Седмичен хороскоп: Звездите за бизнеса от 9 до 15 май

Седмичен хороскоп: Звездите за бизнеса от 9 до 15 май

Продължава втората седмица от Тунела на затъмненията, който се активира от новолунието в Телец на 30 април. Седмицата не предполага активност в посока нови начинания. Предпоставките са свързани със следните факти:

*в тунела, образуван между двете затъмнения (второто е пълнолунието в Скорпион, което ще бъде на 16 май)се отключват процеси и събития, свързани с период от миналото. Допълнително е възможно да нямате правилно виждане или яснота върху събитията, които се активират в живота ви.

*второто ярко събитие, което ни кара да забавим действията си и да насочим поглед върху ситуации от миналото е свързано с Меркурий. В дните 9-10 май Меркурий е стационарен, затова в първите дни от новота седмица е необходимо повишено внимание.

От 11 май до 3 юни Меркурий ще бъде ретрограден.

Меркурий е планета, която оказва пряко влияние върху ежедневието ни. Той отговаря за: комуникацията, договорните отношения, работните процеси, пътуванията, обученията.

Периодът, когато Меркурий е ретрограден е изключително неблагоприятен за стартиране на нови дейности, за инвестиции, теглене на кредити, финансови сделки и скъпи покупки, подписване на договори. 

Ретрограден Меркурий  ще насочи вниманието ни към вътрешен анализ, преосмисляне и оценяване на стойностното в живота ни към това,  което е необходимо да бъде запазено, към финансовата стабилност, ценностите и приоритетите в живота.

Този период на вътрешна алхимия ще продължи до 3 юни, когато Меркурий ще  премине към директно движение.

*Важно астрологично събитие е преминаването на планетата на разширението, късмета и щастието, Юпитер в знака Овен. От 10 май до 27 октомври Юпитер ще бъде в знака Овен.

Силен период за родените в първата декада представители на знаците: Овен, Лъв, Стрелец, за Близнаци и Водолей.

ОВЕН

През тази седмица забавете действията си. Стабилизирайте това, което сте създали на този етап от живота си. Докато слънцето транзитира в знака Телец, периодът е подкрепящ ви в посока внасяне на стабилност във финансовите потоци, търсене и усвояване на нови източници на доходи, преразглеждане на това, което е важно и значимо за вас. Това е период, в който е възможно да откриете ваши дарби и чрез тях да спечелите или да повлияете върху финансовото си състояние. В същото време се налага да бъдете изключително внимателни в сключването на нови сделки или инвестиции. Меркурий е ретрограден до 3 юни, това прави периодът дотогава неефективен за нови начинания. По време на този период подходящо за вас ще  бъде да преразгледате съществуващи  договорни отношения, взаимодействия в колектив или да усвоите нова информация. Към вас е възможно да се върнат ситуации от минал период, които се нуждаят от преразглеждане. Планетата на късмета и разширението, Юпитер от 10 май до 27 октомври ще транзитира в знака Овен. За родените в първата декада на знака това е силен период, период на себеутвърждаване, ново начало.

ТЕЛЕЦ

За вас Телци, тази година и най-вече Новолунието във вашиязнак, което беше  миналата седмица ви поднасят необикновени шансове и възможности. В живота ви предстои нещо ново, промяната, която искахте да направите за някои от вас вече е реалност, но за мнозина бъдещето все още е неясно или свързано с несигурност. Поради редица звездни обстоятелства през тази седмица и най-вече в дните до 3 юни се налага да забавите темпото. Уран, който е в знака Телец ви кара да бързате, но въпреки това изчакайте. По време на ретроградното движение на Меркурий  насочете вниманието си към вас самите, подобрете себеоценката си, осъзнайте какво ви харесва, разберете по-добре себе си и вътрешните си желания. Това е период, в който можете да поработите върху вашата визия и представяне пред другите. Юпитер в знака Овен ще награди тези от вас, които са положили достатъчно усилия през изминалият период. За други това е период за обръщане навътре към себе си, търсене на житейски смисъл, пробуждане и духовни практики. Това е период на натрупване на енергия и подготовка за активно, ново начало.

БЛИЗНАЦИ

Меркурий, който е ваш планетен управител е ретрограден. Вие в по-голяма степен от останалите знаци се налага да бъдете внимателни докато трае неговото ретроградно движение. Месец май е неефективен за вас в посока полагане началото на нови проекти или взаимоотношения. През тази седмица продължават да се развиват тенденциите, зададени от предходната седмица. Фокусна тема ще бъдат вашите работни процеси и кариерно развитие. До 24 май  в областта, свързана с вашата работа е възможно да има напрежение. Конфликтността е повишена, конкурентността също, възможно е да ви се наложи в по-голяма степен да защитавате своята позиция или работно място. Бъдете внимателни и се предпазвайте от злонамерено отношения на другите към вас. След 24 май, когато Марс премине в знака Овен, обстановката на работното ви място ще се нормализира. В периода на ретроградно движение на Меркурий е възможно към вас да се завърнат ситуации от преди, които очакват вашето ново отношение или необходимост от разрешаване. На 30 май е Новолунието в Близнаци, а след 3 юни ще имате възможност да зададете нови тенденции в живота си. Май е месец за вашата подготовка, а ако условията ви го позволяват може да си дадете почивка. РАК

През тази седмица продължете да развивате това, което започнахте от началото на месеца. Периодът до 24 май е силно подкрепящ ви и стимулиращ. Въпреки силният ви вътрешен импулс за действие и размах през тази седмица и до 3 юни се налага да избягвате кардинални преобразования или решения. След 10 май в живота ви ще се активира процес на промяна най-вече в перспективите ви за развитие в бъдеще. По време на транзита на планетата на щастието, късмета, разширението, Юпитер в знака Овен ще имате чудесна възможност да развиете бизнеса си, кариерата в позитивна за вас, посока. Ще може да заемете по-престижна позиция в колектива, да разширите дейността си или да получите повишение, морална награда. Разбира се, това ще стане със съответни усилия от ваша страна. Докато Меркурий е ретрограден може да насочите вниманието си към изясняване на вашите желания свързани с развитието ви в бъдеще. Средата около вас, хора от близкото ви обкръжение, нови личности ще ви бъдат подкрепа или ще допринесат за вашият прогрес.

ЛЪВ

През тази седмица ще се наложи да овладявате своята силна емоционалност ако искате да запазите съществуващи позиции и взаимоотношения. В първите дни от седмицата бъдете изключително внимателни най-вече на вашето работно място. Меркурий ще бъде стационарен, налага се да положите усилия за по-висока концентрация. Избягвайте конфликти, процесите могат да бъдат необратими. За родените през втората декада на знака е възможно в областта на кариерното развитие да настъпят важни промени. Някои могат да загубят заемана позиция. За всички представители на знака, в периода на ретрограден Меркурий най-вече в областта на вашата работа, социално развитие ще се върнат ситуации от минал период, които изискват нов подход и преразглеждане. Добрата новина, е че след 10 май ще усетите мощната подкрепа на планетата на щастието, Юпитер, който ще премине в знака Овен. Плановете ви свързани с развитието в бъдеще ще се активират в максимална степен. Добър период за разрешаване на съдебни дела от минал период.

ДЕВА

Меркурий е ваш планетен управител и в периода от 10 май до 3 юни се налага да бъдете по-внимателни. Подходете осъзнато към случващото се на този етап в живота ви. Една част от събитията ще изискват ново отношение от ваша страна, а други ще насочат вниманието ви към необходимостта от промяна в плановете ви свързани с вашето развитие в бъдеще. Тези от вас, които са планирали пътувания в чужбина в този период ще се наложи да бъдат внимателни, да си подготвят всички необходими документи, да внимават да не загубят багажа си. Месец май не ви предоставя възможности в посока стартиране на нови дейности и проекти. Насочете вниманието си към довършване на започнати проекти от минал период, преразгледайте договорните си взаимоотношения, платете стари задължения. Възможно е към вас да се завърнат проекти, свързани с чуждестранни партньори, чужбина, вид разширения на дейността. Проявете повече внимание при взаимодействието си с другите. ВЕЗНИ

Месец май е важен за вас, внасящ много промени и усилващ необходимостта от трансформации в различни сфери от живота ви. До 24 май е необходимо да бъдете особено внимателни към вашето здраве. В същото време това е период, в който можете да направите важни преобразования в начина си на живот чрез физическа активност, спорт, отказване от вреден навик. На работното ви място ще се наложи да бъдете внимателни, критичността е повишена, а много от вас работят в среда с повишена конкурентност. Избягвайте да споделяте вашите планове, пазете гърба си. В периода на ретроградно движение на Меркурий, който се активира от началото на седмицата и ще продължи до 3 юни ще се наложи да преразгледате вашите партньорски взаимоотношения в личен и делови план, тяхното развитие в бъдеще, състояние на общи финансови потоци. Не се препоръчва в този период да започвате нови партньорства, въпреки че е възможно редица обстоятелства да ви насочват в тази посока. Венера, вашата планетна управителка е в срещуположния знак Овен и ви дарява с възможността да преразгледате взаимоотношенията с вашите партньори, да внесете повече хармония, да спечелите по-голяма подкрепа.

СКОРПИОН

През тази седмица се налага да следвате развитията на събитията, които се активираха от миналата седмица. Месец май е противоречив за вас, за някои представители на знака е динамичен, изискващ взимане на важни решения, внасящ съществени промени, а при други събитията ще протичат плавно. През тази седмица ще има от всичко. Тунелът на затъмненията допълнително ще активира събития от минал период. В първите дни от седмицата, когато Меркурий обръща своята посока, бъдете внимателни, избягвайте големи финансови инвестиции, управлявайте прецизно финансите си. От друга страна с преминаването на Юпитер в знака Овен, което е на 10 май в областта на вашата основна дейност още през тази седмица ще получите нови предложения, свързани с разширяване на дейността или допълнителни инвестиции. Все пак, докато Меркурий е ретрограден насочете фокус върху това какви промени да направите или кои предложения да приемете, а действията в съответната посока започнете след 3 юни. Дотогава вниманието ви ще бъде ангажирано с вашите партньори и взаимоотношения с тях. Най-вече в дните около пълнолунието в Скорпион ще се активират процеси от минал етап, които ще ви покажат кои партньорства да запазите и на кои да сложите край.

СТРЕЛЕЦ

Месец май зададе една нова линия в живота на мнозина от вас като насочи вниманието ви най-вече към запазване на това, което сте създали или придобили в живота си. И през тази седмица се налага да заложите на стабилността като преодолеете силният си импулс за нещо ново или вид авантюра. До 24 май имате чудесната възможност да нормализирате домашната среда чрез ремонтна дейност или подобрения, до изясняване на болезнени теми. Предпазвайте се от излишна конфликтност. Защитете това и тези, които имат важно значение в живота ви. Не са изключени непредвидени събития, които имат характер на неразрешени въпроси от минал период най-вече в служебен план. По време на ретроградното движение на Меркурий, в периода от 10 май до 3 юни фокусна тема ще бъде вашата работа, взаимоотношения с колеги или подчинени. В максимална степен насочете усилия към финализиране на процеси и проекти  от минал период. От 10 до 27 октомври вашият планетен управител Юпитер ще транзитира в знака Овен. Този факт определя периода като успешен и позитивен за вас. С новите начинания се налага да изчакате до 3 юни, когато Меркурий ще премине в директно движение.КОЗИРОГ

Вие сте от малкото представители на зодиака, за които месец май носи положителни събития. От началото на месеца имахте възможност да генерирате важни преобразования като поставите едно ново начало в живота си. Тези от вас, които се възползваха от обстоятелствата през тази седмица ще продължат развитието на започнатото. Останалите, които не успяха да уловят мига или не бяха достатъчно подготвени за нов старт, нова дейност, се налага да изчакат. Още в първите дни от седмицата Меркурий забавя своето движение и до 3 юни е ретрограден. През това време натрупайте необходимата информация, довършете започнати проекти, спечелете подкрепата на влиятелни личности и се подгответе за нов старт тогава, когато е възможно. Периодът до 24 май е силен и подкрепящ собствениците на самостоятелен бизнес. През седмицата ще се налага да разпределяте вниманието си между работни и семейни ангажименти. За родените в първата декада на знака се активират възможности за закупуване на имот, подобряване на средата на съществуване, премествания, подобряване на взаимоотношенията с домашните ви. Все пак не бързайте с кардиналните решения. Изчакайте до 3 юни, Меркурий да смени посоката си. За родените с ретрограден Меркурий, седмицата предоставя чудесни възможности за успешен старт.

ВОДОЛЕЙ

Месец май е изпълнен с предизвикателства за вас и множество непредвидени ситуации. Ще има положителни събития и други, които ще изискват да поемете нови отговорности към процеси, отнасящи се до минал период. От началото на месеца, а при някои и отпреди това основните структурни преобразования са свързани с вашите дом, семейство, местоживеене и взаимоотношения с членовете на семейството ви. През седмицата тази тема ще бъде акцентирана от ретрограден Меркурий, който ще възобнови стари теми, нуждаещи се от нови решения. Периодът е удачен да внесете повече хармония във взаимоотношенията с близките ви. До 24 май се налага да бъдете прецизни с вашите финанси, покупки, инвестиции. Възможно е да се наложи да направите разходи, които надвишават приходите ви. Информационният поток, който достига до вас е носител на нови възможности и предложения. Анализирайте, общувайте, създавайте нови взаимоотношения, а след 3 юни ще можете да активирате процеси, които ще се развиват в бъдеще и ще ви носят положителни резултати.

РИБИ

И през тази седмица продължавате да се радвате на висока активност. До 24 май, планетата на действието и активността Марс, транзитира във вашия знак. Това определя периода като силен да зададете нова визия на живота си, дейността си. Значителни резултати могат да очакват творците, собствениците на бизнес, хора на изкуството. От началото на седмицата до 3 юни Меркурий ще бъде ретрограден. Той поставя акцент при вас в областта на взаимоотношенията, контактите, пътуванията, обученията, информацията. Периодът ще благоприятства преразглеждането на договорни взаимоотношения, възстановяване на нарушени контакти. Това е времето, когато можете да въведете ред във вашата документация, да активирате стари проекти, идеи и планове като им вдъхнете нов живот. Възможни са възобновяване на стари контакти. Наблюдавайте информационният поток, който достига до вас. Не са изключени добри предложения, които ще можете да реализирате след 3 юни. Благоприятни фактори могат да доведат до подобряване на финансовото ви състояние.

Успех на всички зодиакални знаци!

Нина Ненова, астролог

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ