24 нови случая на COVID-19 у нас, общият брой е 648

24 нови случая на COVID-19 у нас, общият брой е 648

24 нови случая на COVID-19 у нас, общият брой е 648

 Случаите на потвърден COVID-19 у нас нараснаха на 648. Това обяви ръководителят на Националния оперативен щаб генерал-майор Венцислав Мутафчийски на редовния брифинг в Министерския съвет. Установените нови за денонощието са 24. От тях 15 са в София, като 6-ма са приети в "Пирогов", в "Токуда" е настанен 1 пациент, В "Св. София" също 1, в Инфекциозна болница - 1. Шестима са амбулаторни, т.е. по-леки случаи, които се лекуват вкъщи. Също от новите случаи два са в Кърджали, в Пазарджик - 1. Във Велико Търново - 3-ма, като става въпрос за цяло семейство, живяло във Великобритания, включително и 9-годишно дете. Заболяването и на тримата е в лека степен са проявите на заболяването. В Сливен има един нов случай, в Смолян - 1, в Бургас също 1.

Жертвите общо са 26 като тях бе добавен и починал преди два дни мъж в "Пирогов", чиято проба е излязла в последните часове. Средната възраст на покосените от вируса у нас към момента е 64 години, от тях 14 мъже, 12 са жените. 

Активните случаи, включващи заразени и настанени в болници са 560. От тях на болнично лечение в момента са 231 души, 32 са интензивни.

Доказани са три нови случая на заразени и сред медицинския персонал в страната, с което стават 36. Сред тях е и един санитар от Пирогов. 

Излекувани са 9,6 процента. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ