Спря и сайтът на правосъдното министерство, Борисов спешно привика Цачева

Спря и сайтът на правосъдното министерство, Борисов спешно привика Цачева

Спря и сайтът на правосъдното министерство, Борисов спешно привика Цачева

След колосалния гаф със срива на Търговския регистър, днес извън строя се оказа и кайтът на Министерството на правосъдието.

Сайтът временно не работи поради технически причини, съобщиха от институцията. Оттам твърдят още, че страницата ще бъде активна отново след 13:00 часа. От министерството отричат блокирането на сайта да има нещо общо с казуса с Търговския регистър, който спря да работи миналия петък и чието поетапно възстановяване все още продължава.

Твърдения за подобна връзка се появиха в пространството, тъй като регистърът е към Агенцията по вписванията, която пък е под шапката на министерството на правосъдието.

Междувременно стана ясно, че министърът на правосъдието Цецка Цачева е била извикана спешно при премиера Борисов. Това съобщи в. "24 часа" като се позова на свои източници от Министерски съвет. Поводът за срещата не е обявен, а разговорът се водел на четири очи.

Вчера Борисов заяви публично, че не е доволен от шефката на Агенцията по вписванията и ще бъдат направени промени, когато обаче отмине кризата с Търговския регистър.

Решение за санкциите по казуса с Търговския регистър ще се вземе, след като излязат докладите на службите, които търсят причините за проблема, заяви по-късно самата Цачева. Тя отказа да коментира дали става дума за саботаж, но съобщи че е подала сигнали до главния прокурор Сотир Цацаров, до ДАНС и до вътрешния министър Валентин Радев.

Цачева призна, че още през септември 2017 г. е получила доклад от изпълнителния директор на Агенцията по вписванията Зорница Даскалова, в който били посочени 6 мерки, които да гарантират безпроблемната работа на регистъра. Цачева разпоредила всички те да се изпълнят, като осигурила и финансовото надграждане на регистъра. Само за миналата година са били дадени 4 млн. лв. за сигурността на системата, допълни тя.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ