COVID-19

Ваксинираните в Германия ще имат повече свобода от неваксинираните

Ваксинираните в Германия ще имат повече свобода от неваксинираните

Ваксинираните хора в Германия със сигурност ще имат повече свобода от неваксинираните. Тези, които още не са ваксинирани срещу коронавируса, може да бъдат подложени на нови ограничения през следващите месеци. Това предупреди ключов сътрудник на правителството на Ангела Меркел в публикувано днес интервю за вестник "Билд ам зонтаг", предадоха световните агенции.

Ако Германия бъде залята от голяма четвърта вълна на заразата през следващите месеци, може да бъде забранено на неваксинираните да влизат в барове и други обществени места, каза Хелге Браун, ръководител на канцеларията на канцлерката Меркел.

"Ако имаме висока степен на инфекции въпреки процедурите ни за тестване, тогава неваксинираните ще трябва да ограничат контактите си", каза той. "Това означава, че някои опции като ходене на ресторанти, кина и стадиони, дори за неваксинираните, които са се изследвали, няма да бъдат повече възможни, защото рискът за всички други е твърде голям".

Браун, който е лекар по професия, каза, че ако сега използваните ваксини се окажат ефикасни срещу Делта варианта на коронавируса, няма да бъде нужно пълно затваряне, предаде БТА. Той използва интервюто, за да призове германците да се ваксинират. "Ваксинираните категорично ще имат повече свободи от неваксинираните", заяви той.

Около 60% от населението на Германия са получили поне една доза, но под 50%  са със завършен имунизационен цикъл.

Браун изрази опасение, че броят на новозаразените ще се увеличи драстично през следващите седмици и може да достигне 100 000 на ден до края на септември.

"Ако Делта вариантът продължи да се разпространява с това темпо и ние не му се противопоставим с висока степен на ваксинация или промяна в поведението, ще видим как само за 9 седмици заболеваемостта ще достигне 850 (на 100 000 души)", каза той и добави, че това се равнява на 100 000 нови инфекции на ден.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

На днешната дата, 24 март. Имен ден празнуват Зарко, Захари, Захарина, Хари
Ще има ли великденски добавки за пенсионерите става ясно на 28 март
Прогноза: Лихвите по ипотеките ще растат през 2023 г., цените на имотите ще се успокоят
Инвеститор прогнозира спад с 50% на S&P 500 и болезнена рецесия в САЩ при спукване на „супербалон“
Клиенти обвиняват JPMorgan в продажба на ценности за 10 млн. долара
"Ел Би Булгарикум" и японската "Мейджи" създават съвместен научен център за млечни продукти
По-убедителни и харизматични в две стъпки
Киев: Руският щурм срещу Бахмут губи сила, скоро ще започне контраофанзива