Поредна масова стрелба в САЩ, десетки убити и ранени

Поредна масова стрелба в САЩ, десетки убити и ранени

Поредна масова стрелба в САЩ, десетки убити и ранени

Множество хора са ранени и убити след престрелка в търговски център в Ел Пасо, Тексас, предаде БГНЕС.

Според CBS пострадали са най-малко 22 души, а 9 са в критично състояние, но стабилизирани. При стрелбата е уцелено 4-месечно бебе.

Все още няма точна информация колко са загиналите в резултат на стрелбата в град Ел Пасо, но Оливия Зепеда, началникът на кметския кабинет, цитирана от CNN, заяви, че "много хора са убити".

"Имаме между 15 и 20 ранени. Все още не знаем броя на убитите", заяви губернаторът на Тексас Дан Патрик пред Fox News.

"Трима заподозрени са задържани", каза кметът Ди Марго пред CNN и добави, че местопрестъплението все още се обработва. Официално обаче полицията съобщи, че има арестуван един заподозрян - мъж.

Въпреки че първоначално имаше информация за няколко задържани, полицията потвърди ареста на само един. Оказа се, че е това е 21-годишният бял американец Патрик Крусиос. Преди стрелбата той е публикувал на своята страница в Twitter манифест, в който подкрепя терористичните атаки в две джамии в Крайстчърч, Нова Зеландия. В манифеста той казва, че с действията си защитава страната си от чуждо "нашествие". Той също така смята, че културата и икономиката на САЩ страдат от това.

По-рано президентът на САЩ Доналд Тръмп определи стрелбата като "акт на малодушие и страхливост". "Знам, че стоя редом с всички в тази страна, за да осъдя днешния акт на омраза. Няма причини, които биха могли някога да оправдаят убийството на невинни хора", заяви американският президент. Търговският център, където се случи кървавата атака се намира в непосредствена близост до границата между САЩ и Мексико. Значителна част от неговите посетители са мексиканци, които идват в Ел Пасо за да пазаруват.

 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ