Седмичен хороскоп: Звездите за бизнеса от 16 до 22 май

Седмичен хороскоп: Звездите за бизнеса от 16 до 22 май

Седмичен хороскоп: Звездите за бизнеса от 16 до 22 май

Седмицата започва с едно от най-силните пълнолуния за годината - пълнолуние в Скорпион и пълно лунно затъмнение. Седмица на преобразованията, а процесите, които са активни, изискват повишено внимание.

Друг важен акцент, който ще повлияе върху събитията през седмицата е ретроградният Меркурий, който ще остане в тази позиция до 3 юни. През този период на ретроградно движение ще се активират събития, възникнали през първата половина на месец април. Моментът изисква преразглеждане, преструктуриране и финализиране, а целта е създаване на устойчиви структури, които ще се развиват в бъдеще.

Пълнолунието от началото на седмицата създава предпоставки за окончателно приключване на „стари“ и „ненужни“ програми, процеси, дейности, взаимоотношения. В същото време Юпитер, планетата на разширението, закона, морала от 10 май вече е в знак Овен. Овен е първият знак, а Юпитер в Овен насочва вниманието ни към нови възможности, нови структури, ново начало. Инициативността, личната мотивация и борбеност са повишени.

Темата за финансовата сигурност ще бъде акцент и ще продължава да се развива.  

Седмицата е водеща за преразпределянето на капитали, въвеждане на баланс в приход-разход, нови възможности за увеличаване на притежанията и т.н. Чисто материални въпроси излизат на дневен ред.

Пълнолунието ще активира сериозни процеси при фиксираните знаци от третата декада на знаците: Телец, Лъв, Скорпион и Водолей.

Преобразованията са съществени. 

ОВЕН

Вие сте щастливците на зодиака. Юпитер вече е във вашия зодиакален знак и ще остане в знака Овен до 28 октомври. За родените в първата декада на знака това е мощен, силен период, който предоставя благоприятни шансове за поставяне на ново начало в живота ви. Благоприятни шансове, късмет, повишен ентусиазъм и стремеж към себеутвърждаване, инициатива, борбеност ще бъдат водещ мотив и трамплин към вашите успехи. През тази седмица ще получите първите знаци в тази посока. Възможно е ретрограден Меркурий да внесе затруднения, но ако това е така изчакайте да премине в директно движение след 3 юни, а дотогава имате достатъчно време за подготовка. Пълнолунието в началото на седмицата ще ви направи по-чувствителни и емоционални. Бъдете осъзнати в тези първи дни от седмицата, предпазвайте се от прибързани и импулсивни решения и действия. Част от събитията, които се задвижват ще бъдат свързани с вашите партньори в личен и делови аспект. Възможни са промени или внезапни ситуации, които да доведат до необходимостта от нови решения. Събитията ще създадат предпоставки за смяна на приоритети и преобръщане на гледната точка. Преговаряйте за интересите си, отстоявайте своята позиция, защитете това, което е ваше или ви е ценно.

ТЕЛЕЦ

Преминавате през един от най-важните периоди в живота ви. Мнозина от вас са на прага на важна житейска промяна. Вие най-силно от всички останали знаци се нуждаете от промяна. Тя е задвижена от Уран, който е в знака Телец, Северният възел в Телец и цялата съвкупност от енергии и проявления. Край и ново начало. Пълнолунието в Скорпион, който е вашият срещуположен знак ще наелектризира обстановката в първите дни от седмицата. А пълното затъмнение ще ускори събитията като ще създаде предпоставки за приключване на взаимоотношения, дейности и процеси, които са изчерпали своето предназначение. Напрежение може да възникне между вас и постоянните ви партньори. Различни гледни точки, конфликт на интереси или ситуации от минали периоди могат да се възобновят. Избягвайте грубото  поведение, не бъдете прибързани или прекалено емоционални, съществува опасност от разрушаване на взаимоотношения. Преценете добре кои взаимоотношения са важни за вас и на кои е необходимо да сложите край. Ретрограден Меркурий, планетата на комуникацията ще ви подкрепи във воденето на разговори или изясняване на гледни точки. Докато той е ретрограден имате чудесна възможност да преподредите приоритетите си и съобразно тях да вземете окончателни решения, там където е необходимо.

БЛИЗНАЦИ

Седмицата е с основна насока преосмисляне на съществуваща ситуация в кариерното ви развитие, обществен статус, работни процеси, които са на път да се променят. Ако вече сте започнали нещо ново, то бъдете последователни и постоянни в действията си. За тези от вас, които все още не са готови с нови варианти и избори периодът ви предоставя възможност за вид отдръпване от работната среда, почивка, които ще внесат изясняване на посоката. Меркурий, който е ваш планетен управител, е ретрограден. В периодът до 3 юни преразгледайте отново възможности, проекти, взаимоотношения.  Използвайте усиления информационен поток, проведете необходимите  разговори, които ще ви помогнат да вземете правилни решения за развитието и движението ви в бъдеще. Юпитер, който е в Овен вече транзитира през вашия дом, свързан с приятелите, групите, организациите, но и визията за бъдещето.  Отворете се към това да получите подкрепа  морална или материална от страна на  влиятелни личности или на вашите партньори, приятели. Средата ви на съществуване се променя, възможно е нови хора, които ще се появят да повлияят върху решенията ви. Дните около Пълнолунието в Скорпион ще внесат светлина относно вашите планове свързани с бъдещето. Едни събитията ще приключат, а други ще се активират. Появяват се нови възможности, които ще подобрят финансовото ви състояние.РАК

Въпреки ретроградното движение на Меркурий, седмицата се очертава да е изключително динамична за вас. Две водещи планети: Юпитер и Венера транзитират през вашия дом на кариерното развитие. Двете планети са благотворни и създават положителни и благоприятни възможности, чрез които ще можете да направите пробив в избрано от вас направление, да поставите едно голямо ново начало, което ще засегне вашия социален статус, кариерно развитие, партньорски отношения.    Разбира се, че ще бъде според това, което сте създали и постигнали до този момент. Навлизате в период, в който ще се активират събития от миналото ви.  Ретрограден Меркурий ще върне към вас ситуации от началото на април, които изискват преразглеждане с цел окончателни решения и финализиране. В началото на седмицата под влияние на пълнолунието и пълното затъмнение са  възможни неочаквани събития и обрати,  които ще активират емоционалната ви природа. Някои от вас ще се насочват към нови обучения или ще открият своята общност или група за взаимодействие.

ЛЪВ

Пълнолунието в Скорпион в първите дни от седмицата ще внесе неочаквани обрати и силни емоционални преживявания. Повод могат да бъдат конфликтни ситуации на работното ви място или увеличените ви служебни задължения. Въпреки силното напрежение, което носи, Пълнолунието ще ви накара да насочите вниманието си към постигане на баланс между работни задължения и семейни отговорности. Активират се събития от минал период, които изискват преосмисляне, изясняване и нови решения. Ясно и точно си направете нужния анализ, предприемете правилни действия, за да възстановите равновесието, там където е необходимо. Партньорските ви отношения се нуждаят от вид обновление или нови решения. Изяснете си ситуацията чрез разговори, в които ще ви подкрепи ретрограден Меркурий. Компромисите, които ще направите ще ви осигурят подкрепата на вашите партньори, а в този период на сериозни промени вие се нуждаете от тях. Благотворните планети Юпитер и Венера в Овен създават положителни възможности и нови идеи за развитието ви в бъдеще.

ДЕВА

Ако резултатите, които постигнахте до тук са удовлетворителни, то през тази седмица запазете посоката и освен това се постарайте да запазите всичко, което е ценно и значимо за вас. В първите дни от седмицата, които са под силното влияние на Пълнолунието в Скорпион и пълното затъмнение носят силна емоционалност и много обрати. Анализирайте добре случващото се в живота ви, а събитията които ще се активират ще ви насочат към това да си изясните целите, свързани с развитието ви в бъдеще. Ретрограден Меркурий ще насочи вниманието ви към вашата кариера или социален статус. Ще се активират процеси и взаимоотношения от минал период, които се нуждаят от преразглеждане. Сега е моментът да дадете зелена светлина на проекти от миналото, за които не сте намирали време до сега. Докато Меркурий е ретрограден (до 3 юни), периодът не е подходящ да подписвате договори, да започвате нова дейност. Можете успешно да водите преговори, да преразглеждате съществуващи договорни взаимоотношения, да възстановите нарушени контакти. Взаимодействайте, договаряйте и преговаряйте за интересите си. Навлизате в период, през който може да направите ревизия на приятелски връзки и взаимодействия. Седмицата ще е успешна за уреждане на юридически въпроси, съдебни дела, преговори и договаряния с чуждестранни партньори. Все повече можете да разчитате на подкрепа от страна на влиятелни личности или вашите партньори.ВЕЗНИ

Активна и динамична седмица за вас. Благоприятният период, през който можете в максимална степен да повлияете с цел постигане на компромисни споразумения между вас и вашите бизнес партньори с цел подобряване на финансовите резултати продължава. В дните около Пълнолунието в Скорпион се активират събития, които ще доведат до преосмисляне на вашите основни приоритети и ценности. Възможни са непредвидени разходи, които допълнително ще усложнят ситуацията. Предпазвайте се от неразумни инвестиции или покупки. Емоционално взети решения могат да доведат до сериозни загуби. Ретрограден Меркурий е възможно да внесе промяна в някои от вашите планове, объркване или забавяния също са възможни. Бъдете внимателни по време на пътуване, не сключвайте финансови сделки, не правете инвестиции до 3ти юни. Преразгледайте визията си за развитие в бъдеще или планове свързани с пътувания в чужбина. В живота ви навлизат нови хора, които ще изиграят важна роля в развитието ви в бъдеще.

СКОРПИОН

Седмицата започва доста емоционално за вас. Пълнолунието в Скорпион и пълното лунно затъмнение са най-ярките за цялата година. Те ще усилят интензивността на събитията и ще генерират важни процеси в живота ви, които ще предизвикат промени и обрати. Изостря се конфликтността между вас и постоянните ви партньори. Активират се теми от минал период, които изискват решения. Различия в мненията, желанията или интересите могат да доведат до необратим резултати. Партньорствата ви се нуждаят от обновление, което до голяма степен е свързано с промените, които е необходимо да направите във важни житейски теми. Възниква необходимост от изчистване на недоразумения от един по-дълъг период от време. Ретрограден Меркурий ще ви помогне да внесете яснота, там където е необходимо. Фокусирайте се върху това какво искате да запазите и на кое искате да сложите край. Компромисите, които ще направите ще бъдат във ваша полза в бъдеще. Стабилната и здрава основа, която сега ще поставите ще ви осигури добри доходи и финансови постъпления в бъдеще. Благотворните планети Юпитер и Венера  създадат благоприятни възможности свързани с подобряване и разширяване на вашата работа. За сега оглеждайте и събирайте информация и предложения, нова дейност може да започнете след 3 юни.

СТРЕЛЕЦ

Седмицата ви предоставя възможност чрез правилните действия да стабилизирате постиженията, които сте постигнали на този етап. Пълнолунието в Скорпион и пълното лунно затъмнение в първите дни от седмицата ще активират ситуации от минал период.  Стари нерешени проблеми до голяма степен свързани с работните ви задължения, взаимоотношения с колеги или служители  ще бъдат акцент през седмицата. Друга важна тема, на която е необходимо да обърнете внимание  това е вашият начин на живот или грижа за здравето. Натовареното ви ежедневие или повишена социална активност водят до необходимост да се погрижите по-добре за себе си. Нов режим на хранене, творческа почивка или здравословен начин на живот ще ви дарят с повече енергия и възможност за активиране на нови процеси след 3ти юни, когато Меркурий ще тръгне в директно движение. По време на ретроградното движение на Меркурий важно място в ежедневните ви дела ще заемат взаимоотношенията с вашите бизнес или лични партньори. Конфликтите могат да се задълбочат в дните около пълнолунието. Периодът не е подходящ за започване на нови партньорства или взаимоотношения, но е изключително подходящ да въведете яснота там, където е необходимо, да изяснявате или отстоявате собствените си позиции. Към вас е възможно да са върнат ситуации от началото на месец април. Ако това е така, ще се наложи да подходите внимателно като приложите нов подход или решение. Седмицата е подходяща да отделите време за битови или ремонтни дейности в дома, разбира се ако това е вашата тема. Юпитер, вашият планетен управител вече е в знака Овен и ви е подготвил приятни изненади под формата на повече време за почивка, любими занимания, празнични събития с любими хора.КОЗИРОГ

Първите дни от седмицата са силно повлияни от пълнолунието в Скорпион и пълното затъмнение. Дори за вас, които се славите с вашата емоционална дистанцираност е възможно да бъдете емоционално разтърсени от неочакван развой на текущи събития в живота ви. Все пак добре е да знаете, че каквото и да се случи може на пръв поглед да бъде шокиращо, но впоследствие ще оцените положителната му роля в живота ви. Ретрограден Меркурий ще насочи вниманието ви към вашата работа, взаимоотношения с колеги или подчинени. До 3 юни имате възможност да преструктурирате дейността си, да направите промени там, където е необходимо или да подобрите взаимоотношения с колеги. Бъдете внимателни при работа с документи, не подписвайте договори, не сключвайте сделки. Периодът е подходящ да преразгледате съществуващи договорни взаимоотношения, да подредите документацията си. В друг вариант можете да внесете важна промяна в начина си на живот. Ситуации и хора от минал период ще ви напомнят за себе си и ще изискват вашите решения. Двете планети на щастието, Юпитер и Венера, които са в знака Овен ще внесат положителни възможности за подобряване на семейната ви среда, покупка на имот, дом или други подобрения. Семейната ви среда ще се хармонизира.

ВОДОЛЕЙ

Започналите промени през изминалия период ще направляват  движението  ви и през тази седмица. Продължавайте в посока целите, които сте избрали за вашето бъдеще. Пълнолунието в Скорпион още в първите дни от седмицата ще създаде условия за конфликти или поставяне на акцент върху темата, която е активна от минал период. Съвкупността от планети в знака Телец насочва вниманието ви към вашите дом, семейство, взаимоотношения в него, грижи за родители или въпроси свързани с имотни казуси. В дните около Пълнолунието ще се наложи да балансирате между работни задължения и семейни отговорности. Липсата на баланс в тези две важни теми може да доведе до загуби в едната или другата посока. Периодът е изключително подходящ да хармонизирате най-близката си среда или да разрешите  въпроси свързани с вашето местоживеене. За собствениците на бизнес, творците, политиците ретрограден Меркурий ще предостави възможност за преразглеждане на дейността, обмисляне и анализиране. След 3 юни ще можете да предприемете конкретни действия в посока нещо ново. В живота ви могат да се завърнат ситуации или хора от минал период.

РИБИ

В началото на седмицата е възможно под влияние на Пълнолунието в Скорпион да бъдете по-емоционални. Активират се неочаквани ситуации, които могат да доведат до необходимост от смяна на решения в една или друга посока. Пълнолунието и събитията, които ще се отключат около него  до голяма степен ще  насочат вниманието ви към преосмисляне на развитието ви в бъдеще. Инвестирайте време в обучения или усвояване на  нови знания. Полезни ще ви бъдат разговорите с нови хора, взаимодействайте и събирайте информация, която ще ви бъде полезна. Седмицата е подходяща да работите за стабилизиране на връзки и отношения. Колкото сте по-активни толкова по-значими ще бъдат резултатите, които ще постигнете. Съществуват чудесни възможности за подобряване на финансовото ви положение, а някои ще се радват на заслужени придобивки. По време на ретроградното движение на Меркурий ще се активират ситуации от минал период свързани с вашите дом, семейство или взаимоотношения в него. Преразгледайте възникналите ситуации и вземете нови решения

Успешен период за всички зодиакални знаци!

Нина Ненова, астролог

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ