Ето какво е състоянието на пострадалите лекари от болницата „Света Анна”

Ето какво е състоянието на пострадалите лекари от болницата „Света Анна”

Ето какво е състоянието на пострадалите лекари от болницата „Света Анна”

Вчера пациент от столичната болница "Света Анна", за който по-късно стана ясно, че е бивш полицай, нападна лекуващите го лекари и медицински сестри.

Какво е състоянието на лекарите?

„Към момента най-сериозно пострадалата жена е стабилизирана. Добрата новина е, че няма пряка опасност за живота й. Активното й лечение ще продължи, защото главата й е блъскана в стена, душена е и е удряна брутално. Възстановяването й продължава”, каза за Събуди се говорителят на болницата Антон Луков.

„Другите пострадали са в по-добро състояние. При тях има повърхности наранявания, но имат тежък психологически шок”, каза още той.

Агресивният пациент, за когото по-късно бе установено, че е бивш полицай, дори успял да счупи вратата на клиниката. Нападението, обаче, не е заснето от камерите на болницата, защото мъжът сложил върху камерите гумени ръкавици.  След изстъплението си, той избягал и бе обявен за общодържавно издирване. Малко по-късно днес обаче, мъжът бе задържан след като по обед сам се появи пред болницата. Той е на 50 години и се казва Здравко Инджов, съобщи Нова телевизия.  Инджов призна пред тв камерите, че е бивш полицай, но отрича да е посягал на медицинския персонал. Според него една от тях се е свила сама в ъгъл на стаята, без той да я е удрял. Обясни също така, че сестрите не му давали да пуши в отделението.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ