Пампорово открива зимния сезон

Пампорово открива зимния сезон

Пампорово открива зимния сезон

Пампорово открива новия зимен сезон с много атракции, разнообразна програма с награди и безплатно ползване на ски съоръженията, съобщи БГНЕС. Официалното откриване на зимния сезон 2016/2017 г. в курорта ще се състои на днес от 12:00 часа на хижа "Студенец" в подножието на писта „Стената”.

За поредна година за откриването на ски сезона през целия ден лифтовете ще са безплатни, а специално за всички деца до 12 години лифтовете ще бъдат безплатни и на 11 декември. Пистите и лифтовете ще бъдат достъпни още от 8.45 ч. сутринта, като се очаква да бъдат заснежени и отворени повечето писти в курорта и всички лифтови съоръжения.  

Голямата новина тази година е първото в България коопериране между две съседни ски зони, които ще работят заедно, с единна билетна и транспортна система и това ще се случи не къде да е, а именно в Родопите. Двата съседни върха "Снежанка" и "Мечи Чал", подслонили десетки километри писти, ще приемат всички любители на планината, които обожават зимните спортове да изпробват подготвените ски писти и пътища едновременно в Пампорово и Мечи Чал.

От 11 до 18 декември цената на лифт картата в Пампорово за цял ден ще бъде 39 лева, а от 19 декември цената на картата става 55 лева. Всяка закупена лифт карта за ски зона Пампорово дава достъп до ски зона Мечи чал, като връзката между двете ски зони ще бъде обезпечена чрез регулиран ски шатъл бус по график. Цената на дневните лифт карти в ски зона "Мечи Чал" ще бъде 40 лева, а в промо периода от 11 до 18 декември нейната цена ще бъде 29 лева за възрастен.

За първи път тази година в най-големия ски курорт в Родопите се въвеждат и пакетни семейни лифт карти, които генерират отстъпка за семейства от 2 възрастни с до 3 деца при закупуване на 3, 6, 7, 8 и 9-дневни лифт карти.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ