Забравена туба с химикал е причината за евакуацията в Казанлък

Забравена туба с химикал е причината за евакуацията в Казанлък

Забравена туба с химикал е причината за евакуацията в Казанлък

Забравена пластмасова туба с химикала "Одорант" е причината за неприятната миризма в Казанлък, която доведе до евакуация на сградата на Социалното подпомагане и данъчната служба в града, намираща се на ул."Александър Батенберг" 4 в града. Това предаде БНР.

Притесненията бяха, че миризмата в сградата е причинена от теч на газ.

"В бившата изоставена вече консервна фабрика е намерена пластмасова туба, която съдържа одориращо вещество с характерния мирис на пропан-бутана и метана, който се използва в бита. От слънцето, най-вероятно и от стареенето на пластмасата, тази туба се е разхерметизирала", обясни Михаил Михов началник на група "Оперативен център" в Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението"- Стара Загора.

"Парите на този химикал са по-тежки от въздуха и затова се натрупват в ниските части и се усеща и по канализацията, и навсякъде. Това е вече характерната причина за натрупването на толкова много сигнали", добави Михов.

43-мата служители на Социалното подпомагане и Данъчната служба, които по-рано бяха евакуирани, са били върнати на работните си места. Сигнал за остра миризма в помещенията на сградата е бил подаден малко след 10 часа сутринта на спешния телефон, като на място пристигнаха екипи на пожарната, които отцепиха района.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ