прокуратура не е уведомена за операцията, подчерта Сийка Милева, говорител на Иван Гешев.Тъй като се касае за европейски средства следва да се обърнете към Европейската прокуратура, допълни тя. Милева обясни, че при неотложни действия законът определя срок от 24 часа, в който полицията да уведоми прокуратурата, ако действията са от нейната компетенция.

Оперативните действия и претърсвания продължават. Очаквайте подробности.

 

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ