6-ият банково-финансов форум на „Мениджър“ - за бъдещето на парите в следващите 12 месеца

6-ият банково-финансов форум на „Мениджър“ - за бъдещето на парите в следващите 12 месеца

6-ият банково-финансов форум на „Мениджър“ - за бъдещето на парите в следващите 12 месеца

Какви ще са финансовите процеси през следващите 12 месеца, ще се променят ли и как условията за правене? Тези и още приоритетни теми за банково-финансовата система на местно и глобално ниво. Ще са в центъра на банково-финансовия форум „Бъдещето на парите“, който „Мениджър“ организира за шеста поредна година. Събитието ще се състои утре, на 17 октомври, в „Интер Експо център“ София с начален час 9:30 ч. и е със свободен вход след регистрация, която може да направите тук.

Рамка на наситената с дискусии и Fireside chat целодневна програма ще зададе подуправителят на БНБ Андрей Гюров с откриваща реч „За отговорностите в процеса по приемане на евро“.

„Голямата макроикономическа картина – какво следва“ е темата на първия панел, в който основните участници  ще откроят основните характеристики на глобалното парично предлагане в близкото бъдеще и каква политика трябва България да следва в новите икономически реалности. Панелът ще бъде модериран от главния редактор на списание „Мениджър“ Таня Кръстева, която ще е в звездната компания на икономисти със завидна репутация и опит: главния икономист на най-голямата банка в България Кристофор Павлов, изпълнителния директор на управляващото дружество „Експат Асет Мениджмънт“ Даниел Дончев, председателя на УС на Института за пазарна икономика доц. д-р Красен Станчев и д-р Евгений Кънев, доктор по икономика и управляващ съдружник на консултантска компания за сливания и придобивания ,,Маконис“.

Вторият панел ,,Зелени финанси: партньорство за устойчиво бъдеще” е фокусиран над новите условия, при които бизнесът ще получава финансиране, и как стремежът, на който Европа задава световния тон, към по-високоефективна и щадяща природата икономика ще променя начина, по който компаниите изготвят своите планове за развитие и отчитат резултатите от дейността си. Спазването на ESG нормите за управление, което обръща високо внимание на околната среда, общността и ефективността, вече оказва влияние на паричните потоци – като големите компании ще бъдат задължени да спазват редица нови изисквания, за да дават пример на останалата част от икономическата среда. За да подгреем темата сме поканили Константин Киров, ръководител отдел Опазване на околната среда в банка „ПроКредит Банк“, който ще презентира по темата „Как се финансират зелени инвестиции“. В дискусията след това ще се включат и Биляна Младенова - Милева, мениджър ESG стратегия в УниКредит Булбанк, и Цвета Тодорова, старши консултант ,,Устойчиви финанси и ESG докладване” в denkstatt България. Модерирането е поверено на пионера в сферата у нас д-р Марина Стефанова, ръководител МП „Отговорно и устойчиво управление“ в Стопански факултет, СУ „Св. Климент Охридски“ и изпълнителен директор на фондация ФЕБ.

Ползите и предизвикателствата при въвеждането на еврото у нас са основният акцент в третия панел. Под модерацията на Ясен Георгиев, изпълнителен директор на Института по икономическа политика гледни точки по темата ще представят Зорница Русинова, председател на Икономическия и социален съвет на Република България, Бранко Роглич, собственик на ,,Орбико Груп“ и председател на Българо-хърватския бизнес клуб и Димитър Бранков, съветник на председателя на УС на БСК.

На следващите стъпки в развитието на финансовите технологии ще бъде посветен петия панел. Нов поглед към управлението на фирмени разходи в ерата на отвореното банкиране ще представи в откриваща презентация съоснователят на първия български еднорог Payhawk - Христо Борисов. Към него ще се присъедини Цветомир Узунов, финансов директор на DISCORDIA, за да сподели своята гледна точка по темата. Боян Янчев, директор техническа реализация в Лирекс БС, ще разкаже как да постигаме ефективна защита на данните с услуги за архивиране. След това в дискусията относно дигиталното евро, отвореното банкиране и мобилните финанси ще се включат Александър Станев, главен технически директор Финансова индустрия в Сирма Груп, Борис Петров, финансист, Елмаз Исмаил, head of payments, tbi bank, Георги Георгиев, мениджър „Софтуерни архитектури“, Smart IT. Модератор ще е Константин Джелебов, CEO на първия български мобилен портфейл phyre.

В пети панел „Инвестиционни стратегии в развитие“ отправяме поглед към инвестиционните стратегии днес и утре. В дискусията, която ще модерира финансовият анализатор Красимир Атанасов ще участват Николай Майстер, CFA, изпълнителен директор на InterCapital Markets и автор в списание ,,Мениджър“, Николай Ваньов, CFA, финансист, управляващ директор ,,Инвестиции и търговия“  в ,,МК Брокерс“ АД, Ивайло Пенев, CFA, MBA, член на Съвета на директорите и изпълнителен директор на ,,ЕЛАНА“.

Шестото издание на банково-финансовия форум „Бъдещето на парите“ е със свободен достъп след предварителна регистрация, която може да направите тук.

***

Генерални партньори са ProCredit Bank и  Payhawk.

Основни партньори са УниКредит Булбанк, MFG и VISA .

Събитието се реализира с подкрепата и на tbi bank, Lirex, Veeam, Sirma, ELANA, EOS, JTI, Grant`s.

Институционални партньори са БСКФренско-Българска търговска и индустриална камара;  Германо-Българска индустриално-търговска камара, БАЛИП и ИАНМСП.

Медийни партньори:  bTV Media Group , dir.bg, , БНТ, MoitePari.bg и Дарик радио.

Коментари
ОЩЕ ОТ КАТЕГОРИЯТА

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ