Седмичен хороскоп: Звездите за бизнеса от 3 до 9 януари

Седмичен хороскоп: Звездите за бизнеса от 3 до 9 януари

2022 започва с първото Новолуние за годината. Първият работен ден ще бъде под влияние на Новолунието в Козирог, което беше на 2 януари. Козирогът е първият знак, с който посрещаме Новата година. Това е знакът, който в най-голяма степен е свързан с целите, постиженията, кариерното и социално развитие. Така, че основната тема на първата седмица от годината ще бъде поставянето на дългосрочни и значими цели.

Венера, която е социална планета отговаряща за финансите и паричните потоци е в знака Козирог и е ретроградна. Тя ще премине в директно движение след 29 януари. Този факт внася известни нарушения и забавяния, свързани с темите на Венера. Преоценка и ревизиране на целите, приоритетите, значимите и основни ценности, преразглеждане на договорни, партньорски и лични взаимоотношения ще бъдат водещите теми до края на месец януари.

Положителната новина е свързана с транзита на Юпитер, планетата на разширението, усъвършенстването, късмета в знака Риби. Настъпва един положителен и значим период за родените в знаците: Риби, Рак, Скорпион, Телец, Козирог.

Ако искат да привлекат щастието и да получат подкрепата на Юпитер, знаците Близнаци, Дева, Стрелец ще трябва да положат малко повече усилия.

ОВЕН

За вас тази седмица, както и по-голямата част от годината ще бъдат наситени с повече  положителни събития. Това до голяма степен ще важи за тези от вас, които през последните две години успяха да създадат устойчиви структури най-вече в темите свързани с  работа, кариерно развитие  или семейни отговорности. Периодът до края на януари е подходящ  да довършите започнати дейности или да въведете нов ред, опиращ се на вашата опитност в основната ви дейност. Новолунието в Козирог поставя акцент и предоставя възможност за нещо ново в областта на кариерното ви развитие. Избягвайте конфликти с висшестоящи и колеги, търсете компромисните решения - това ще се отрази в положителна посока и на вашите финанси. Чрез допълнителна дейност или проекти също можете да внесете положителна промяна в своите приходи. Периодът не е подходящ за инвестиции и големи вложения, избягвайте излишни разходи и покупки на скъпи вещи. За да привлечете повече положителни резултати или финанси е необходимо да бъдете внимателни и прецизни в действията си.

ТЕЛЕЦ

Седмицата, макар и кратка е носител на положителна енергия и чудесни възможности. Важно е да използвате създадените предпоставки и да насочите вниманието си към вашите основни цели, а дали ще пристъпите към конкретни действия или ще изчакате, със сигурност може да послушате вашия вътрешен глас. Отделете време и определете най-важните за вас цели за цялата година. Периодът до края на месец януари е подходящ да сложите край в едно или друго направление, да разчистите и се освободите от всичко, което е излишно, ненужно или ограничаващо ви. Новата година е естествено продължение на процесите, които се активираха в живота ви през година 2021. За много представители на вашия знак предстоят значими промени, приключване на един период и активиране на нов етап. Работата и кариерното ви развитие ще продължават да бъдат водеща тема. Някои ще постигнат по-висока позиция, а други ще сменят попрището си, ще открият свои таланти, които отговарят на новата ви ценностна система. Юпитер в Риби ще ви донесе разширяване на дейността, нови приятели, награди и поощрения за минал период. През настоящата седмица ще ви занимават  въпроси, свързани с чужбина, пътешествия или уреждане на договори с чуждестранни инвеститори, поставяне на нови по-високи цели свързани с разширяване на вашата дейност. Социалната ви активност ще расте, а това ще внесе промени  в средата около вас, приятелския кръг и обкръжението. 

БЛИЗНАЦИ

Изправени сте пред множество нови идеи и планове, свързани с развитието ви в бъдеще. Първите дни от тази седмица са подходящи да поставите едно ново начало в областта на взаимоотношнията в личен и делови план. Все още имате възможност в периода на ретроградно движение на Венера да направите анализ на съществуващите взаимоотношения и да приключите с тези от тях, които ви дърпат назад или са без перспектива. Периодът до края на месец януари е подходящ да определите целите си за развитие през годината и да изградите правилна стратегия за дейстивие. След 5 февруари ще имате чудесна възможност да започнете новите си проекти. За да използвате ефективно импулса за действие, който усещате трябва да направите  преоценка на важните за вас неща. Получавате  подкрепата на силни и влиятелни личности, в частност това са ваши партньори или благодетели. РАК

Ежедневието ви е все по-натоварено, а седмицата е важна за кариерното ви развитие. Действия в посока заемане на по-престижа позиция и утвърждаване на авторитета ви ще бъдат водещи. Новолунието в Козирог, който е вашият срещуположен знак поставя акцент върху вашите партньорски отношения лични и делови, които през последните години търпят съществени промени. През тази седмица, а в по-голяма степен в периода до края на месец януари  можете да бъдете предизвикани, с което ще сложите край на партньорства, които нямат реализация в бъдеще.  Тези партньорства, които са доказали своя принос в живота ви във времето се нуждаят от промяна на формата. Чрез повече такт и дипломатичност ще можете да преодолеете конфликта на интереси между вас и партньорите ви или различните гледни точки, свързани с бъдещите ви цели и работни ангажименти. Нови предложения и идеи за съвместни партньорски отношения няма да липсват, но от вас се изисква да изберете тези партньорства, които ще бъдат с най-малко рискове. Не рискувайте най-вече във финансово отношение. Ако не можете да увеличите придобитото, постарайте се поне да го запазите.  И през тази седмица бъдете внимателни към здравето си, пазете себе си и близките си.

ЛЪВ

Седмицата е динамична, тя ще постави акцент върху вашите работни ангажименти и партньорски отношения.  Довършете поетите делови задачи, натовареността ви е голяма, а предизвикателствата на работното ви място допълнително действат като усложняващ фактор.  Повод за емоционален дискомфорт могат да бъдат конфликтни ситуации, свързани със служебни отношения. Бъдете предпазливи и пазете гърба си. Нерешени казуси от минал период могат да екскалират и да увеличат напрежението. Старайте се да вземете правилни решения и да контролирате гнева си. Пазете здравето си, не са изключени вирусни инфекции. Седмицата ще ви предостави възможност да преразгледате вашите партньорски отношения, възможно е да сложите край на взаимодействия, които са изчерпали своята форма. Насочете вниманието си към тези ваши партньори, които ви осигуряват надеждна подкрепа. Темата, свързана с партньорските ви отношения ще се развива през цялата година.

ДЕВА

В живота ви настъпва съществена промяна. Старият начин на съществуване изисква да бъде заменен от нова форма. Тенденцията е зададена. През следващата седмица много по-ярко ще осъзнаете промените, които настъпват. Седмицата ви предоставя възможност да определите посоката си на движение през цялата година. Някои вече са започнали нови работни взаимоотношения, а други поставят основи на нови или съществуващи лични или  делови партньорства. Основна тенденция през седмицата е довършването и финализирането на  ангажименти, свързани с деца, семейни отговорности или творчески проекти. Тези, които искат да стартират нова дейност поради ретроградното движение на Венера се налага да изчакат до 5 февруари. За някои от вас периодът изисква съсредоточаване на усилия към довършване и приключване на стари договорни отношения свързани със задължения в работен аспект. ВЕЗНИ

Транзитът на планети в знака Козирог поставя акцент върху дома, семейството и отношения с близките ви. Възобновяват се ситуации или нерешени въпроси от минал период. Проекти, за които досега не сте имали време, може да преразгледате и да им вдъхнете нов живот. През тази седмица, а и за целия период до края на януари  разчистете пространството. Можете да довършите дейности, свързани с подобрения в дома: от подновяване на интериора, ремонтни дейности, покупка на дом до създаване на семейство. Отговорности към родител или деца ще ангажират вниманието ви, но в натоварения си график е необходимо да намерите време и за себе си, за любимите си занимания или хобита. За някои от  вас това е време за размисъл върху създаването на нова визия за по-нататъшно развитие и перспективи. Активна е темата, свързана с вашите партньори и взаимодействие с тях.

СКОРПИОН

И през тази първа седмица от новата година събитията ще се движат около разговорите, срещите и установяването на нови договорни взаимоотношения. Съществува благоприятна тенденция за повече финансови приходи, но и разходите, които ще направите, също ще бъдат значителни. Бъдете умерени, избягвайте участие в съмнителни сделки, които ви гарантират големи печалби. Ако през изминалия период са се натрупали неизяснени казуси с вашите колеги или членове на семейството, сега е моментът, когато можете да внесете яснота, а това ще ви осигури надеждна подкрепа. Промените са наложителни, през последните години множеството събития преориентираха начина ви на мислене, възползвайте се и обмислете добре своите бъдещи ходове. Постарайте се да запазите това, което сте придобили досега. Отговорностите  ви ще са насочени основно към семейството, дома и работата. Съществена промяна ще настъпи във вашите партньорски отношения.

СТРЕЛЕЦ

Марс, планетата на действието и активността е във вашия знак, който в съчетание с Новолунието в Козирог ви предоставя чудесен старт за Новата 2022 г. Активира се силно ефективен период за тези от вас, които искат да направят съществени промени в живота си. Силна седмица, натоварена с работни ангажименти и нови възможности, възможностите пред вас са многобройни. През тази седмица ще се радвате на положително и подкрепящо взаимодействие от страна на вашите приятели или личности, които са ваши благодетели. Получавате нови ориентири, свързани с действията, които сте предприели. Активни сте в сферата на финансовите опрерации, стремежите ви към увеличаване на придобито са силни, но старайте се рисковете ви да бъдат премерени. Все пак годината е такава, че изисква да запазите придобитото. Действайте в зависимост от вашите приоритети. КОЗИРОГ

Новолунието на 2  януари е във вашия знак, каквото поискате можете да го постигнете. Въпреки, че голяма част от събитията ще се движат по инерция, седмицата е силна и определяща за вас. Съвкупността от планети в знака Козирог насочват вниманието към вас самите. Новолунието в Козирог ви предоставя нови възможности и шанс да започнете отначало, но с необходимото внимание поради ретроградна Венера в Козирог. Тя  ще ви даде възможност да преразгледате ценностите си и преподредите приоритетите си. Меркурий в Козирог ще даде сила и значимост на вашите думи и мнение. От 14 януари Меркурий също преминава в ретроградно движение. През периода на  ретроградно движение на двете планети  ще имате втори шанс да си възвърнете нещо ценно и значимо. Слънцето в знака Козирог в ще осветли и изясни посоката ви на  развитие през следващата една година. Възможно е да смените гледната си точка, основни подходи или посоката си на движение. За да избегнете напрежението с вашите партньори постарайте се да намерите баланса между служебните и семейните задължения.

ВОДОЛЕЙ

Януари не е от най-благоприятните месеци за вас, Водолеи. Промените започнаха, но все още до рождения ви ден периодът не е подходящ за започване на нещо ново, значимо и определящо. Използвайте ефективно времето като се насочите към финализиране и приключване, довършване на започнати задачи. Изправени сте пред множество нови идеи и варианти. През тази седмица ще се радвате на подкрепата на вашите приятели, влиятелни личности, които ще ви съдействат да осъществите целите си. По време на ретроградния период на Венера в живота ви ще се върнат личности от миналото, които могат да внесат сериозни промени в живота ви. В дома и семейството ви промените продължават и изискват окончателни  решения. Юпитер, планетата на разширението и късмета вече е във вашият дом на  притежанията, ценностна система, приоритети, дарби и таланти. Очаква ви една вълнуваща година, изпълнена с добри възможности.

РИБИ

Седмицата е носител на  нови възможности, свързани с активни действия най-вече в областта на работните ви процеси или кариерно развитие. Марс, планетата на активността и енергията транзитира във вашия дом на работата. В съчетание с новите възможности предоставени от Новолунието в Козирог и Юпитер в Риби, вие продължавате да бъдете късметлиите и през тази година. В главата ви зреят удивителни планове, свързани с бъдещето ви развитие. Отделете време за тях, за целите си свързани с новата година. Сега е моментът да си поставите високи летви, да разчупите границите на възможното или да преминете на по-високо ниво в професионалното си развитие. Разкриват се нови възможности, които ще повлияят положително на финансовото ви състояние. Необходимо е да се предпазвате от конфликти с вашите шефове, колеги или висшестоящи. Преразгледайте планове и проекти от минал период, те могат да бъдат носител на положителни възможности към настоящият период.

Успешна седмица на всички знаци!

инж. Нина Ненова, астропсихолог