Бюджет 2020 влиза за второ четене в ресорната комисия

Бюджет 2020 влиза за второ четене в ресорната комисия

Бюджет 2020 влиза за второ четене в ресорната комисия

Бюджетът за 2020 година, заедно с бюджетите на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) и на държавното обществено осигуряване (ДОО), влизат на второ четете в парламентарната комисия по бюджет и финанси днес, предаде БГНЕС.

Финансовата рамка за следващата година бе приета на първо четене на 13 ноември, като тя бе подкрепена от 123 депутати. „Против се обявиха“ само от БСП и ДПС. Бюджетите на НЗОК и ДОО бяха одобрени на първо четене предходния ден.

Междувременно стана ясно, че на 3 декември ще се проведе извънредно заседание на Парламента за приемането на бюджетите на НЗОК и ДОО на второ четене. Предвидено е заседанието да продължи от 11.00 до 20.00 часа, предаде БНР.

Сред най-спорните поправки между двете четения на бюджетните закони за догодина е категоризацията на местата за настаняване, резервирани чрез онлайн платформи като Airbnb и Booking.

Вносителите на промяната Менда Стоянова и Валери Симеонов обявиха, че са съгласни темата за облагането на краткосрочно отдаваните под наем имоти, използвани основно за туристически обекти, да бъде подложена на обществено обсъждане.

Остава неяснотата и по темата болничните, след като управляващите се отказваха от идеята първият ден от болничните да е за сметка на работещите, а не на работодателя.

 

 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ