Седмичен хороскоп: Звездите за бизнеса от 20 до 26 декември

Седмичен хороскоп: Звездите за бизнеса от 20 до 26 декември

Това е седмица на празниците и не само според календара, а и според звездните аспекти. В първите дни от седмицата ще се усеща влиянието на Пълнолунието в знака Близнаци. Луната преминава в трета четвърт и е намаляваща. Венера, планетата, определяща финансовите потоци, ценностите и приоритетите от 19 декември е ретроградна. Този факт насочва вниманието ни към довършителни процеси, дейности, свързани с надграждане и постигане на стабилност в съществуващи форми и направления.

Периодът на ретроградно движение на Венера  ще продължи до края на месец януари. Относно стартирането на нова дейност, проекти или взимане на кардинални решения ще се наложи да изчакаме и Меркурий, който е ретрограден до 5 февруари 2022 г. Интересен е фактът, че от 1 февруари с Новолунието в знака на бъдещето - Водолей, когато Волът ще предаде управлението на Тигъра според китайския зодиак ще усетим подтик и енергия за новото, вълнуващото, различното.

Дотогава предстои време за подготовка.

Тази седмица поставя началото на подготвителният етап за преход на ново ниво. На 21 декември започва астрономичната зима, от този ден нататък дните започват да се увеличават макар и незабележимо, но заедно със светлината ще се увеличават  надеждата и вярата, отправени  към идващата 2022 г. Слънцето, основният източник на енергия премина в знака на сериозния Козирог. Това ще подейства  „приземяващо“ за някои, а за други ще бъде период на поемане на отговорности,  за трети полагане на усилия за задържане на постигнати и завоювани позиции. Транзитът  на Слънцето, Венера и Меркурий в знака Козирог поставя акцент върху сигурността, отговорностите, търпението, отношението към авторитетите.

Седмицата за различните зодии:

ОВЕН

Очаква ви силна и позитивна седмица, в която събитията, които ще се развиват са в резултат от действията ви, предприети в началото на месеца. Навлизате  в силно трансформиращ период, който се отразява на социалния ви статус, обществено положение и кариерно развитие. Съвпупността от планети в знака Козирог насочват фокуса не само до края на този месец, но и в следващия върху вашата основна дейност, кариера, работно ангажименти. Ретроградна Венера ще ви накара да преразгледате взаимоотношенията си с вашите колеги и шефове. Могат да бъдат възстановени проекти от минал период или това е периодът, в който можете да възстановите нарушени взаимоотношения, да довършите започнати проекти. Още в първите дни на седмицата ще се радвате на богатството на информационния поток, който създава условия да преразгледате целите си или да погледнете към по-далечни перспективи на развитие. С правилното поведение и действие можете да завършите годината успешно и да поставите стабилни основи за идващата. Търсете  компромисните решения,  това ще се отрази в положителна посока и на вашите финанси. Общуването с хора извън познатото  ви обкръжение, разширяване на средата на взаимодействие или възможни пътувания  допълнително ще разширят възможностите пред вас. За някои представители на знака плановете, свързани с далечно пътешествие е възможно да бъдат реализирани.

ТЕЛЕЦ

Събитията, които се активираха в живота ви от началото на годината внесоха важни преобразования в живота на някои от вас. Трансформационният поток ще продължи и през 2022г. Някои промени ще зависят лично от вас, а други ще бъдат под влияние на външни фактори. Целта на тези събития е да внесе промяна в начина ви на живот, да създаде една нова форма и прогресивно развитие в бъдеще. Последните две седмици от годината ще ви дадат  възможност в голяма степен да си изясните това, което искате от вашите партньори и отношенията си с тях. Довършвайте, изяснявайте, приключвайте всичко, което ви действа като спирачка. Обмислете целите си за следващата година. Въведете ред във финансите си, изчистете всички стари задължения.  Нови идеи или неочаквана помощ могат да подобрят настроението ви или да ви послужат като ориентир.

БЛИЗНАЦИ

Първите дни от новата седмица ще бъдат повлияни от събитията, които се активираха от Пълнолунието във вашия знак. През тази седмица вниманието ви ще бъде насочено до голяма степен към вашите партньорски отношения в личен и делови план. Ретроградна Венера изисква преразглеждането им, а Марс в Стрелец активира необходимостта от конкретни действия. Избягвайте конфликтите, напрежението може да се повиши поради нерешени въпроси от миналото или поради различни гледни точки. Взаимодействайте в максимална степен, заложете на общуването, за да постигнете компромисни решения. Намерете време и обсъдете бъдещето на взаимоотношения си. Важно е да си осигурите подкрепата на вашите партньори, а това ще се отрази в положителна посока върху общите ви финанси. Дипломатичното и далновидно отношение ще даде положителни резултати в бъдеще. Възможно  е връщането в живота ви на хора от миналото или пък стари и неразрешени теми да ескалират, за да получат нови решения.РАК

Динамиката продължава и през тази седмица. Ежедневието ви е  все по-натоварено, а седмицата е важна за кариерното ви развитие. Действия в посока заемане на по-престижа позиция и  утвърждаване на авторитета ви ще бъдат водещи. Това, което постигнете сега ще дава положителни резултати в бъдеще. От друга страна конкуренцията е повишена. На работното ви място могат да възникнат конфликти. Приложете правилна стратегия, за да спрете възможни манипулации или интриги. Друга важна тема са партньорските ви отношения, в които продължават дълбоките трансформационни процеси. Възможно е да се активират казуси, нерешени въпроси или недоразумения от минал период. Този процес ще продължи и през януари следващата година. Някои от вас ще се радват на подкрепата и разбирането от страна на партньорите си. Не ви се препочва до края на януари догодина да създавате нови връзки от личен или делови план. Пазете здравето си, уязвими сте.

ЛЪВ

През тази седмица вие можете да направлявате събитията. Съвкупността от планети в знака на отговорностите и сигурността Козирог ще насочат вниманието ви най-вече към вашата основна дейност, начин на живот и здраве. В работен план могат да се върнат проекти от минал период, които ще изискват нов подход и решения. Конкурентността е повишена, но сега е моментът ясно да заявите себе си и своята линия, да покажете висок професионализъм. Всяко недоразумение е важно да бъде изяснено и изчистено. Постарайте се да си създадете хармонична работна среда. За целта водете разговори и бъдете настроени към компромисни решения. Върху вашето кариерно развитие сериозно влияние ще окаже подкрепата и одобрението на влиятелни личности. От друга страна е необходимо да изясните и трансформирате съществуващи отношения между вас и членовете на семейството ви, за някои това е смяна на средата на съществуване, преместване на друго място или дом. Погрижете се добре за здравето си.

ДЕВА

Още през тази седмица при някои от вас ще има забавяне на темпото. Увеличава се необходимостта да насочите внимание към себе си, към дейности, които ви харесват и носят удовлетворение. Времето, което ще вложите не е загуба. Вие се намирате на кръстопът и се налага да направите важни избори. За да можете да се справите се нуждаете от преподреждане на приоритетите и подкрепата на вашите близки. Собствениците на самостоятелна дейност или бизнес влизат в период на преразглеждане на дейността. Може да преразгледате съществуващи проекти, да дадете нов живот на забравени или изчакващи своето време проекти, да се захванете с дейности, за които досега не сте намирали време. До голяма степен ситуациите, които ще ви създават напрежение са свързани с работните процеси, в които все още има неизяснени казуси или договорни отношения. Може да възникне допълнително напрежение от непредвидени ситуации на работното място или домашна среда. Зона на напрежение, възможни конфликти това са вашият дом и взаимоотношения с членове на семейството. Ако има неизяснени казуси сега е моментът да ги изчистите. При някои от вас може да се очаква и възобновяване на минали връзки и любовни отношения.ВЕЗНИ

През тази седмица ще се активира необходимост да отделите повече време на приоритетни теми, свързани с родители, вашият дом и семейни отговорности. Транзитът на планети в знака Козирог поставя акцент към дома, семейството и отношения с близките ви. Възобновяват се ситуации или нерешени въпроси от минал период. Проекти, за които не сте имали време сега може да им вдъхнете нов живот. Вашите партньори също имат нужда от вниманието и присъствието ви. Бъдете активни, изградете стабилна основа, която ще ви бъде опора за по-дълъг период. Изненади и сбъдване на мечти, неочаквани  предложения през тази седмица ще поставят едно добро начало за коледните празници. Допълнителен бонус са наградите и поощренията за минал период. Създават се добри тенденции за повишаване на вашите доходи. Празничните дни ще бъдат наситени с много домашен уют и споделени мигове с любимите ви хора.

СКОРПИОН

Важната тема през седмицата и до края на годината са вашите финансови приоритети. Преразгледайте договорни отношения, направете точен баланс между приходи и разходи. Навлизате в един продължителен период, в който ще се наложи да преразгледате контактите си, ще разберете кои са хората от близкото ви обкръжение, на които може да разчитате. Ще се наложи да обърнете внимание на идеи от минал период, на които можете да дадете зелена светлина. И през тази седмица събитията ще се движат около разговорите, срещите и договорните взаимоотношения. Съществува благоприятна тенденция за повече финансови приходи, но и разходите, които ще направите също ще бъдат значителни. Бъдете умерени, избягвайте участие в съмнителни сделки, които ви гарантират големи печалби. Ако през изминалия период са се натрупали неизяснени казуси с вашите колеги или членове на семейството, сега е моментът, когато можете да внесете яснота, а това ще ви осигури надеждна подкрепа.

СТРЕЛЕЦ

Марс, който транзитира през вашия знак ви прави по-активни, внася прилив на енергия и ентусиазъм, които ви помагат да въздействате върху събитията. Възможно е да се активират процеси от миналото, които изискват точна позиция или разрешаване. Правилните действия ще повлияят върху доходите ви. Ежедневието ви може да бъде натоварено с допълнителни или непредвидени ангажименти. За някои от вас седмицата може да бъде вид почивка и награда за интензивната година, а за други това са последни дни за довършване на поети задачи и отговорности. Периодът  е положителен за  подобряване на  финансовото ви положение. Целите ви са по-мащабни и свързани с вашето бъдещо развитие. Ако насочите енергията си в тази посока, то ще се радвате на добри резултати за по-дълъг период от време. Всичко това може да се случи, ако все пак бъдете умерени в харченето най-вече през празничните дни, повече идва към вас, но има тенденция и да изтича. Подредете приоритетите си и мислите си в посока, най-вече да си изясните целите за следващата година, която ще бъде естествено продължение на изминаващата.КОЗИРОГ

Въпреки, че голяма част от събитията ще се движат по инерция, седмицата е силна и определяща за вас. Съвкупността от планети в знака Козирог насочват вниманието към вас. Меркурий в Козирог ще даде сила и значимост на вашите думи и мнение. Ретроградна Венера в Козирог ще ви даде възможност да преразгледате ценностите си и подредите приоритетите си. През техния период на ретроградност ще имате втори шанс да си възвърнете нещо ценно и значимо. Слънцето в знака Козирог в ще осветли и изясни посоката ви на развитие през следващата една година. Възможно е да смените гледната си точка, подхода си или посоката си на движение. Въпреки, че следват множество празнични дни, отговорността ще ви кара да насочите вниманието си към довършване на поети работни ангажименти. За да избегнете напрежението с вашите партньори, постарайте се да намерите баланса между служебните и семейните задължения.

ВОДОЛЕЙ

Ако вече сте избрали посоката си на развитие, през тази седмица проведете необходимите срещи и разговори в тази посока. Използвайте ефективно импулса за действие, който усещате в посока реализиране на вашите планове, свързани с бъдещето. Изправени сте пред множество нови идеи и варианти. Част от времето ви ще бъде вложено в довършване на работни проекти или неща, останали от минали периоди. Това са събития, над които вие самите нямате власт. За да се справите е необходимо да пуснете стари модели и съпротиви, необходимо е да приемете новото, което навлиза в живота ви, а то ще бъде още по-значимо в следващата година. През тази седмица ще се радвате на подкрепата на вашите приятели, влиятелни личности, които ще ви съдействат да осъществите целите си. По време на ретроградният период на Венера в живота ви ще се върнат личности от миналото, които могат да внесат сериозни промени в живота ви. В дома и семейството ви промените продължават и изискват окончателно решение.

РИБИ

Силна седмица, в която можете да повлияете на събитията в максимална степен ако сте достатъчно активни. Постигнахте добри обществени позиции през годината, необходими са последни усилия. През тази седмица може да се задействате в посока определяне на договорни и финансови отношения с вашите партньори. Довършване на започнати проекти и планове, свързани с пътувания могат да бъдат основните ангажименти през седмицата. Сега е моментът да си поставите високи цели, да разчупите границите на възможното или да се прехвърлите на по-високо ниво в професионалното си развитие. Разкриват се нови възможности, които ще повлияят на финансовото ви състояние. Нови идеи, служебно повишение, ново предложение, възобновяване на взаимоотношения от личен характер ще повишат градуса на настроението по време на празниците. В края на седмицата ще се радвате на заслужена почивка, на приятната компания на любимите ви хора, на вашите приятели  или на  уюта на  семейната среда.

Весели празници и щастлива Коледа!

Нина Ненова, астропсихолог

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ