Седмичен хороскоп: Звездите за бизнеса от 27 септември до 3 октомври

Седмичен хороскоп: Звездите за бизнеса от 27 септември до 3 октомври

Започналите процеси на кардинални промени ще продължат и през тази седмица, но през позицията на нещо познато, старо или недовършено.

Това е последната седмица преди Новолунието в кардиналния знак Везни, което ще бъде на 6-ти октомври.

Дотогава намаляващата Луна и ретрограден Меркурий насочват вниманието ни към ревизия на съществуващото статукво.

Последната седмица от  лунния месец е времето за довършване, приключване и изчистване от всичко излишно, старо и ненужно. Това „изчистване“ трябва да се извърши на вътрешно и външно ниво.

Съвкупността от планети в знака на хармонията, мира и баланса показват посоката ни на действие. Ретроградният Меркурий предоставя възможност за ревизиране и преразглеждане на определени сфери от живота ни с цел подобряване и оптимизиране. Ключовата дума за периода на ретроградно движение на Меркурий, който е до 18 октомври е постигане на баланс с цел подобряване на съществуващи структури.

 Докато Меркурий е ретрограден не се препоръчват:

*започване на нови дейности,

*нови проекти,

*подписване на договори,

*покупка на техника, автомобили, по-скъпи вещи,

*теглене на кредити,

*сериозни финансови инвестиции,

*започване на нови връзки,

В този период ново начало могат да поставят родените с ретрограден Меркурий, за останалите това е период на вътрешна ревизия, изчакване, трансформация и подговка за активно действие след  следващото новолуние, което ще бъде в знака Скорпион на 4 ноември.

ОВЕН

Седмицата е естествено продължение на предходната.Събитията, които се активираха през нея, ще продължават своето влияние и през тази седмица. Вие сте знак на действието, свикнал самостоятелно да направлява живота, постъпките и изборите си. Съвкупността от планети в знака на взаимоотношенията Везни и ретрограден Меркурий в същия знак ще преобърнат събитията като насочат вниманието ви към вашите партньори, взаимодействие с тях  и социална активност. Навлязохте в период на преосмисляне и ревизиране на съществуващи партньорства в личен и делови аспект. В тази последна седмица преди новолунието е възможно да получите яснота кои партньорства да запазите и развивате във времето и на кои да сложите край. Важно е да бъдете обективни и да не бързате с решенията си. Почти целият месец октомври е на ваше разположение. Компромисните решения, балансиране на гледни точни и мнения ще повлияят в положителна насока върху общите финансови интереси. Колкото и да е сложна ситуацията или значими обратите, не бива да губите кураж. Бъдете новатори, вложете оптимизъм и търпение, за да се справите с предизвикателствата.

ТЕЛЕЦ

Силното присъствие на планети в знака на хармонията Везни определя като водеща през тази и следващите седмици темата, свързана с начин на живот, работа, работни процеси и взаимодействие в колектив. Ретрограден Меркурий  подчертава значимостта на темата, която е основна и в живота ви. Това е най-силният период, в който ще можете чрез правилните анализи, преосмисляне или прилагане  на придобит опит да внесете важни структурни преобразования. Процесите са динамични, при някои от вас е възможна повишена натовареност в ежедневието или допълнително усилване на напрежението чрез създадени конфликтни ситуации между вас и колегите ви. Везни са знак на мира и компромиса, именно чрез тези качества  ще можете да нормализирате средата си с въвеждане на баланс между вашите отговорности и тези на другите, или, в друг вариант чрез хармонизиране на отношенията. Необходимостта от промяна в начина ви на живот е наложителна. Благоприятен период за стартиране на  здравословен режим на хранене или грижа за здравето. Определете целите си и действайте според тях.

БЛИЗНАЦИ

През тази седмица ще можете до известна степен да направлявате събитията. В последната седмица преди новолунието можете да насочите внимание към това, което е важно и определящо ви, към вас самите и приоритетите ви. Съвкупността от планети в знака Везни от една страна ви предоставят чудесни възможности, свързани с подобряване на вашата самостоятелна дейност в областта на забавленията или любовта. Всичко би било чудесно ако Меркурий, който е ваш планетен управител не си направи шега. Периодът на ретроградното движение на Меркурий в знака Везни поставя акцент именно върху посочените по-горе теми. За собствениците на самостоятелна дейност, творците, това е период, през който могат да активирате  проекти от минал период или вид преструктуриране на дейността си. Ретрограден Меркурий ще ви предостави възможност да ревизирате взаимоотношенията с любими за вас хора, включително и с вашите деца. Хоби, което сте зарязали във времето може отново да се възроди. Човек, с които сте имали любовна връзка в миналото може отново да се появи. С какво ли ще ви изненада този път Меркурий?РАК

Периодът, който започна от миналата седмица предоставя възможност за  кардинални решения и промени най-вече по отношение на вашия дом, семейни отношения, отношения с родители или уреждане на имотни сделки. През изминалият период вашата социална активност беше доста интензивна, а за някои тези процеси  продължават. За да внесете известна хармония, вашето семейство, дом, близки се нуждаят от вниманието ви. Ретрограден Меркурий ви предоставя възможност да „ремонтирате“ в пряк и преносен смисъл тема, която е водеща в живота ви: семейството и дома. Избягвайте скъпи инвестиции, покупки на недвижими имоти или  на скъпи вещи и уреди. В ремонтните дейности вложете максимална прецизност. За да избегнете сблъсък с партньора си, бъдете толерантни, настроени към компромиси  постарайте се да получите неговата подкрепа.  Бъдете внимателни, съществува сериозна опастност от приключване на важни взаимоотношения. Вашата силна интуиция и сензитивност ще ви помогне да си изградите правилна стратегия, така че да насочите енергията си в правилната за вас посока. За някои от вас започва период на дълга почивка и обръщане към себе си.

ЛЪВ

Започналите през изминалата седмица събития ще продължат да се развиват и през тази. Това е финална седмица, свързана с поставяне на край в едно или друго направление. Очаквайте кардинални промени, свързани най-вече с взаимоотношенията ви с важни за вас хора. Силното присъствие на планети в знака Везни поставят акцент върху взаимоотношенията, договорните отношения, средата, образованието, взаимодействие с братя или сестри. Опасност от повишена конфликтност, но и необходимост от постигане на хармония. Социалната ви активност е силна, а заедно с нея вървят по-голяма конкуренция и конфликтът на интереси. Ретрограден Меркурий ще ви подкрепи в областта на преразглеждане на съществуващи договорни отношения, подреждане на документация, ревизиране на определени взаимоотношения. Старайте се да бъдете максимално ясни и точни в изразяването си. Събития, които са от минал период могат отново да бъдат активни. До голяма степен развитието на процесите зависят от вас и най-вече от избраната посока. Всеки компромис ще се отрази в положителна посока на вашите връзки и взаимоотношения. С толерантност и дипломатичност ще постигнете по-лесно това, което искате.

ДЕВА

Вие сте знакът на „жътвата“. И през тази седмица очаквайте плодове от усилията, които сте положили в минал период. Събитията, които се активираха ще внесат промени в живота ви. Съвкупността от планети в знака Везни активират темата за вашите приоритети и финанси. Меркурий, който е ваш планетен управител подчертава значимостта на темата. Това е активен период за равносметка и преподреждане на живота ви според вашите ценности. В максимална степен можете да повлияете чрез висока инициативност, лични заслуги и опитност. Избягвайте необмислени инвестиции или предложения, които изглеждат обещаващи, но крият и  рискове. Всяка непредвидена ситуация е знак, че трябва  да направите промяна. Погрижете се за здравето си, избягвайте масови събития, поемете лична отговорност и грижа към себе си.ВЕЗНИ

За родените в първата декада на знака стартира период на повишен ентусиазъм, прилив на енергия и засилена мотивация за нещо ново. Пред вас стои необходимостта да сложите край на процеси, които са изчерпали своята форма и да направите подготовка за поставяне на едно ново начало. Решителни, вдъхновени, уверени, вече все по-добре знаете какво искате. За вас взимането на решения е цяло изпитание, а ретрограден Меркурий  допълнително внася усложнения. Успокояващо ще ви подейства дългият период на размисъл, предоставен ви от ретро-Меркурий. Партньорските ви отношения се нуждаят от преразглеждане, от нова стратегия и подход. Компромисни решения и разяснителни разговори могат да внесат яснота и постигане на желаното. Фокусирайте се върху това, което на вас ви харесва, представете си живота си, работата си така, както искате, подредете приоритетите си. Кардиналните промени в живота ви зависят от вас самите.

СКОРПИОН

Седмицата е естествено продължение на предходната. Плеядата от планети в знака Везни предизвика кардинални промени, които продължават, но голяма част от събитията носят отпечатък на минал период. Нерешени  ситуации и казуси, свързани с взаимоотношенията с вашите партньори или работни процеси се активират отново. Действията и проявите ви в света на бизнеса до голяма степен могат да бъдат ограничени. Меркурий, планетата на менталните процеси, договорните отношения, търговията е ретрограден и допълнително поставя акцент върху миналото. Взаимодействайте, преговаряйте, вложете дар слово, за да постигнете компромисни решения. През тази седмица заложете на взаимодействието най-вече с вашите партньори, бизнес или лични, обменяйте идеи и тенденции, търсете компромисни решения. Венера, малката благоделка е във вашия знак. Силни страсти, чар и магнетизъм, към които можете да добавите интуиция и практическата опитност - с тези показатели можете да въздействате върху всяка ситуация. Погледнете на случващото се по нов начин, премислете, не бързайте, чрез компромисни решения и дипломатичност може да върнете събитията към естествения им поток. Всяко действие в правилната посока ще се отрази на финансовите ви показатели. Вид оттегляне, усамотяване и преглед на случващото се ще ви помогне да си изградите правилна визия за следващите стъпки свързани с бъдещите ви планове.

СТРЕЛЕЦ

Преструктуриране, корекции и подобрения в съществуващата дейност. Влиянието ви и социалната ви позиция са силни, но навлизате в период на подобрения чрез анализ на съществуващи резултати или прилагайки придобита опитност. Ситуацията е двойнствена. През тази седмица и в по-голямата част на месец октомври събитията и резултатите ви в областта на бизнеса ще бъдат повлияни от ваши решения и действия от началото на годината. Някои ще получат добри и щедри поощрения, а при други се налага преразглеждане на направените избори. Средата, в която взаимодействате и до известна степен подкрепата от страна на вашите колеги, шефове ще ви бъдат необходими, за да постигнете целите си. Тази тенденция ще продължи през целия месец октомври. Чрез нови контакти и взаимодействия с влиятелни личности ще разширите влиянието си. Преразгледайте отношенията с вашите приятели, ревизирайте и оценете правилно. Запазете ценните за вас връзки.  Въпреки, че доходите ви се стабилизират и дори се увеличават е необходимо да бъдете внимателни, да се предпазвате от необмислени интестиции, които могат да доведат до загуби.КОЗИРОГ

Периодът, свързан с кардинална промяна в кариерното ви или социално развитие продължава.  За вас тази тема е една от най-важните.  Вие сте  знак, свързан с постиженията и амбицията. Ако досега целите, които сте си поставили не се реализират, това означава, че подходът ви се нуждае от преразглеждане. Ретрограден Меркурий ще върне ситуации, които се нуждаят от промяна. До 20 октомври ще имате възможност да внесете съществени корекции в основната си дейност, в отношенията с вашите колеги и шефове. Направете една своеобразна оценка на подхода си до сега и на вашите действия. Притежавате реални възможности всяко предизвикателство да преобърнете в своя полза. Периодът на преструктуриране е достатъчно дълъг и предоставящ ви възможност да вземете правилните решения.

ВОДОЛЕЙ

Каквито и да са събитията през този период на кардинални преобразования вие имате енергията да се справите. Голяма част от тях може да са свързани с минал период и да водят до известно напрежение, но именно те ще доведат до положителна промяна на мирогледа и на целите ви относно вашето бъдеще. Пътешествие или среща с нови личности с различен начин на мислене и подход могат до голяма степен да повлияят върху посоката ви. Усложнения могат да възникнат ако имате неуредени юридически въпроси, съдебни дела, недоразумения, свързани с минал период. Помислете какво искате и на какви компромиси сте готови, за да избегнете в бъдеще по-сериозни загуби. Водете разговори, преговаряйте и изграждайте връзките си, за да можете да намерите правилно решение. За други представители на знака това е активен период за разширявания и подобрения в основната дейност, създаване на нови отношения и поставяне на бъдещи цели и позиции.

РИБИ

Периодът на кардинални преобразования ще продължи и през тази седмица. Възможно е да се наложи да забавите темпото или да направите ревизия на посоката. Тази последна седмица от лунния месец ви предоставя възможност да довършите започнати проекти от началото на месеца. При вас водеща тема през целия септември бяха партньорските отношения. Ако през изминалия период сте били активни в създаване на нови партньорства, то сега за вас настъпва време за изграждане на по-задълбочени отношения или изясняване на финансовите параметри в общата ви дейност. Компромисите, които ще направите са свързани с внасянето на стабилност и създаване на здрави връзки. Можете да сложите край на съществуващите партньорства, които вече не са функционални. За някои от вас това е период, в който можете да получите неочаквани материални придобивки от действия в минал период, връщане на заеми или чрез наследства. В друг случай може да се наложи да направите по-големи разходи. В периода на ретрограден Меркурий не се препоръчват теглене на кредити, покупки на скъпи вещи, техника, електроника или сериозни финансови инвестиции. Това правило не важи единствено за родените с ретрограден Меркурий.

Успешен период за всички зодиакални знаци!

Нина Ненова, астролог

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ