Цачева нареди проверка на бонусите в Агенцията по вписванията

Цачева нареди проверка на бонусите в Агенцията по вписванията

Министърът на правосъдието Цецка Цачева е разпоредила проверка в Агенцията по вписванията, съобщи bTV. Проверката е за това дали са били спазени изискванията и наредбата за вътрешните правила при раздаването на бонусите на служителите.

„Вярвам, че няма нарушения, но ако в доклада на Инспектората бъдат установени такива, ще бъда безкомпромисна”, заяви Цачева на извънреден брифинг в правосъдното министерство.

Докладът ще е готов до края на следващата седмица или най-късно – в началото на по-следващата, поясни тя.

„Съобразила съм момента, в който изпълнителният директор Габриела Козарева пое агенцията в средата на месец август – по време на срива на Търговския регистър, и нейните усилия за възстановяване в пълнота функционалността на регистъра, както и работата по отношение на останалите три регистъра, които са в Агенцията по вписванията. За пръв път бе преодоляно забавянето в Търговския регистър и в Регистъра на юридическите лица с нестопанска цел, което беше факт, особено през месеците март, април и май”, добави Цачева.

По информация на Козарева най-големият даден бонус за последното тримесечие е малко над 3000 лева, а най-малкият – 700 лева. Самата тя отказа да сподели колко пари е получила.

Общата сума на възнагражденията е в размер на 599 007 лв. Средствата са разпределени между 635-е служители на агенцията, като всеки е получил бонус според индивидуална оценка.

Изпълнителният директор на агенцията настоя, че трите длъжностни лица, отговорни за срива на регистъра, не са получили бонуси, а само останалите служители, които работили извънредно след това.

„Първите десет дни се работеше по 24 часа, след което се работеше всяка събота и неделя и това не е труд, който би бил могъл да бъде възнаграден по Трудовия кодекс”, коментира Козарева

„Обемът на работа все още е значителен и аз искам да мога да разчитам на тези хора, да мога да изисквам от тях. Затова смятам, че правилно съм използвала единствения механизъм”, посочи тя.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ