Нестле дава старт на иницативата Recover Green

Нестле дава старт на иницативата Recover Green

Нестле дава старт на иницативата Recover Green

Нестле България отбелязва Световния ден на океаните със старта на инициативата си Recover Green. Кампанията се провежда за втора поредна година и е част от дългосрочните ангажименти на компанията към опазването на околната среда и природните ресурси, а неин основен фокус е да мотивира все повече хора да се присъединят към идеята с малки стъпки всеки от нас да има своя принос към голямата цел за по-чист общ дом.

Инициативата Recover Green се стреми да вдъхновява към по-природосъобразно ежедневие като поставя различни „зелени предизвикателства“, насочващи вниманието на обществото към три различни екологично ориентирани теми – опазване на водни ресурси, намаляване на употребата на пластмаса и правилно разпределяне на отпадъците. Кулминацията на инициативата е специално събитие по почистване, което ще се състои на 3 и 4 юли на три от най-замърсените локации в страната – река Места, река Марица и Черноморието.

Кампанията е подкрепена от неправителствените организации „Асоциация на родители“, „Национален Младежки Форум“, „Тротоара“ и „Art Against Plastic“, които ще се присъединят с доброволци към почистването. „Зелените предизвикателства” можете да откриете във Фейсбук страницата на Нестле България, както и в социалните канали на всички партньори, а най-активните участници ще имат шанс да получат награди от компанията.

Повече информация за инициативата Recover Green можете да откриете на nestle.bg.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ