Седмичен хороскоп: Звездите за бизнеса от 2 до 8 май

Седмичен хороскоп: Звездите за бизнеса от 2 до 8 май

Започва първата седмица след Новолунието в Телец, което беще на 30 април. Това е и първата активна седмица от новия месец, месец май. Тази седмица е основополагаща, задаваща важно начало на всичко, което се стартира. Новолунието в Телец беше придружено от слънчево затъмнение, което усилва важността на всичко, което се активива в този период. В голяма степен процесите, които се активират, ще се развиват и ще бъдат действащи най-малко до 25 октомври, когато е следващото затъмнение и Новолуние в срещуположния знак Скорпион.

Първите две седмици на месец май са подходящи за стартиране на нови проекти и дейности. Акцент ще бъдат темите, свързани с финансовата сигурност, паричните потоци, търсенето на нови източници на доходи, прилагането на нов поглед върху собствените потенциали в посока изследване и активиране на неосъзнати до този момент дарби, които могат да се обърнат в актив. Темата, свързана със семейните ценности ще се утвърждава и ще добие нова форма и значение.

Това Новолуние ще се стреми да стабилизира и подобри сферите, свързани с финансовата стабилност и сигурността по нов, изобретателен, находчив начин и ще успее, но това ще бъде съпътствано и от доста изненади и непредвидени обстоятелства. В същото време съществуват благоприятни, неочаквани и нестандартни възможности и предложения, които могат да доведат до обрати, но и до активиране на нова посока.

При някои енергията ще тече с лекота, а при други ще се наложи излизане от познатия коловоз и границите на комфорт, необходимост от съобразяване с нови изисквания или  информация. Подкрепящи са действията, насочени към стартиране на дейности, проекти, които ще предоставят възможност за подобряване на финансовото състояние.

Търсене на варианти с цел постигане на стабилност в различни области от живота са водещите цели през седмицата. От 10 май до края на месеца Меркурий ще бъде ретрограден, което прави този период неефективен за стартиране на нови дейности, сключване на договори, планове за пътувания.

ОВЕН

Новият месец и Новолунието в знака Телец ви предоставят възможност да внесете важни промени в посока подобряване на финансовото ви състояние. До голяма степен това ще се случи след като отделите време и направите сериозна промяна в подреждането на приоритетите си, интензивно натрупване на вътрешна енергия, преоценка на собствената ви самооценка. Придържайте се към основните си приоритети, това ще държи енергията ви фокусирана в основната ви цел. Ако насочите действията си към стабилност и заложите на търпението  плодовете, който ще берете в бъдеще ще бъдат изобилни. За тези от вас, които притежават  личен бизнес, акцентът през май е свързан с необходимостта да насочите вниманието си към нови източници на доходи. Намирате се в добър период за увеличаване и подобряване на финансовото ви състояние. През тази седмица се активира още една важна тема, свързана с необходимостта от усвояване на нова информация, взаимодействие с другите, обмен на средата, договорните отношения.  До 10 май можете да преразгледате договорните си взаимоотношения с другите и да внесете необходимата промяна. Една част от събитията, които ще се развиват, носят елемент на неочаквани обрати или ситуации от минал период ще ви напомнят за себе си. Насочете енергията си към постигане на стабилност, а ако вложите доза търпение, положителните резултати ще са ви гарантирани.

ТЕЛЕЦ

Новолунието в Телец ще активира  един изключително важен период във вашия живот. То ви предоставя възможност да материализирате това, което искате. Това е вашето Новолуние, което поставя началото на процеси, които ще продължат най-малко една година. То ще отвори една нова страница в живота ви свързана със социалния ви статус, кариерно развитие, работни процеси, чрез които ще можете да повлияте в положителна посока на финансовите си приходи. От вас зависи накъде ще насочите вниманието си и какво искате да постигнете. През тази седмица вие направлявате събитията в желаната посока. Може да стартирате новите си проекти, да започнете нови дейности, да създадете нови партньорства. Информационният поток е изключително богат на предложения, възползвайте се в максимална степен чрез  водене на преговори, срещи, нови анализи, нова информация, подписване на договори. Преговаряйте за интересите си като отстоявате собствената си позиция. Там, където има напрежение, търсете компромисни решения, а чрез подходящия тон и поведение  ще можете да получите това, към което се стремите. Ако имате личен бизнес насочете внимание към нови източници на доходи. Намирате се в добър период за увеличаване и подобряване на финансовото ви състояние.

БЛИЗНАЦИ

Седмицата ви предоставя възможност да поставите ново начало ако сте готови за него. Необходимо е да знаете, че дните до 10 май са изключително продуктивни и подкрепящи ви в посока поставяне началото на нов процес или дейност. От 10 май до 3 юни Меркурий, който е ваш планетен управител е ретрограден. Този факт ще възпрепятства новите процеси. Новолунието в Телец от края на миналата седмица ви предоставя нови възможности, но в същото време активира непредвидени ситуации. Ако в живота ви настъпва промяна, тя се дължи на  Уран, планетата на неочакваното, свободата, пробуждането, която ще ви накара да излезете извън познатите ви рамки и начин на живот.  От една страна желанието ви за запазване на старото познатото, а от друга силен импулс и желание за нещо ново ще продължават да внасят напрежение във вас и да ви поставят в кръстопътни ситуации. Кое ще надделее, това до голяма степен зависи от вас, от приоритетите ви, от това, което искате да постигнете. Животът ви ще се насочи в посоката, която вие изберете. Меркурий е вече в Близнаци, богатството на информационният поток задействано чрез правилни знания, обучения, контакти може да ви направлява в изборите или да ви помогне да заявите своите потребности, да завоювате своето място и позиции.  Основният фактор сте самите вие, вашите мисли, желания, стремежи. Меркурий  в Близнаци ви дарява с дар слово и чар, чрез които можете да направлявате събитията. Успешно можете да насочите усилия към постигане на ваша мечта или нещо, към което се стремите от дълго време. РАК

Новолунието в Телец предостави добри възможности за тези от вас, които търсят ново поприще или работа. Необходимо е да предприемете  активно действие в избраната посока. За голяма част от представителите  на вашият знак месец май е изключително  активен и натоварен с работни ангажименти. За някои представители на знака започва период, в който ще се радвате на удовлетворение от положените усилия и действия през изминалия период като най-вече това е резултат от кариерното ви развитие или основната ви дейност. Заетостта ви с работни ангажименти  продължава да ви ангажира в максимална степен, но с нея и възможностите за повишение, материалните и морални придобивки се увеличават. На работното ви място настъпва период на хармонизиране на отношенията с вашите шефове или колеги, а за някои това е период на заслужени награди, повишения или постижения. През тази седмица вие ще продължавате да разширявате вашето влияние, а популярността ви ще  продължава да расте. Периодът е силен и успешен за тези от вас, които са  ангажирани в различни организации и движения, това е период на  постигане на целите. Общуването с хора извън близкото  ви обкръжение се превръща в проводник на  щастие, удовлетворение или възможност да сбъднете  ваши желания. 

ЛЪВ

Седмица на добре планираните действия. Новолунието в Телец, което беше в края на миналата седмица е едно от най-важните за вас през цялата 2022 година. То внася възможност за промяна и обновление в живота на родените през първата декада на знака в най-голяма степен, но и на всички останали представители на знака в различна степен. Това новолуние ви предоставя възможност да внесете важни промени и да повлияете на кариерното си развитие или социален статус. Повратна точка, възможност за силно ново начало, което  ще зависи от това в каква посока ще канализирате тази мощна енергия. Необходимо е да осъзнаете, че до голяма степен генератор на събитията, изборите и посоката сте самите вие. Определящи са вашите желания, но и тенденции, които се развиват от миналата година, които вече са набрали скорост и изискват специално отношение. В първите десет дни от месец май можете чрез съответни структурни преобразования и действия в правилната посока  да постигнете по-добри резултати в бъдеще. За родените през първата декада на знака настъпва период на съществени промени. Ще се активират допълнителни въпроси свързани с изясняване на отношенията ви с вашите партньори, както в личните  така и в деловите отношения.

ДЕВА

Новолунието в Телец, знакът на финансовата стабилност и сигурност, ще повлияе положително на вашето кариерно или професионално развитие. Тези от вас, които очакваха удобен момент да стартират нова дейност или проект, могат да се възползват от предоставената от сегашното Новолуние възможност. Уловете мига сега, тъй като следващото Новолуние в Близнаци няма да бъде подходящо за стартиране на нови начинания. В периода от 10 май до 3 юни Меркурий, който е ваш планетен управител е ретрограден. През първите десет дни на месец май, новото може да влезе в живота ви по един неочакван и необичаен  начин. Важно е в този период да бъдете инциативни в известна степен, но и отворени да приемате предложения и възможности, които достигат до вас чрез другите.  Периодът е подходящ за активно действие в посока завоюване на по-висок социален статус, повишение или реализиране на поставени цели. Седмицата е подходяща за уреждане на юридически въпроси, съдебни дела, преговори и договаряния с чуждестранни партньори. Ключовата дума е преструктуриране, определяне на нови граници и параметри.  Средата ви на съществуване, приятелският ви кръг се променят, а заедно с тях се променят идеите и желанията свързани с бъдещето ви. ВЕЗНИ

Новия месец активра ново начало и шансове пред вас.  Новолунието в знакът Телец от края на миналата седмица ви дава възможност да пренастроите по един нов начин съществуващи връзки и взаимоотношения, а така също да повлияте в положителна посока върху вашите общи финанси или притежания.  Всяко Новолуние създава условия за стартиране на нещо ново, важно и приоритетно, но това Новолуние предоставя шансове, които ще се развиват и дават резултат до края на октомври, а при някои и за един по-дълъг период.  Опора в избора на посока са вашите основни приоритети или цели, свързани с  професионалното ви развитие, финансовата стабилност. За някои представители на знака неочаквано предложение за нов вид дейност или  бизнес партньорство може да промени посоката ви на движение. Изборът на подходящ бизнес партньор може да доведе до разширяване на съществуващата  ви дейност, до смяна на професионалното ви поприще или по-добри финансови постъпления. Приоритетна е темата за финансовата ви стабилност. Доходите ви могат значително да се подобрят чрез правилна инвестиция или подходящо партньорство.

СКОРПИОН

Месец май носи за вас както обновление така и възможности за поставяне на ново начало. Първата седмица на новия месец е динамична и активна, тя  предоставя възможност за избор на нова посока или нов подход най-вече в областта на вашите партньорски отношения, лични или делови. Новолунието в знака Телец внася необходимост да направите важни преобразования в областта на  партньорски взаимоотношения. Телецът е вашият противоположен знак, като цяло месец май може да бъде успешен и продуктивен за вас ако направите известни компромиси, за да постигнете това, което искате. Вие сте знакът, свързан с трансформацията. От съществена промяна се нуждаят най-вече  вашите партньорства лични и делови, които в момента изискват  преразглеждане и поставяне върху нова, стабилна основа. Предоставя ви се една чудесна възможност за обновление. Избягвайте конфликтите,  проведете конструктивни диалози с цел нормализиране на обстановката и запазване на онези партньорства и връзки, които са ценни за вас, доказали се във времето. Активира се  период на създаване на нови партньорства или съдружия.

СТРЕЛЕЦ

Месец май и Новолунието в Телец, което беше в края на миналата седмица ви предоставят възможност да преобърнете живота си като внесете съществени промени. Възможностите са многобройни: от една страна можете да поставите едно ново начало във вашата основна дейност, а от друга да направите съществени подобрения и промени в начина си на живот. Това,  което започнете сега, ще доведе до подобряване на финансовите ви доходи, получаване на морално удовлетворение за един по-продължителен период от време или по-добър статус като цяло. Ежедневието ви е натоварено с работни ангажименти, за да успеете е необходимо да проявите гъвкавост във  взаимодействието си с хора или в различни ситуации. Седмицата е силна в посока провеждане на преговори, договаряния с цел хармонизиране и подобряване на работната среда. Използвайте контакти, идеи и тенденции, за да подобрите съществуващи ситуации. Можете да повлияте в максимална степен на вашите отношения с постоянните партньори, тенденция към хармонизиране и внасяне на равновесие. КОЗИРОГ

Месец май е силен и положителен за вас. Новолунието в Телец, което беше в края на миналата седмица създаде условия за една положителна промяна в живота ви. За някои това е моментът, в който слагате край на един цикъл в живота си и задавате тенденции за едно ново начало. Настъпва период, в който с лекота ще постигате това, към което се стремите според вашите основни ценности и приоритети. Можете да поставите ново начало в областта на любимите ви занимания свързани с хоби, грижа към вашите деца, занимания полезни за вас самите, любовни връзки. Тези, които се подготвяха да стартират самостоятелен бизнес, да започнат творчески проект, за спортистите или занимаващи се с политика са в изключително подходящ период да го направят. До 10-ти май всичко е на ваша страна в посока започнаване на самостоятелна дейност или творчески проект. За да избегнете конфликтни ситуации с вашите партньори,  ще се наложи да направите известни компромиси или да внесете баланс между работни и семейни отговорности.

ВОДОЛЕЙ

Месец май е носител на внезапни промени, но и на съществени преобразования. Новолунието в Телец, което беше в края на миналата седмица  ще ви накара да направите структурни преобразувания или известни компромиси в една важна и фокусна тема свързана с вашите дом, семейство, решаване на имотни казуси или отношения с родител, място за живеене.  Всички тези възможни варианти  могат да бъдат предвижени в една нова посока. Във ваша подкрепа са усиленият информационен поток идващ към вас под формата на нови контакти и запознанства, информацията  или подкрепата от страна на личност, която е авторитет за вас. Всяко усилие и действие от ваша страна ще доведе до положителни резултати в бъдеще. Промените, които ще направите, вашите избори ще определят посоката на събитията в периода до края на месец октомври. Важно е да осъзнаете, че ще се наложи да направите компромиси от своя страна или да поемете нови отговорности. Животът ви се променя като всяка промяна е носител на нови възможности, посока. Силен и активен период за творците, собствениците на бизнес. С правилните действия ще се придвижвате към целите, които сте си поставили. 

РИБИ

Марс, планетата на действието и активността все още транзитира през вашият знак, активността и динамиката, които усещате са значителни. Те ще ви предоставят възможност през целия месец май да правите промени и преобразования в живота си според вашите конкретни желания.  От тази седмица можете да предприемете активни действия в посока реализиране на поставени цели или мечти. Тенденциите, които сега ще зададете ще се развиват в период от две години. Заедно с активността се повишава и вашата емоционалност. Избягвайте прибързани, емоционално взети решения.  Новолунието в Телец ви предоставя възможност да надграждате в областта на вашето образование, квалификация чрез курсове и обучения или промяна в средата на съществуване. Силният информационен поток ще ви предостави нови идеи и предложения. Може да подновите договорни отношения или да внесете стабилност в сферата на вашите контакти и отношения с важни за вас личности. Възможностите са многобройни, но интуицията е тази, която ще  ви покаже посоката. Силна  седмица за активни действия насочени към стабилизиране или подобряване на финансовото ви положение. Добрата ви професионална реализация и усилията, които полагате водят до заемане на по-високи позиции. Нестандартна идея може да ви даде нова посока на развитие.  

Успех на всички зодиакални знаци!

Нина Ненова, астролог

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ