Поставят Банско под строга карантина

Поставят Банско под строга карантина

Поставят Банско под строга карантина

От този час на днешна дата се забранява влизането и излизането на всички лица пребиваващи в Банско. Това обяви ръководителят на Националния оперативен щаб срещу коронавируса ген.-майор Венцислав Мутафчийски.

Мерките са за срок от 2 седмици.  Лицата с адресна регистрация в Банско, които се намират извън града, могат да се приберат до 20 ч. на 18 март.

Забранява се излизането по улиците на всички жители без основателна причина. За такава причина се приемат посещенията на магазини за хранителни стоки, аптеки, здравни пунктове, банки , застрахователни институции и бензиностанции.

Никой не може да влиза в Банско или напуска града освен товарните автомобили, които доставят в града хранителни стоки, стоки от първа необходимост и лекарства, служители свързани с комунални и битови услуги, здравни инспектори, полицейски служители, медицински лица, свързани с осъществяването на спешна медицинска помощ.

В момента на територията на Банско има около 200 чуждестранни туристи, като те ще могат да напуснат града в рамките на 24. Останалите ще бъдат под карантина и ще трябва да спазват всички предвидени мерки.

"МВР взима мерки за спазването на заповедта. Разпоредил съм на главния секретар и директорите на областни дирекции да предприемат всички законови мерки, за да гарантират изпълнението на заповедта. Искам да помоля всички граждани да не нарушават заповедта и да не навлизат в града, като това ще се приема като нарушаване на карантина, за което според новия закон се налага наказание до 5 години затвор и глоба", заяви министърът на вътрешните работи Младен Маринов. 

На контролните пунктове ще бъдат служители на МВР от други части от страната, каза главният секретар на МВР Ивайло Иванов. При нужда при спешни случаи ще се изпращат медицински лица в града също от други части от страната.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ