Седмичен хороскоп: Звездите за бизнеса от 20-ти до 26-ти септември

Седмичен хороскоп: Звездите за бизнеса от 20-ти до 26-ти септември

Баланс, компромиси, дипломатичност, поставяне на граници, това е водещата тема, която ще определи хода на събитията през седмицата.

Седмицата ще бъде повлияна от важното астрономическо събитие: Есенно равноденствие и влизането на новия пъстър и цветен сезон-есента. На 22-ри септември  слънцето, което е основен източник на енергия и светлина преминава в знака Везни, знак на хармонията, равновесието, баланса. Съвкупността от планети в знака Везни: Слънцето, Марс и Меркурий ще определят  водещата тема: търсене на компромисни решения в една или друга област, необходимост от постигане на равновесие в противоположни сфери, хармонизиране на взаимоотношения. Точният ден на есенното равноденствие  22-ри септември и дните около него са дни на хармония и равновесие. Тази хармония превръща деня в един от специалните дни в годината. В този ден човек може да се изкачи чрез осъзнатост на едно ново ниво в своето развитие.

Знакът  Везни ни насочва към  кардинални промени в живота ни. Меркурий, който отговаря за менталните процеси, съзнанието, комуникацията, търговията и образованието и е в знака Везни, а от 26-ти септември преминава в ретроградно движение. В тези области ще се наложи да внесем  равновесие, а  съществуващите конфликтите  решавани чрез компромиси.

ОВЕН

Седмица на кардинални преобразования.  С преминаването на слънцето в знака Везни, който е противоположен на знака Овен обстановката и събитията в живота ви рязко ще сменят посоката си. Добрата новина, е че вие в голяма степен можете да насочвате и повлияете на събитията още през тази седмица.  Периодът, който се активира няма бъде един от най-спокойните,  но с правилните действия ще можете да овладявате ситуацията. При вас в най-голяма  степен е изразена необходимостта от постигане на  баланс в партньорските отношения. Силното присъствие на планети в знака Везни и в добавка Меркурий, който ретроградно ще транзитира през същият знак  предоставят достатъчно време да повлияете на тази ключова за вас тема. Постигането на   равновесие зависи от вас.  Всички отговори ги имате, необходимо е да се дисциплинирате, да направите съответни компромиси, да очертаете правилни граници и  да преразгледате действията си до сега. Не отслабвайте своята бдителност, можете да бъдете атакувани от вашите противници. Седмицата е благоприятна за подобряване на финансовото ви състояние. Неочаквани бонуси, инвестиции или пари от наследства могат да му повлияят положително. От есенното равноденствие настъпва период, в който ще получавате резултатите от вашите действия от началото на годината.

ТЕЛЕЦ

През тази седмица вашата основна дейност, работа се превръща във фокусна тема. Работа, работни процеси, взаимодействие със служители ще ангажират вниманието ви до края на месец септември и почти през целият октомври. Бъдете внимателни в действията си. Конкурентността и конфликтността на работното ви място са повишени, а дните на стационарна позиция на Меркурий 26-27-ми септември не взимайте важни решения свързани с работата ви. В друг аспект това е важна седмица да подредите мислите си, да направите една своеобразна ревизия на изминалия период в посока какво сте постигнали, какво искате и най-вече какво ви харесва. Отделете време и се освободете от стари модели на поведение, които ви пречат да постигате това, което искате. Ако сте готови още през тази седмица ще можете да направите кардинални промени в работата си или в ежедневните дела. В друг случай някои от вас ще се нуждаят от повече време, за да предприемат кардинални преобразования. Успех ще ви донесат разяснителните разговори, нова информация, дипломатично и толератно поведение. Нека благодарността да ви води във вашите решения. Погрижете се за здравето си. Подбирайте средата си на взаимодействие.

БЛИЗНАЦИ

С преминаването на слънцето в знака Везни за вас започва един благоприятен период, в който всеки ще получи заслуженото. За някои от вас изминаващият месец септември беше доста натоварващ и изтощителен, ако това се случва с вас, то  сега можете да внесете баланс в живота си като отделите повече време лично за вас, за вашите любими занимания, деца, любими хора. Отваря се възможност за почивки и забавления. Подредете приоритетите си, насочете фокус към стабилизиране на  финансовото си състояние или неговото подобряване. Все още чрез вашият дар слово можете да повлияте на сложни или конфликтни ситуации чрез водене на дипломатични преговори. Отстоявайте себе си като поставите точни граници.  Креативността ви се повишава, а за творческите личности започва един силен и ефективен период. Силен период за собствениците на бизнес, спортистите, творците. За някои  представители на знака ново запознанство може да премине в романтична любовна история, която ще внесе  положителни промени в живота ви.

РАК

През тази седмица бъдете подготвени за обрати. Вие сте знакът, при който есенното равноденствие ще предизвика кардинални промени. От началото на годината, а и не само социалната ви активност е силна, а  работните процеси ви ангажираха в максимална степен. Сега настъпва време, в което можете да се отпуснете и да се радвате на плодовете от вашият труд.  Планетите в знака Везни насочват вниманието ви към важна и значима тема за всички раци, темата семейство, дом, взаимоотношения с членове на семейството. Ще внесете повече хармония в живота си ако пренасочите част от енергията си към дома. Марс транзира през тази важна област от живота ви, но все пак е планетата свързана с гнева и войната. Не воювайте с близките си, съобразявайте се с техните потребности. Обсъдете заедно вашите планове и се постарайте да си осигурите тяхната подкрепа, която ще ви даде сигурност и ще ви послужи като опора. Положително може да насочите енергията в довършителни ремонтни дейности,  проекти и дела. Намерете време и внимателно подредете мислите си, определете как искате да живеете.

ЛЪВ

Тенденцията започнала от началото на месеца продължава. Все още чрез чар, дипломация или лични качества можете в голяма степен да повлияете върху събитията. През тази седмица очаквайте кардинални промени свързани най-вече с взаимоотношенията ви с важни за вас хора. Активира се период на промяна на основната ви среда, нови запознанства, нови идеи могат да внесат положителни  промени в работния ви процес. Събития или хора ще ви накарат да пренаредите основните си приоритети. В максимална степен може да направите структурни преобразования в отношенията с вашите партньори. Водете разговори, отстоявайте своите интереси, дистанцирайте се от всичко, което може да навреди на взаимоотношенията ви. Марс внася известно напрежение в областта на общуването, бъдете толерантни, настроени към компромисни решения, с това поведение ще спечелите повече. Венера в Скорпион ви предоставя чудесна възможност да дадете приоритет на дома и семейството. Периодът е благоприятен за сделки с недвижими имоти, ремонт на дома и разкрасителни операции, хармонизиране на взаимоотношенията с близките ви.

ДЕВА

Продължете с тези действия, които до сега са ви донесли добри финансови резултати. Темата, на която можете да въздействате до края на септември и почти през целият октомври това са вашите финанси. До голяма степен приходите ще бъдат от основната ви дейност или реализиране на ваш талант. През тази седмица е възможно да получите бонуси за положени усилия в минал период. Амбицията ви, работохолизмът и постоянството  ви водят към себеутвърждаване и добри резултати в професионален план.  Имате възможност да задвижите работните процеси в посоката, която искате. Отделете време и подредете приоритетите си. Уловете новите възможности и идеи. Чудесен период за маркетинг, връзки с обществеността и добри продажбите. Бъдете предпазливи във финансовите операции, разходи или инвестиции. Не действайте прекалено импулсивно.

ВЕЗНИ-

Имате всичко, за да направите промяната, която искате. Приливът на енергия, усилването на  вярата, оптимизмът и увереността, в голяма степен и вашата решителност се увеличават. Ако сте наясно какво искате, през тази седмица внесете важни или кардинални промени в живота си. Събитията до края на октомври месец ще бъдат повлияни от вашите лични избори. След 26-ти септември до 20-ти октомври Меркурий ще бъде ретрограден в знака Везни. Този период ще помогне на тези от вас, които все още не са наясно с посоката на движение. През тази седмица можете да внесете равновесие във взаимоотношенията с вашите партньори. Отделете си достатъчно време през тази седмица, свържете се със силата си, довършете започнати процеси и изчистете пътя си от всичко, което вече не ви служи. Разговаряйте с вашите партньори, различната гледна точка може да ви бъде полезна. Силен и положителен период за подобряване на финансовото ви състояние. Вложете лидерски качества, инициатива и способности, за да постигнете това, към което се стремите. Не действайте твърде импулсивно.

СКОРПИОН

Навлизате в период на неочаквани ситуации, които ще задействат процеси на пренастройка и промяна. Нерешени от минал период  въпроси се активират и ще ви поставят пред необходимостта от взимане на нови решения. В повечето случаи казусите са заплетени, за разрешаването им се нуждаете от повече време. Не бързайте имате време, а ретрограден Меркурий в периодът след 28-ми септември  ще ви предостави нов поглед върху стари ситуации. През тази седмица заложете на взаимодействието най-вече с вашите партньори, бизнес или лични, обменяйте идеи и тенденции, търсете компромисни решения. Венера, малката благоделка е във вашият знак. Силни страсти, чар и магнетизъм, към които можете да добавите силната си интуиция и практическата опитност. С тези показатели можете да въздействате върху всяка ситуация. Ако се чувствате изморени или изчерпани, то намерете време за усамотяване и оттегляне. Съберете сили чрез енергийни практики, йога, медитация. Те ще окажат положителен ефект и върху вашето здраве.

СТРЕЛЕЦ

Обстановката около вас постепенно се хармонизира. Въпреки увеличените ви  работни  ангажименти, финансовите резултати, които постигате са далече от очакваното. Преструктуриране, корекции и подобрения е посоката, която можете да поддържате през седмицата. Докъде и колко зависи от личните ви сили и енергия. Социалната ви активност расте, средата ви на съществуване се променя и хармонизира. Участието ви в различни социални групи, политическа активност или обществено значими дейности могат да доведат до промяна в посоката или осъществяване на ваша мечта. Освен работните ангажименти, превес и внимание ще изискват вашите партньорски отношения. Ще преодолеете препятствията ако използвате аналитичен и практичен подход използвайки придобитата от вас опитност. Дипломатичното  и толерантно поведение от ваша страна ще се отрази положително  на финансовото ви положение. Радостната новина, е че получавате подкрепа от вашите приятели и  доброжелатели. 

КОЗИРОГ

Вие сте четвъртият знак от зодиака, който ще бъде силно засегнат от преминаването на слънцето в знака Везни. В продължение на повече от месец ще имате възможност чрез правилни решения, провеждане на разговори,  компромиси  да постигнете баланса, които търсите. Ако от дълго време се готвите за промени или конкретни действия в една или друга посока, то сега можете да задвижите колелото на кардиналната промяна.  Фокусна си остава темата свързана с вашата кариера, работни процеси, социално развитие. Възможностите са многообразни. В голяма степен вие можете да повлияете на процесите. Ще постигнете повече ако заявите себе си, покажете професионализъм и опитност. Конфликтността или конкуренцията в работната ви среда е повишена. Чрез правилните действия ще можете да внесете повече хармония в работния колектив. Избягвайте пререкания с вашите шефове. Добрата новина, е че докато Венера транзитира в знака Скорпион ( 7-ми октомври) вие ще можете да въздействате силно в колектив, група от съмишленици или всред вашите приятели. Чудесна възможност да сбъднете ваше съкровено желание.

ВОДОЛЕЙ

След 22-ри септември в по-голяма степен ще усетите благосклонното влияние на звездите за вас. Кардинална промяна настъпва във вашите партньорски отношения в личен или делови план. Силен период, в който ще можете в максимална степен да повлияете на съществуващи партньорства, да подобрите общи финансови аспекти. Добри възможности за собствениците на бизнес, творците. До края на тази седмица все още имате възможност за ефективни действия. Повод за емоционално напрежение през седмицата могат да бъдат нерешени въпроси свързани с имоти, родители, семейни отговорности или ремонтни дейности. Нови предложения, нови запознанства ще внесат промяна в живота ви. Ако към вас идват повтарящи се ситуации те  ще изискват ново поведение, нуждаете се от повече време за тяхното разрешаване. Прекрасен период за пътешествия и почивки в чужбина.

РИБИ

Седмицата е наситена с емоционални преживявания. От една страна това се дължи на пълнолунието във вашият знак, което е на 21-ви септември, а ден след това Слънцето преминава в кардиналният знак Везни, носител на кардинални обрати.  Промените са започнали, от вас се иска да ги приемете. Септември месец ви предостави добри възможности относно създаване на партньорства, лични или делови или стабилизиране на съществуващите. Ще се наложи да направите компромис или промяна в тези партньорства, които са свързани с основната ви дейност.  Разговаряйте, преговаряйте и защитете интересите си. Това, което успеете да постигнете или  изградите ще дава резултати в един по-дълъг период от време. Друга активна тема това е постигане на финансова стабилност. Използвайте разположението на звездите, вложете малко повече амбиция и предприемете конкретни действия в тази посока. Парите могат да дойдат чрез наследства, връщане на заеми или подкрепа от страна на вашите партньори. Периодът е подходящ за уреждане на заеми, кредити или решаване на данъчни въпроси. Ще се наложи да промените подхода си и гледната  точка относно парите. Чудесен период за надграждане на образованието или пътуване до екзотични места.

Успешен период за всички зодиакални знаци!

Нина Ненова, астролог