Италия продължава с отхлабването на мерките

Италия продължава с отхлабването на мерките

Италия продължава с отхлабването на мерките

Италианският премиер Джузепе Конте обяви допълнително облекчаване на мерките, свързани с коронавируса в страната. В изявление той каза, че властите поемат премерен риск с отслабването на ограниченията.

,,Поемаме премерен риск като знаем, че кривата на заразените може да се покачи отново. Трябва да го приемем, иначе никога няма да можем да подновим живота си. Не можем да си позволим да изчакаме откриването и разпространението на ваксина, защото ще се окажем със силно засегната икономическа и социална структура'', заяви той, цитиран от БНР.

Конте обяви, че пътуването от и до страната, както и между отделните региони, ще бъде позволено от 3 юни, като влизащите на италианска територия няма да бъдат поставяни под карантина.

Залите за фитнес, плувните басейни и спортните центрове отварят врати на 25 май, а кината и театрите - от 15 юни.

От утре ще работят магазини и ресторанти, но при спазване на социалната дистанция. Църквата също се готви да поднови масовите служби при съблюдаване на отстоянието.

Джузепе Конте обаче предупреди, че за подновяване на футболната Серия А трябва да се изчака, тъй като по думите му ''са нужни още гаранции''.

Клубове вече предлагат датата 13 юни за рестартиране на шампионата, но все още не е ясно как точно ще се процедира.

 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ