Лавина затрупа трима на Рила, оцеляха

Лавина затрупа трима на Рила, оцеляха

Лавина затрупа трима на Рила, оцеляха

Лавина затрупа трима младежи на Мальовица в Рила. За щастие, развръзката е благополучна. Сигналът е за произшествието е подаден тази сутрин, съобщи Иван Драгошинов от Планинска спасителна служба

Тримата турист – две момчета и едно момиче са тръгнали около 05.00 часа от хижа Мальовица. Лавината ги е затрупала в района на местността Камината.

Сигналът е подаден в 6.37 часа на тел. 112 от един от младежите, който също бил затрупан, но успял да се измъкне от снежния капан. Той е съобщил, че останалите двама души все още под снега.

Екип планиниски спасители от Боровец веднага е тръгнал към района на произшествието с моторна шейна. Междувременно на спасителите се е обадило и момичето, което също успяло да се измъкне от снега, но заради фрактура на крака не можело да се движи. Тя е била посъветвана да не мърда и да се опита да съхрани батерията на телефона си, за да може да дава информация на спасителите. До пристигането им е станало ясно, че и третото момче е успяло само да се изрови от снега.

В момента спасителите извършват акция по транспортиране на пострадалото момичето до болнично заведение, където да ѝ бъде оказана лекарска помощ.


 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ