Крипто борсите прекратяват регистрациите на потребители от континентален Китай

Крипто борсите прекратяват регистрациите на потребители от континентален Китай

Huobi, една от най-големите борси за криптовалути в света, съобщи, че е прекратила откриването на нови сметки за потребители от континентален Китай, следвайки поредната атака на Пекин срещу дигиталните жетони, предаде Си Ен Би Си.

В петък Китайската народна банка обяви за незаконни всички трансакции с криптовалути. Централната банка също така заяви, че чуждестранните борси също няма да могат да предоставят услуги на потребителите в континентален Китай и че ще разследва техни служители, ако не спазват забраната.

От Huobi съобщиха в неделя, че прекратяват регистрациите на нови профили на потребители от континентален Китай и че постепенно ще закрият вече съществуващите профили до 31 декември 2021 г.

В същото време друга водеща крипто борса - Binance заяви, че е блокирала регистрациите от мобилни устройства на потребители от Китай. Приложението на компанията вече не е достъпно за потребителите в Китай.

„Binance приема своите задължения много сериозно и се ангажира да следва изискванията на местните регулатори, където и да оперира“, каза говорител на компанията пред Си Ен Би Си.

Към 10:30 часа българско време биткойнът се разменя за 43 830,59 долара, което е ръст от 4,78% за последните 24 часа, а цената на етера достигна 3 098,17 долара – ръст от 9,97%