България

Политика

|

Общество

|

„Човекът е единственото създание, което отказва да бъде, каквото е“ – темата по български за кандидатстудентите в СУ

„Човекът е единственото създание, което отказва да бъде, каквото е“ – темата по български за кандидатстудентите в СУ

В 9:00 часа в зала 224 в Ректората на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ започна изпитът по български език и литература. Кандидатстудентите, подали заявление за явяване, са 1423.

Бъдещите студенти работят по вариант № 1 на теста и темата на есето – „Човекът е единственото създание, което отказва да бъде, каквото е“ (Албер Камю). Изтеглена беше и контролна тема: „Нищо, което си струва да бъде научено, не може да бъде преподадено“ (Оскар Уайлд).

С успешно издържан изпит по български език и литература кандидат-студентите могат да изберат следните специалности:

„Философия”, „Философия” (на английски език), „Психология“, „Социология“, „Публична администрация“, „Културология“, „Библиотечно-информационни науки“, „Публични информационни системи“, „Комуникационен мениджмънт“, „Педагогика“, „Социални дейности“, „Неформално образование“, „Славянска филология“, „Българска филология“, „Балканистика“, „Румънска филология“, „Арменистика и кавказология“, „Предучилищна и начална училищна педагогика“, „Социална педагогика“, „Специална педагогика“, „Логопедия“, „Физическо възпитание и спорт“.

С изпит по български език и литература и с изпит по история на България бъдещите студенти могат да кандидатстват в специалност „Право“.

С изпит по български език и литература и с изпит по английски, френски, немски или испански език може да се кандидатства за специалност „Европеистика“, а с изпит по български език и литература и с изпит по английски, френски, немски, испански, италиански или руски език – в специалност „Регионално развитие и политика“.

Ключови думи

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ