Седмичен хороскоп: Звездите за бизнеса от 4 до 10 октомври

Седмичен хороскоп: Звездите за бизнеса от 4 до 10 октомври

Събитията през тази седмица основно ще бъдат повлияни от ретроградното движение на Меркурий и Новолунието в знака Везни. Новолунието в знака на хармонията и партньорствата Везни е на 6-ти октомври. Към силното присъствие на планети в този знак, в това число двете светила Слънцето и Луната, се присъединява и Меркурий, който е ретрограден.

„Старото“ се нуждае от преразглеждане, преосмисляне и поставяне върху една нова, по-стабилна основа. В тази посока е подходящо да се ръководим в действията си.

Основният фокус са взаимоотношенията, лични и делови, които получават достатъчно време и внимание, за да бъдат насочени  в една по-позитивна и желана от нас посока.

Ретроградният  Меркурий поставя необходимостта от ревизиране на действията, идеите, убежденията, мислите в една или друга област от живота ви.

Ключова дума за периода е хармонизиране с цел подобряване на съществуващите структури.

В периода на ретрограден Меркурий не се препоръчва започване на нови дейности, проекти, подписване на договори, покупка на техника, автомобили, по-скъпи вещи, теглене на кредити, финансови инвестиции.

В този период ново начало могат да поставят родените с ретрограден Меркурий, за останалите това е период на вътрешна ревизия, изчакване, трансформация и подговка за активно действие след  следващото новолуние.

ОВЕН

Основните теми през седмицата ще бъдат свързани с вашите парньорски отношения в личен и делови план, кариерно развитие и работни процеси. Социалната ви активност е много висока, а трансформационните процеси силни. Може да се окажете в центъра на събития, чието развитие до голяма степен ще бъде повлияно от вашите партньори. Повод за напрежение може да бъде разминаването в гледните точки. Бъдете готови да направите компромиси, за да запазите тези партньорства, които са значими или доказали своята ефективност във времето. Ако това е невъзможно, различията ще ескалират със съответни  последици. Прибързаните  действия и липсата на толератност ще навредят на имижда ви или на финансовото ви състояние в бъдеще. Имате нов шанс да преразгледате казуси от минал период, които засягат сигурността ви в материален план и взаимоотношенията с партньорите. Възможни са печалби, но и излишни разходи. Преразгледайте и ревизирайте финансовите си дела и отношения. Избягвайте финансови рискове. 

ТЕЛЕЦ

 Целият месец октомври ще бъде натоварен с повече работни ангажименти. Към новите обстоятелства и ситуации, свързани с работните ви процеси или ежедневие ще се активират неотложни ангажименти от минал период, недовършени проекти или отношения. Структурни преобразования, нов подход към съществуващото положение ще ви предоставят възможност да покажете своя професионализъм и лични качества. Ще можете да окажете силно въздействие върху сериозните предизвикателства чрез поставяне на ясни граници и кардинални решения. През периода  на ретроградно движение на Меркурий се нуждаете от ревизиране на взаимоотношенията с вашите шефове, подчинени, колеги. Стари ситуации и неразрешени въпроси могат да се появят отново, за  да бъдат трансформирани и преработени. Търсете положителното в нарушенията, подредете мислите си в посока визия за вашето развитие в бъдеще, ревизирайте основната си дейност дотук, поучете се от миналите си успехи и натрупана опитност, изчистете всичко, което вече не ви служи, за да направите място за новите идеи и възможности.  Всяка положителна промяна, в бъдеще ще се отрази в положителен аспект на вашите  финанси, подкрепа и сигурност. Подходете отговорно към здравето си.

БЛИЗНАЦИ

След натовареният с работни ангажименти месец септември, през тази седмица фокусът се измества към търсенето на спокойствие, почивка или необходимост да посветите повече време за вашите любими занимания. Ретроградният Меркурий е възможно да си направи много шеги с вас или да предизвика неочаквани ситуации. Нямате основание за безпокойство. Той е все пак ваш планетен управител. Доверете се на силата на вашия ум, радвайте се на богатството и многообразието на информационният поток.  Периодът на ретрограден Меркурий е вид връщане към вас самите, към това, което обичате  и харесвате, към изясняване на взаимоотношения с любими хора или вашите деца. Изключително ефективно ще ви се отрази преосмислянето или обсъждането на по-далечни перспективи на развитие, отложени пътешествия или решения за довършване на образование. За творците и собствениците на бизнес това е период на ревизиране на дейността и трансформиране в една нова посока и визия, която в бъдеще да носи по-добри резултати и развитие. Забравен проект, който от дълго време очаква решение, може да бъде възстановен и да получи нов живот.РАК

Периодът до 20-ти октомври е наситен с предизвикателства и ситуации, които изискват кардинални решения. Налага се да преосмислите минали решения, които засягат основно средата ви на съществуване. Семейни дела, имотни казуси, местоживеене, взаимодействие с членове на семейството са част от темите. През тази седмица ще можете в максимална степен да повлияете в тази посока, да внесете повече баланс и хармония в отношенията ви. Сега ви се предоставя възможност да повлияете върху недоразумения или нарушени взаимоотношения от миналото между вас и членовете на вашето семейство, партньор.  Подкрепата, която ще получите  от страна на близките ви ще ви помогне да се справите с предизвикателствата в други сфери от живота ви. През този период се постарайте в максимална степен да се погрижите и за самите себе си като намерите повече време за почивка. Социалната ви  активност, взаимодействието с определени личности, преговорите, които водите, ще се превръщат в повод за внезапни нови възможности.

ЛЪВ

Октомври е богат на предложения за вас. Силният информационен поток ще ви подпомогне в посока преобразования с цел подобряване начина ви на живот. Основната ви дейност също се нуждае от вид ревизия и трансформация. Водещи остават темите за финансовата ви стабилност, комуникация, уреждане на договори отношения, сделки, обучения. Основната ви задача е свързана с ревизиране на вашите идеи, договорни взаимоотношения, информацията, която достига до вас, обучения, общуване в колектив, търговска дейност и пътувания най-вече свързани с вашата работа. Усещането, че не ви разбират правилно може да се увеличи, не се отказвайте, а изяснявайте отношенията в максимална степен.  Предпазвайте се от невярна информация и клюки по ваш адрес. Може да възстановите отношения, които смятате че сте загубили. Връщане на ситуации от минал период, които се нуждаят от преразглеждане и нова посока. Възможно е да се наложи  да преговаряте за интересите си, да отстоявате завоювани позиции. Проведете разяснителни  разговори, които ще изчистят натрупани недоразумения между вас и важни за вас личности, чиято подкрепа ще ви бъде полезна.

ДЕВА

Меркурий, който е ваш планетен управител е ретрограден и може да  внесе известни затруднения в плановете ви. Ще се наложи да бъдете адаптивни към промените. Ретрограден Меркурий ще постави основен акцент върху  вашите приоритети, източници на доходи и финансово положение. Имате възможност да поставите на една нова основа финансовото си положение, а резултатът ще зависи от вашите минали действия и придобита опитност.  Възможни са нови предложения, информация или нови контакти да повлияят в положителна посока на материалното ви положение. Ако имате стари дългове или пък задължения от нефинансов характер, периодът е подходящ да приключите с тях. Избягвайте финансовите рискове, съмнителни сделки и покупки на скъпа техника или автомобил. Добре ще ви се отрази ако отделите време, за да реализирате ваша дарба, талант. Повод за радост могат да бъдат неочаквани финансови бонуси, награди за положени усилия от минал период.ВЕЗНИ

Спокойно можете да приемете периода на ретрограден Меркурий като вид награда. Силната съвкупност от планети във вашия знак ще постави акцент върху самите вас. Макар, че това новолуние ви предоставя възможност да подредите живота си по един нов начин, някои от вас се нуждаят от допълнително време. Силният ентусиазъм и прилив на енергия ще ви карат да бързате във  взимането на решения, които дълго време сте отлагали. Но ретрограден Меркурий във Везни ви дарява с достатъчно време, което да инвестирате първо в себе си. Една  част от вниманието ви ще бъде ангажирано с въпроси, свързани с вашето семейство, недвижимо имущество, дом, родители или отношения между членовете на семейството. Връщане на ситуации от минал период, които очакват нови избори, решения. Подредете си приоритетите според това, как ви харесва да живеете, за да постигнете успеха, който търсите.

СКОРПИОН

Към вас през тази седмица в най-силна степен ще се завръщат ситуации, събития от минал период, които ще изискват нов подход или решение. Приключването и финализиране на процеси, започнали преди време ще ви помогнат да освободите енергия за новото, което ще се активира след новолунието във вашия знак. Възниква необходимостта от преосмисляне на минал етап от живота ви, изясняване на посоката, натрупване на вътрешен резерв от сила. Октомври месец е времето, когато можете да осъществите  дълбока връзка със самите себе си. Уреждане на  договорни взаимоотношения между вас и вашите партньори, провеждане на множество разговори ще дадат основната насока през седмицата. Ретрограденият  Меркурий ще създаде подходяща предпоставка за стартиране на нови проекти, но само за тези, които са родени с такава експозиция в личния хороскоп.

СТРЕЛЕЦ

Може да се озовете на кръстопът. От една страна желанието ви  за промяна и действие е силно. Импулсът  за сбъдване на мечта е неудържим, но звездите ви насочват към необходимостта да овладеете огнения си темперамент като направите анализ на изминаващия период от началото на годината. Седмицата е подходяща да довършите започнати проекти или поети отговорности. Нова информация, връщане на събития от минал период или разкриване на факти ще ви помогнат да получите яснота и да действате в бъдеще, съобразно своите приоритети. Вашата социална активност расте, а заедно с нея и възможностите свързани с подобряване на финансовите ви показатели. Ретрограден Меркурий ще ви накара да си припомните мечти от минал период, забравени проекти или да възстановите стари  връзки и приятелства.КОЗИРОГ

Основната тема през тази седмица и в голяма степен през целия месец октомври ще бъде вашата работа или кариера. През тази седмица насочете енергията си към затвърждаване на постигнатото, довършете започнати проекти, но не изпускайте от поглед бъдещите си цели. Ако имате финансови казуси за уреждане с вашите партньори лични или делови, то това е седмицата, в която можете да внесете ред. Текущата седмица е подходяща за занимания, свързани с финансови въпроси. Избягвайте покупки на техника, електроника или автомобил, Меркурий е ретрограден. Периодът е изключително важен за вашето кариерно развитие.  Може да ви се наложи  да демонстрирате най-доброто от себе си, да бъдете по-инициативни, да отстоявате позиции. Бъдете гъвкави и адаптивни към промените, това ще ви спести време и излишни разходи. Преразгледайте целите си и най-вече тези от тях, свързани с развитието ви в близко бъдеще.

ВОДОЛЕЙ

Октомври ви носи добри резултати и възможности. Периодът като цяло е  позитивен за вас. Проекти от минал период се активират или получават ново развитие. Хоризонтите ви на развитие се разширяват чрез личности, които ви подкрепят или благоприятно стечение на обстоятелства. Ретроградният Меркурий ще ви насочи към необходимостта да преосмислите  вашите  решения, свързани с  проекти, насочени към цели и развитие в бъдеще. Увеличава се необходимостта да преразгледате ситуации от минал период като им придадете нова визия. Това е шансът на втората възможност, от вас се изисква концентрация и фокус върху приоритетни позиции, увереност и действие в правилната посока. Силни вътрешни противоречия и съмнения могат да ви разколебаят. Акцентът  през периода на ретрограден Меркурий ви напътства да помислите за една по-далечна перспектива, свързана с бъдещи цели, постижения или планове. Периодът е благоприятен за изчистване на юридически и правни въпроси или  ситуации от минали периоди.

РИБИ

Събитията през тази седмица са естествено продължение на предходната. Периодът за вас е трансформиращ и оказващ влияние върху различни сфери от живота ви. Приоритетна тема остават вашите партньорски отношения в личен или делови аспект, общи и лични финанси. Върху резултите и успехите ви силно влияние ще окажат личности, които ви подкрепят. Ключът към вашите успехи е доброто отношение с хора, които ви подкрепят и покровителстват. Инвестирайте време и внимание в отношенията с тях. Възможно е да се възстановят казуси, възникнали поради конфликт на интереси. Бъдете в максимална степен дипломатични имате чудесна втора възможност да повлияете положително и възраждащо. Някои от вас ще се радват на допълнителни бонуси, награди за положени усилия от минал период.

Успешен период на всички зодиакални знаци!

Нина Ненова, астролог