Седмичен хороскоп: Звездите за бизнеса от 24 до 30 януари

Седмичен хороскоп: Звездите за бизнеса от 24 до 30 януари

Важна и в същото време сложна седмица, която изисква висока концентрация в ежедневните дела или пък точно обратното - носене по течението с цел изчакване на подходящ момент. Това е последната седмица преди Новолунието във Водолей, което е на 1 февруари. В същия ден според китайския зодиак настъпва годината на Черният Воден Тигър.

Тези две важни астрологични събития, които са свързани с бъдещето и поставянето на неговото начало определят настоящата седмица като подготвителна. За да се избегнат сривове и рискове в ежедневието поради динамиката на събитията и свързаната с тях пренастройка е добре да се движим в посока запазване на съществуващото, финализиране и слагане на край на тези направления, които са изпълнили совето предназначение. Освобождаване на място за Новото, анализиране на изминалата година, за да изберем най-правилния  път на развитие  в по-далечна перспектива.

Общият фон през погледа на планетите:

Ретрограден Меркурий до 4ти февруари.

Ретроградна Венера до 29ти януари.

На 18ти януари Лунните възли, които са свързани с посоката на движение през следващите 18 месеца преминаха в оста на ресурсите и притежанията: Телец-Скорпион.

На 20 януари Слънцето премина в знака Водолей. Слънцето във Водолей с основен управител Уран активира социалната активност и непримиримостта към фалшивото, ограничаващо свободата поведение. Желанието за радикални промени се усилва. За постигането на по-добри резултати, докато Слънцето по транзит е във Водолей е необходимо да обединяваме усилията си с личности със сходни интереси, каузи, идеи. Усилва се влиянието на групата, организацията. Нараства ролята на колектива, а съществуващите приятелства ще се преразглеждат.

През тази седмица усещането на новата вълна от промени ще подейства като стимул, но конкретните действия, които ще осигурят промяна и достигане до устойчивост ще се активират след 5 февруари.

ОВЕН

Седмицата е продължение на предходната. Развиват се няколко линии на движение: едната е свързана с вашата кариера и социално развитие. Втората важна тема е посоката, която ще изберете през тази година. Третата тема е свързана с взаимоотношенията с вашите партньори в личен и делови план. На 25 януари Марс, вашият планетен управител преминава в знака Козирог и допълнително ще внесе динамика в работнита ви дейност. Увеличава се необходимостта от доказване в колектив. Служебните ви задължения или изисквания може да се увеличат, нараства конкуренцията, повишена конфликтност или вие самите вече сте изморени. Поради ретроградено движещият се Меркурий  могат да се активират събития, в които да са заложени известни затруднения или пък не всичко ще се случва точно така, както сте го планирали. Седмицата е подходяща да сложите край на всичко, което ви забавя или ограничава във вашето развитие. Северният Лунен възел вече е в знака Телец и ще насочи вниманието ви към вашите ценности, приоритети и финанси. Това се случва на фона на ретроградна Венера, така че вие може силно да бъдете подтиквани да промените нещо, използвайки  натрупан опит.

ТЕЛЕЦ

Въпреки, че голяма част от събитията ще се движат според посоката от миналата седмица, желанието за промяна при вас е силно. Вие сте от знаците, които в най-голяма степен променят живота си. От миналата седмица Северният Лунен възел премина в знака Телец. Родените в последните дни на знака Телец имат чудесната възможност да сложат край на един 18-20 годишен етап от живота си и да поставят началото на следващият етап на развитие. В продължение на 18 месеца, докато Възлите транзитират през оста Телец-Скорпион новото начало в различни периоди ще бъде налице при всички представители на знака. През седмицата активни ще бъдат процеси, които са свързани с преобразования във вашия социален статус и кариерно развитие. Слънцето в знака Водолей внася допълнителни непредвидени ситуации, но и чудесни перспективи за допълнителни възможности. Част от събитията, които ще се активират имат връзка с неразрешени ситуации от минал период. Тези ситуации ще ви помогнат да разберете на кое да сложите край и в каква посока да се насочите. Направете крачка назад към живота си, анализирайте, внесете корекции според това как искате да живеете, за да може след 5 февруари да направите крачка напред.

БЛИЗНАЦИ

Необходимостта от повече търпение при вас е наложителна. Ретрограден Меркурий, който е ваш планетен управител, внася известно напрежение в ежедневието ви под формата на забавяния, проваляне на срещи и планове, нарушена комуникация. Старайте се да бъдете в максимална степен концентрирани, най-вече ако основната ви дейност изисква прецизност, шофирайте внимателно. Повишено е нервното напрежение, старайте се да избягвате конфликти на работното си място, загубите могат да бъдат значителни. Приемете полезността на периода и особено през тази седмица насочете внимание към вашето развитие в бъдеще. Довършете започнати проекти, освободете място за новото. Седмицата е подходяща да държите на фокус по-далечна перспектива във  вашето развитие. С преминаването на Слънцето в знака Водолей към вас идват нови възможности, предложения или идеи. Настройте се на позитивната вълна на неочакваното, вълнуващото, прогресивното. В допълнение получавате подкрепата на влиятелни личности, съществува благоприятна възможност за по-високи финансови приходи.РАК

През тази седмица продължете с посоката, която следвате от началото на година само ако тя ви носи положителни резултати. Ретроградна Венера насочва вниманието ви към вашите партньори и взаимоотношения с тях. Тази седмица е последната от ретроградното движение на Венера. Все още имате възможност да изчистите натрупани недоразумения между вас и партньорите, които играят определяща роля в живота ви. Проявете повече внимание към тях, вашата подкрепа ще бъде оценена. Все още съществува тенденция в живота ви да се завърнат хора, с които сте били свързани в миналото. През тази седмица усещането, че трябва да направите важни избори в различни направления от живота си и най-вече във финансов аспект ще бъде още по-силно. Приемете дните до края на месеца като време за анализ, финализиране на задачи от миналото, за да можете да определите новата си посока на движение след 5 януари.

ЛЪВ

Водещата линия през тази седмица е свързана с решенията, които взехте през предходната. Много от събитията се движат според целите, които сте си поставили. Социалната ви активност е силна, а ежедневието още по-натоварено с работни ангажименти. Животът ви изисква промяна като тя се случва първо във вас самите. Някои представители на знака са се насочили към своето „пробуждане“ с цел осъзнаване и възстановяване на равновесието в живота си. Други достигат до истините за себе си чрез партньорските си връзки. Темата за взаимоотношенията ескалира през тази седмица. Вие самите усещатате, че трябва да вземете важни решения относно това кои партньорства да запазите и на кои да сложите край. Ретрограден Меркурий ще ви подкрепи в изяснителните разговори, но е важно да бъдете готови да чуете и другата страна. Добре е за вас самите да бъдете толерантни, разбиращи и да обедините усилията си с хора, които ви подкрепят. Резултатът ще се отрази положително и върху финансовото ви благосъстояние. Грижете се добре за здравето си.

ДЕВА

До 20 февруари ще имате чудесна възможност да направите важни промени във вашата основна дейност и начин на живот. Периодът на ретрограден Меркурий ви предоставя възможност да анализирате и преосмислите живота си, за да може да направите нововъведения след 5 януари. Ако в живота ви се връщат ситуации или работни проекти от минал период, то те ви предоставят възможност да покажете нов подход или да постъпите различно. В работен план може да се по-натоварени от обикновено. Предпазвайте се от спорове и неприятности с колеги, подчинени или наематели. Грижете се за здравето си, а  ако се появят здравословни неразположения, обърнете се към лекар специалист. Периодът до 5 януари изисква от вас повече концентрация в ежедневните ви дейности и най-вече на работното място, начин на живот, грижа към здравето. При работа с документи, пътувания бъдете внимателни.ВЕЗНИ

Януари е по-емоционален за вас от обикновено поради много фактори, но определящо е ретроградното движение на Венера, която е ваш планетен управител. През тази седмица напрежението постепенно ще намалее, тъй като Слънцето от 20 януари транзитира в знака Водолей. Късметът е на ваша страна, по-лесно ще постигате това, което искате. Ретрограден Меркурий поставя пред вас необходимостта от изясняване на взаимоотношения с любимите ви хора. Собствениците на бизнес, творците могат да възстановят работа по проекти, които са от минал период. Преразгледайте тези възможности, за които досега не сте имали време или сте отлагали тяхната реализация. До 5 февруари имате възможност да внесете повече хармония във взаимоотношенията с вашите близки или членове на семейството. Възстановяват се конфликти от минал период, или вие самите ставате без компромисни към ситуации, за които дълго време сте си затваряли очите. Преценете добре какво искате и действайте според изборите си.

СКОРПИОН

Януари месец е труден за всички, но при вас планетните взаимодействия са благосклонни. Достатъчно е да преодолеете сложният си характер като занижите изискванията и очакванията си.  Ретроградна Венера затруднява общуването ви с другите. Двете ретроградно движещи се планети  Венера и Меркурий определят периода до края на януари като подходящ да насочите вниманието си към вашата основна среда на съществуване - дом и семейство и към вашия начин на мислене и взаимодействие с другите, с хора от близкото ви обкръжение. През тази седмица вниманието ви ще бъде ангажирано с теми от минал период, които засягат дома, семейството, взаимоотношения с родетели или имотни казуси. С преминаването на Слънцето в знака Водолей в дома ви може да има повече напрежение, но вие можете с лекота да внесете повече толина и да подобрите средата си на съществуване.

СТРЕЛЕЦ

През тази седмица продължете с действията, които ви носят положителни резултати. Седмицата е финална преди голямото начало и по тази причина се насочете към приключване и финализиране на това, което сте започнали от предходен период. Как ще се развиват събитията до голяма степен ще имате възможност да ги направлявате според това, което искате. Социалната ви или работна ангажираност е висока, внимавайте и не се претоварвайте. Енергията е слаба и изисква фокусиране върху основното. Водеща тема е финансовото ви състояние. Ретроградна Венера може да ви възстанови пари, които сте дали назаем или са вид награда, бонус за минал период. Проекти от миналото могат да се възобновят и да ви донесат повече приходи. Внимавайте с покупките на скъпи вещи и инвестиции. Не се препоръчва да правите вложения. Бъдете внимателни в общуването с хора от близкото ви обкръжение. Ретрограден Меркурий внася  затруднения. Неразбиране или неяснота, недоразумени, липсата на диалог могат да предизвикат сериозни затруднения. Към вас ще се върнат стари и неразрешени въпроси, тяхното преразглеждане ще ви донесе по-добър резултат. Променете подхода си.КОЗИРОГ

Януари месец е много важен за вас, предоставящ ви възможност да зададете енергийната си програма за цялата година тъй като в по-голямата част от месеца слънцето транзитира през вашия знак. Поради ретроградното движение на планетите се налага да изчакате до 5 януари със започването на нещо ново: проект, дейност, връзка. Периодът дотогава е подходящ да се дистанцирате от ежедневието си, да намерите време за анализ и преоценка на живота си, да поправите чрез конкретни действия грешки, които сте допуснали в миналото. Ретроградна Венера в Козирог внася затруднения в общуването ви с вашите партньори, което ще доведе до охладняване или дистанцираност от тяхна страна. Бъдете внимателни в общуването, намалете критичността си, възможни са повече конфликти и неясноти. Преразгледайте приоритетите си, внесете ред във финансите си. Не подписвайте нови договори, при работа с документи не бързайте, проверявайте написаното, четете внимателно преди да подпишете.

ВОДОЛЕЙ

С навлизането на слънцето във вашия зодиакален знак Водолей вие усещате повече прилив на енергия, ентусиазъм и желание за нещо ново. Но въпреки това се налага да изчакате подходящия момент, който е след 5 февруари, а за някои представители на знака е след рождения им ден, когато започва новият слънчев цикъл. Дотогава  периодът е благоприятен да довършвате започнати дейности, за да разчистите пътя си за новото. Мисълта ви работи бързо, завладяват ви нови идеи, креативността ви генерира многобройни планове. Ретрограден Меркурий, който е  във вашия знак ще извади на повърхността ситуации, които искат нов поглед и решение. Вгледайте се по-дълбоко в себе си и направете преоценка на действията, думите и мислите си. Ще имате шанс да се справите със стари и спорни въпроси, ако действате различно, за да получите различен и по-добър резултат,  отколкото сте имали преди.

РИБИ

От тази седмица ще можете леко да се отпуснете, а в най-голяма степен ще усетите положителното влияние на Юпитер, който е във вашия знак едва след 5 февруари. Ретроградните планети насочват вниманието ви към разрешаване на ситуации от минал период. Работите в атмосфера на повишена конфликтност, неясноти или интриги. Необходимо е още малко да проявите търпение. Дните до 5 февруари са финални, те са подходящи за довършване на започнатото или ако се чувствате преуморени да си вземете почивка. Периодът  не е благоприятен за подписване на нови договори, за покупка на автомобил,  техника или  за взимане и даване на заеми. Каквито и да са събитията, които се активират не забравяйте, че през тази година вие разчитате на подкрепата и щедростта на Юпитер или „всяко зло е за добро“. Грижете се за здравето си,  пазете се от инфекции и вируси, ограничете контактите и поддържайте добро настроение.

Успешна седмица на всички зодиакални знаци!

Нина Ненова, астролог

 

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ