Седмичен хороскоп: Звездите за бизнеса от 1 до 7 февруари

Седмичен хороскоп: Звездите за бизнеса от 1 до 7 февруари

Седмичен хороскоп: Звездите за бизнеса от 1 до 7 февруари

Новият месец започва с ретрограден Меркурий и силно присъствие на планети в знака Водолей. На индивидуално ниво желанието за промяна е силно, а при някои вътрешният конфликт към съществуваща ситуация в една или друга област от живота е съпроводено с нетърпимост. Управител на Водолеят е планетата Уран, който не търпи неясни или несправедливи положения. Преобладаването на планети в знака Водолей ще създаде предпоставка за   множество непредсказуеми събития около новолунието на 11 февруари. Човек е смел в постъпките си, но и способен на разрушителни действия по отношение на форми, които се нуждаят от повече търпение и време. Противопоставянето между стари модели, ситуации и новите възможности ще се увеличава.

Меркурий е ретрограден от 31. януари до 21 февруари. Всички вече знаем, че когато Меркурий е ретрограден е необходимо да бъдем предпазливи. Меркурий е сравнително „скромна“ планета, не се натрапва, но участва активно в ежедневието ни. Наричан е още Пратеника на боговете и това не е случайно. Той управлява информацията, контактите, знанието, общуването, всички дейности, свързани с документи и договори, сделки, техниката, пътуванията, движението, ежедневните ни дела и една значима тема - работните процеси, здравето, храненето.

По време на ретроградното движение на Меркурий във всички тези дейности могат да настъпят  известни нарушения, спънки, затруднения. За тези, които не са родени с ретрограден Меркурий, не се препоръчва започване на нова работа, подписване на договори, теглене на кредити, покупка на автомобил, сключване на брак, започване на нова връзка. Необходимо е да се наблегне на факта, че комуникацията е затруднена! Това създава сериозни нарушения във взаимоотношенията.

Ретроградния Меркурий не е злосторник, той идва, за да покаже коя част от живота ви се нуждае от ревизиране, преразглеждане и преработване. Очаквайте „стари“ ситуации да се проявят отново, но вие ще имате шанса да ги промените. Ретроградният Меркурий налага необходимостта от поставяне на спирачка, но и тенденция за приключване на това, което е неприемливо и несправедливо.

Ретрограден Меркурий във Водолей ще окаже по-силно влияние при знаците: Близнаци и Дева (техен планетен управител), Телец, Лъв, Скорпион и Водолей. Ако не сте напълно сигурни какво точно искате, не предприемайте важни крачки.  Върху тънък лед се ходи предпазливо!

ОВЕН

Седмицата е водеща и определяща относно посоката, която сте предприели във вашата кариера или социално развитие. Цялата година ви предоставя възможност да надграждате и наложите авторитета си, лидерските качества в колектив или организация. Ретроградният Меркурий ще ви помогне да определите какво искате и как да го постигнете. През тази седмица може да постигнете по-добри резултати ако положите усилия да привлечете на ваша страна партньорите си, съмишлениците ви или хора, които са доказали своята лоялност. В друг вариант ретрограден Меркурий ще ви помогне да ревизирате вашите планове и цели, свързани с бъдещето ви развитие. Възможна е промяна на средата и приятелският  кръг. Бъдете внимателни в отношенията си с вашите приятели, ако имате нарушени взаимоотношения с тях, можете да положите усилия и да ги възстановите. Възможно е старо, загубено приятелство да бъде възстановено или ваша мечта, желание отново да се активира. Личният ви избор ще бъде определящ!

ТЕЛЕЦ

Пълнолунието от края на миналата седмица наруши вътрешното ви равновесие. В първите дни от седмицата положете усилия да го възстановите, за да може да се справите с новата вълна на бурята, която ще се активира в средата на седмицата. Не изпускайте от фокус основните си цели. Напрежението при вас е силно, а в центъра на събитията са вашите работни процеси и взаимодействие с постоянните ви партньори. В по-голяма степен напрежението ще бъде на вашето работно място като ретроградният Меркурий ще възстанови ситуации от минал период. Пазете се от импулсивни постъпки и прибързани решения. Увеличилият се обем от работни ангажименти може да ви направи по-нервни и избухливи, но ако се фокусирате върху положителната страна на ситуацията, стабилизирането и увеличението на вашите парични потоци, то с лекота ще възстановите равновесието. Възможно е да бъдете провокирани, но с такт, търпение и дипломатичност ще овладеете ситуацията. Избягвайте конфликтите и финансовите рискове.

БЛИЗНАЦИ

 Меркурий е вашият планетен управител, преминаването му в ретроградно движение е възможно да внесе известни забавяния или  усложнения в ежедневието ви. Като цяло старайте се да бъдете в максимална степен концентрирани, най-вече ако основната ви дейност изисква прецизност, шофирайте внимателно, избягвайте конфликти на работното си място. Приемете, че е възможно да не бъдете добре разбрани от останалите. Ретроградният Меркурий ще ви накара да ревизирате вашите планове и цели, свързани с развитието ви в бъдеще. Връщане на ситуации от минал период или отложени съдебни дела могат да бъдат отново възстановени. Ако напрежението е твърде голямо за вас и силно натоварващо, дайте си почивка. РАК

Не започвайте нови дейности, освен ако не сте родени с ретрограден Меркурий. През тази седмица до голяма степен събитията, които ще се случват ще идват към вас чрез партньорите ви в личен или делови аспект. Трансформационният период продължава, напрежението и желанието за промяна е силно. Към вас е възможно да се връщат ситуации, които се активираха от началото на годината, най-вече свързани с финансови отношения, уреждане на наследствени дела или уреждане на парични отношения между вас и партньорите ви. Изборите, които ще направите до средата на февруари ще повлияят пряко на финансовото ви състояние. Насочете вниманието си към тях уверете се, че разходите не превишават приходите. Активирайте се в посока постигане на стабилност, която до голяма степен зависи от отношението на партньорите ви. Общуване, спорове, взаимодействия, уреждане на спорни въпроси най-вече в областта на вашата работа - цялото това натоварване може да доведе до силно напрежение, отделете време за активна почивка.

ЛЪВ

Възможно е пълнолунието, което беше в края на предходната седмица да е нанесло поражения. Ако е така то през тази се заемете активно да разчистите след него. Вашите взаимоотношения се нуждаят от истинска грижа и внимание. Ретроградният Меркурий в срещуположния знак Водолей ще постави пред вас необходимостта от ревизиране на взаимоотношенията с партньорите ви. Вариантите са от обновление, ново по-високо ниво на развитие до поставяне на край. Чрез внимателен преглед на случващото се ще получите ясни знаци коя посока да изберете. Връщане на ситуации от минал период очакват вашето зряло поведение. Необходимостта от правилен избор се усилва, заедно с поддържането на хармонични отношения с другите. Друг основен аспект това е начинът ви на живот и работни ангажименти. Използайте потока, от творчески заряд, който е излива върху вас. Творете и създавайте нови проекти, така до голяма степен ще внесете равновесие в богатия ви емоционален свят.

ДЕВА

Меркурий е вашият планетен управител. Когато е в ретроградно движение всички препоръки, свързани с него за вас важат в по-голяма степен. Не се препоръчва да започвате нови дългосрочни проекти. Започва период, който изисква от вас концентрация в ежедневните ви дейности и най-вече на работното място, начин на живот, грижа към здравето. Ретроградният Меркурий ще ви подкрепи ако насочите внимание към  ревизиране на дейността ви, даване на живот на стари проекти или възстановяване на взаимоотношения с ваши колеги, служители. Не подписвайте нови договори, при работа с документи не  бързайте, проверявайте написаното, четете преди да подпишете. Старайте се умът ви да бъде спокоен и концентриран. Потокът от въздушна енергия на Венера във Водолей ще ви даде нова посока и желание за промяна, освежаване на дейността ви с нещо ново и оригинално.ВЕЗНИ

Желанието ви за промяна, за повече свобода в действията е голямо. Но в периода на ретрограден Меркурий се налага да забавите темпото. При тези от вас, които започнаха през изминалия месец нов бизнес проект,  самостоятелна дейност, творците и политиците, ретро-Меркурий може да внесе забавяния или затруднения, но не губете кураж, те са част от процеса. Тези, които имат утвърдени позиции в своите области на изява могат да внесат обновление чрез преструктуриране на дейността. В личен план любовните ви връзки се нуждаят от изясняване и определяне на посоката. Възможно е стара любов да бъде възродена. Дайте живот на проекти, които досега са били покрити с прах. Ретрограден Меркурий ще ви помогне да възстановите нарушени взаимоотношения с вашите деца или да отделите повече време за вас самите.

СКОРПИОН

В първите дни от седмицата ще се наложи да положите усилия, за да поддържате равновесието. Налага се да разпределите енергията, вниманието и времето си между работните ангажименти, семейни отговорности и взаимодействията с вашите партньори. Промените, които започнаха при вас и в трите сфери, изискват съответното внимание. Ретроградният Меркурий ще активира теми от минал период свързани с вашето семейство, дом, имот, взаимоотношения с родители. Тази сфера ще бъде акцент през цялата година, ако се налага да поемете отговорности, направете го, не отлагайте. Довършете старото, за да проправите път на новото. Имате възможност да подобрите средата си на съществуване и домашният микроклимат, от вас зависи. Неприятности с домакински уреди, неразбиране от страна на близките ви ще увеличат напрежението. Предпазвайте се от пренатоварване, то може да ви направи критични и капризни, а това ще създаде допълнителни усложнения.

СТРЕЛЕЦ

Вие обичате предизвикателствата, но по време на ретроградното движение на Меркурий се налага да заложите на сигурността. Забавете темпото, не започвайте нов бизнес и не си купувайте кола. Ангажиментите ви са многобройни, имате хъс да ги решавате бързо, но на мястото на решените идват нови. През тази седмица бъдете внимателни в общуването с хора от близкото ви обкръжение. Неразбирането, недоразуменията, липсата на диалог могат да създадат сериозни затруднения. Не предполагайте, ограничете се в прекалената директност, питайте, а повече съобразителност ще ви помогне да постигнете лесно споразумение. Периодът е подходящ за ревизиране на контакти, договорни отношения, документация. Реорганизирайте работните си процеси. Изненади може да възникнат с техника, компютри, автомобили. Късметът все пак е на ваша страна, потърсете позитивното в шегите на Меркурий.КОЗИРОГ

Годината постави пред вас необходимостта след сложният период на трансформация да насочите внимание към вашите дарби, себеоценка, финанси, ценности и приоритети. В периода на ретрограден Меркурий тази сфера може да бъде  повлияна в положителна посока ако отделите ценно време, за да поставите акцент върху важните ви цели. Ограничения в действията! Дори и да усещате импулс и необходимост да действате, навлизате в период на изчакване, преосмисляне и стопиране на инициативата. Вашите приоритети се нуждаят от сериозно преразглеждане. Ре-Меркурий ви дава възможност да прецените живота си, да го ревизирате и да му дадете нова посока. Активират се събития от миналото под формата на финансови ангажименти, отговорности. Променете подхода и разчистете пътя си.

ВОДОЛЕЙ

През тази седмица шест планети са във вашия знак, а през следващата, в дните около Новолунието във Водолей ще станат седем. Може да приемете това като вид награда от звездите, подобно събитие е наблюдавано преди повече от 600 години. Приливът на енергия е огромен, желанието за нещо ново и различно също, но се налага да се ограничите в действията. Ретрограден Меркурий е във вашия знак, обърнете повече внимание на себе си. Опитайте се да внесете корекции в тези черти в характера, които до този момент са ви създавали трудности. Създайте си нова визия, имидж, погрижете се за тялото си. Желанието ви да бъдете различни или център на внимание, не винаги е във ваша полза. Ретро-Меркурий във вашия знак ще извади на повърхността ситуации, които искат нов поглед и решение. Доверете се на интуицията си, тя ще ви показва посоката. Осигурете си подкрепа от страна на вашите приятели, съмишленици.

РИБИ

Ситуацията при вас е двойнствена като глифа на зодията ви. Външно активни, успешни, но на вътрешно ниво е точно обратното. Ретроградният Меркурий ще усили вътрешните ви търсения, а силният информационен поток може да създаде известно объркване на ментално ниво. Доверете се на интуицията си като избягвате прибързаните решения. Лесно ще се справите с повишената конкуренция или конфликтни ситуации, ако използвате своя чар и магнетизъм. Бъдете дипломатични и толерантни, плувайте във вълните на живота по линията на най-малкото съпротивление, това ще ви осигури защита и подкрепа от силните на деня. Активирането на събития от минал период ще очакват вашия нов подход.

Успешна седмица на всички зодиакални знаци!

Нина Ненова, астролог

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ