Седмичен хороскоп: Звездите за бизнеса от 10 до 16 януари

Седмичен хороскоп: Звездите за бизнеса от 10 до 16 януари

Седмица, в която ще продължават да се развиват основни тенденции от декември 2021г., но  и допълнително активиралите се нови линии от предходната. Седмица на нови надежди и вяра в едно по-добро бъдеще, което се очертава да бъде реално постижимо през 2022г.

Може ли всички ние да се надяваме, че новата 2022г. ще бъде една по-добра година от предходните две години, през който живота ни се промени на всички нива?! Да, можем да вярваме, че годината ще бъде по-добра! Какво е необходимо? Всичко започва с мисъл. Живеем в уникално време, когато все повече хора осъзнават, че животът е отражение на нашите собствени мисли. Ние имаме способността да материализираме мислите си, да творим, да създаваме. Ще имаме чудесната възможност да повлияем върху мислите си и най-вече да трансформираме тези, които ни ограничават тъй като Меркурий преминава в ретроградно движение от 16 януари до 5 февруари.

През 2022г. ще бъдем силно подкрепени от планетата на щастието, Големият благодетел Юпитер, който ще транзитира през два силни знака: Риби и Овен, символизиращи край и ново начало, тъй като Риби са последният знак, а Овен първият знак на зодиака.

Какво се изисква, за да получим неговата могъща подкрепа? Преобръщане на ценностната система, повече вяра, оптимизъм, доброта, великодушие, милосърдие и готовност да подкрепиш, да направиш добро, състрадание и разбиране.

Някои от нас ще го правят с лекота и ще постигат успехи, а на други ще се наложи да проявят повече старание. Всички учим своите уроци, затова е необходимо да бъдем толерантни и да проявяваме разбиране един към друг.

И през тази седмица продължават да бъдат водещи темите свързани с финансите, управлението на капиталите, партньорски взаимоотношения, юридическите дела, образованието, целите и постиженията, работата и взаимоотношения с авторитети, взаимодействия в  организации и сдружения, здравеопазването. Инициативността в посока изграждане на материална стабилност  ще води до  дълготрайни резултати.

ОВЕН

Силна седмица, месец януари като цяло за вас огнени представители на зодиака е с основна насока активност и внасяне на съществени преобразования във вашето кариерно развитие и работни процеси. Следвайте посоката, която избрахте в началото на годината. Сега е моментът, когато можете да въведете сериозни промени в работата си или да направите важни структурни промени. Поради ретроградното движение на Венера, която е в Козирог и транзитира през вашия дом на кариерно развитие е възможно към вас да се връщат проекти, задачи от минал период, които се нуждаят от преразглеждане. Това е времето на втория шанс. През тази седмица, от 16 януари Меркурий също става ретрограден.

В последните дни от седмицата на 14, 15 януари избягвайте да взимате важни решения или да започвате нови дейности. В тези дни Меркурий е статичен и менталната енергия е блокирана. Целият месец януари за вас като цяло е подходящ за приключване и финализиране на това, което сте започнали, за да можете след 5 февруари - подкрепящ ви период, да поставите едно ново начало в живота си  в сферата, която е значима за вас или да реализирате ваша мечта. И през тази седмица избягвайте конфликтите с вашите шефове, авторитети, колеги. Търсете компромисните решения или сложете край на  удовлетворителни проекти, дейности. Вие владеете ситуацията, но не бързайте и не се поддавайте на  променливи настроения и импулсивно поведение.

ТЕЛЕЦ

Седмицата и процесите в нея са естествено продължение на тенденцията, която избрахте през първата седмица от годината. Работата и кариерното ви развитие ще продължават да бъдат водеща тема не само през седмицата, но и през цялата година. Някои ще постигнат по-висока позиция, а други ще сменят попрището си, ще открият свои таланти, които отговарят на новата ви ценностна система. Необходимо е да знаете, че през тази седмица нещата в работен план ще се случват по-бавно, а някои ваши предложения или решения могат да бъдат изцяло отхвърлени. Не го приемайте лично, такъв е периодът. Меркурий, който забавя ход, се движи в дома на вашата работа и работни процеси. Навлизате в етап на ревизиране и преразглеждане на работни проекти, дела и решения. Приемете обстоятелствата като втори шанс или  нова възможност. Ще се справите с лекота ако заложите на вашите личностни характеристики: трудолюбие, постоянство и търпение.  

БЛИЗНАЦИ

През тази седмица „бързайте бавно“. Меркурий, който е ваш планетен управител транзитира през знака Водолей и ви провокира да бъдете още по-бързи в решенията, да проявявате нетърпимост, но и възможността да допуснете грешки е по-голяма. Затова ако искате да бъдете успешни и да запазите това, което е значимо за вас „бързайте бавно“. Намирате се в силно трансформиращ период, а ситуациите, които се активираха от началото на годината ви поставят на кръстопът. Нуждаете се от нови избори, решения и нова посока. В случая определяща роля ще имат тези партнори или личности, които ви оказват подкрепа. И през тази седмица вниманието ви ще бъде ангажирано с вашите партньори в личен или делови план. От една страна получавате подкрепа и помощ, но от друга се намирате в среда на силна  конкуренция или повишена агресивност към вас. Приемете случващото се като нещо положително, защото ще можете да направите важни избори относно това кои партньорства да запазите, на кого можете да разчитате и от кого е добре да се освободите.РАК

Водещата  тема  продължават да бъдат вашите партньорски отношения. В зависимост от това какво искате да постигнете в тях, ще изберете правилната стратегия на поведение. В тези партньорства, които са доказали във времето своята стойност, принос и подкрепа в живота ви имате втори шанс за надграждане като изчистите евентуални недоразумения от миналото. Възползвайте се от положителната енергия, създадена от взаимодействието между  звездите, за да разширите влиянието си  върху другите, да въздействате и направлявате. Ежедневието на повечето от вас е доста натоварено, а конфликтността и конкуренцията на работното ви място са повишени. Някои от вас се нуждаят от нови знания, обогатяване и развитие, за да запазят своето работно място. Вниманието ви ще бъде ангажирано с визия за по-далечни бъдещи перспективи на развитие, пътувания, разрешаване на спорни, юридически въпроси.

ЛЪВ

Промяната е ключова дума за вас, която ще ви следва през годината. И през тази седмица водеща остава темата за начина ви на живот, работни процеси и преразглеждане на партньорските ви взаимоотношения. Напрежението, което беше в сила през 2021г., ще продължи и през тази година. Ще се наложи да направите важни промени в живота си като преподредите приоритетите си. Натовареността ви е голяма, работите в режим на повишени отговорности и повече предизвикателства. До края на месец януари насочете вниманието си към довършване и финализиране на започнати дейности. Запазете тези структури и форми, които ви дават сигурност и стабилност. Преразгледайте партньорските си отношения като насочите вниманието си към  доказалите се във времето партньорства. Имате чудесната възможност да изчистите недоразумения от минал период, за да поставите съществуващи взаимоотношения на една нова линия на развитие.

ДЕВА

Промяната в живота ви продължава като посоката ще ви бъде подсказана от съответните събития, които ще се развиват през годината. Тенденцията е зададена и вие усещате необходимостта от нещо ново още от първата седмица на годината. Старият начин на съществуване изисква да бъде заменен от нова по-добра и съвършена форма. През тази седмица много по-силно  ще осъзнаете промените, които настъпват в живота ви. Вие самите сте настроени да позволите на новото да внесе промяна. Имате чудесна възможност да  определите посоката си на движение през цялата година като в случая получавате силната подкрепа на важни личности, ваши авторитети, покровители или партньори. Юпитер, планетата на щастието и късмета внася обновление и нови възможности в областта на вашите съществуващи партньорства и създава предпоставки за създаване на нови. Периодът е благоприятен да  изчистите евентуални недоразумения, които носят отпечатък на миналото.ВЕЗНИ

Звездите ви предоставят чудесни възможности, които до голяма степен отново са свързани с двете значими теми, развиващи се  през последните две години: работа и семейство. В областта на работните процеси Юпитер ще ви дари с нови възможности, които ще доведат до разширение и подобрения във вашата основна дейност. Другата фокусна тема, която се развива от края на декември е свързана с вашия дом, семейна среда, имотни казуси, взаимодействие с родители. С преминаването на Меркурий в знака Водолей е възможно към вас да се върнат предложения от минал период, свързани с нова творческа дейност, проект или самостоятелна практика. Периодът до края на януари е подходящ да преразгледате тези предложения които имат потенциал да се развиват през следващите няколко години. Преразгледайте тези възможности, за които до сега не сте имали време или  сте отлагали тяхната реализация. Важно е да бъде възприемчиви към възможностите, решителни и активни.

СКОРПИОН

Забавете темпото, за да имате време да преразгледате отново  възможности, контакти и предложения, идеи, които са достигнали до вас през минал период. Информационният поток, който достига до вас през цялата седмица е много силен. Сега можете да повлияете в максимална степен, думата ви се чува или можете да наложите мнението си, да отстоявате своите интереси. Целият този процес ще доведе до положителна промяна във финансовото ви благосъстояние. В същото време се налага да бъдете много внимателни ако трябва да правите финансови интестиции или да участвате във финансови сделки. Съществува благоприятна тенденция за повече финансови приходи, но и разходите, които ще направите, също ще бъдат значителни. Бъдете умерени, избягвайте участие в съмнителни сделки, които ви гарантират големи печалби. Бъдете умерени, не предприемайте излишни рискове, не е сега времето. Да бъдете умерени е важно за вас, избягвайте всички крайности, ако искате да имате стабилност и сигурност във всяко направление.

 СТРЕЛЕЦ

 Тази седмица, която е определяща за посоката през  новата година при вас ще бъде повлияна от енергията на действието и активността. Марс, който е планетата на енергията, виталността и действието е във вашия знак. Активира се силно ефективен период за тези от вас, които искат да направят съществени промени в живота си. Възможни са изненади и непредвидени ситуации. Силният информационен поток ще бъде генератор на промени, които могат да бъдат свързани с нови предложения, информация, разговори, които ще повлияят върху вашите цели. Фокусна тема продължават да бъдат приоритетите ви, които се променят, а така също и финансовото ви багосъстояние. Бъдете динамични, обсъждайте и преговаряйте за интересите си. Избягвайте конфликтите на работното място, разпределете енергията си като не забравяте, че успехът ви през годината е свързан с търпението и постоянството.КОЗИРОГ

Сега е вашето време, докато слънцето транзитира през знака Козирог и е подкрепено от няколко водещи планети вие можете да внесете важни промени в живота си или да му зададете нова посока. Все още се нуждаете от размисли, бавно се задействате. За да можете да предприемете решителни стъпки е необходимо да направите цялостен анализ на живота си досега. Въпреки силното желание да изберете нова посока, периодът до края на месец януари не е подходящ за кардинална промяна. Налага се да подредите по нов начин вашите приоритети или да обърнете внимание на финансовото си състояние. В зависимост от ситуацията, която се развива в живота ви, след 5 февруари ще можете да предприемете конкретни действия, които ще бъдат в синхрон с вашите приоритети (за някои темата семейство ще бъде определяща), а за други това са действия, свързани с възможности, чрез които ще подобрите  финансовото си състояние. Пред вас съществува добри шансове да си възвърнете нещо ценно и значимо:работа, партньор, пари, проект…Възможно е да смените гледната си точка или посоката си на движение. Бъдете отворени към промяната.

ВОДОЛЕЙ

Имате на разположение една силна седмица, в която можете да повлияете на събития като се фокусирате върху това, което е най-важно за вас на този етап от живота ви. Можете да повлияете чрез разговори с тези личности, които са обвързани с вас и събитията в живота ви. Вие сте от знаците, за които година предвещава съществени обрати и промени. Меркурий, който е във вашия знак през тази седмица ще забави своето движение, а от 16 януари ще бъде ретрограден. Необходимостта да подредите мислите си и да определите основните си цели се повишава. Имате чудесна възможност да защитите интересите си, да бъдете  социално по-активи, да определите границите си. По време на ретроградния период на Венера и Меркурий в живота ви ще се върнат личности от миналото, които могат да внесат сериозни промени в живота ви. Някои представители на знака ще се наложи да забавят темпото и да преместят фокуса си върху темата семейство, дом и среда на съществуване.

РИБИ

Не само през тази седмица, но и през цялата година вие ще продължавате да бъдете в центъра на събитията. Към вас ще идват нови възможности, които ще влияят положително върху развитието, ще разчитате на щастливи случайности и подкрепа. През тази седмица ще бъдат активни две теми: семейство и работни ангажименти. Ще се наложи да разпределяте времето и вниманието си и в двете направления. Популярността ви се увеличава, можете да усилите влиянието си в работния колектив, да подобрите тези партньорства, които са генератор на нови идеи и социален успех. За някои от вас периодът изисква съсредоточаване на усилия към довършване и приключване на стари договорни отношения свързани със задължения в работен аспект. Поетите делови задачи и повишената ви натовареност, в допълнение и  предизвикателствата на работното ви място допълнително действат като усложняващ фактор. 

Успешна седмица на всички зодиакални знаци!

инж. Нина Ненова, астропсихолог

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ