Затварят Дунав мост за 3 дни по 5 часа в края на седмицата

Затварят Дунав мост за 3 дни по 5 часа в края на седмицата

Затварят Дунав мост за 3 дни по 5 часа в края на седмицата

Трафикът по Дунав мост при Русе и Гюргево ще бъде сприран  изцяло за по 5 часа в три поредни дни за извършване на тестове за натоварване.

Техническите изпитания ще се проведат от от 21 до 23 октомври – този петък, събота и неделя, става ясно от писмо на  Румънската национална компания за автомагистрали и национални пътища, изпратено допълнително до Агенция "Пътна инфраструктура".

Във всеки от тези три дни мостът ще бъде затворен за движение за всички превозни средства от 7:25 часа до 12:20 ч., когато ще се извършват тестове за натоварването на пътната част на съоръжението. Това се налага във връзка с приключването на основния ремонт на румънската част на моста.

Решението не съвпада с очакванията от българските власти трафикът да бъде спрян в нощните часове, когато се движат по-малко превозни средства, пише БГНЕС.Най-вероятно ще се стигне до образуването на опашки от автомобили, а най-притеснени са хората, които ще гонят полети от Букурещ в тези три дни. Те ще трябва или да тръгнат половин ден по-рано от предвиденото, или да търсят алтернатива през Свищов и Силистра.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ