Столична община предприема допълнителни мерки срещу коронавируса

Столична община предприема допълнителни мерки срещу коронавируса

Столична община предприема допълнителни мерки срещу коронавируса

Столична община предприема действия, свързани с допълнителна дезинфекция на превозните средства на градския транспорт, както и на метростанциите заради ситуацията с коронавируса. С дезинфектанти се обработват и парапети, седалки и места, които пътниците докосват с ръцете си. Това бе решено по време на заседание на софийския оперативен щаб за превенция и ограничаване на разпространението на COVID-19. Всички училища на територията на София продължават да са в грипна ваканция, допълниха още от Общината.

Детските градини работят със засилен филтър на входа за проверка на здравословното състояние на децата и персонала. Въвежда се и допълнителна дезинфекция на детски градини и общински социални центрове. Всички помещения на институции, които работят с граждани, ще се дезинфекцират по 4 пъти на ден.

Препоръчва се всички обществени сгради, в това число търговски обекти, банки, центрове за обслужване на клиенти и др., също да предприемат допълнителни мерки за почистване с дезинфектанти 4 пъти дневно.

Столична община отменя всички общински масови мероприятия и се изпълняват стриктно указанията на министъра на здравеопазването за преустановяване на посещенията на културни мероприятия (кина, театри и др.) и провеждане на спортни състезания без публика.

 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ