Еделина Кънева празнува с концерт 30 години на сцената на Музикалния театър

Еделина Кънева празнува с концерт 30 години на сцената на Музикалния театър

Еделина Кънева празнува с концерт 30 години на сцената на Музикалния театър

Примата на Музикалния театър Еделина Кънева- ще отбележи 30 години на неговата сцена с концерта-спектакъл „ВСИЧКИТЕ МОИ МЪЖЕ” на 23 ноември, събота, от 19 часа.

„Посвещавам моя юбилеен концерт на партньорството”, казва един от най-популярните гласове в оперетното изкуство не само у нас, а и в чужбина. „В един такъв концерт човек излива душата си. Надявам се, той да бъде не само забавен, но и сантиментален, защото пред очите на хората ще мине моят живот”- добавя Еделина Кънева. На сцената ще ù партнират артистите, с които е пяла най-много в Музикалния театър: Марчо Апостолов, Александър Мутафчийски, Пеньо Пирозов, Христо Сарафов и Богомил Спиров. Специални гости в спектакъла са и други сценични партньори на Еделина Кънева в последните години като Орлин Горанов, Орлин Павлов и Тончо Токмакчиев.
На концерта ще звучат арии и дуети от оперетите „Веселата вдовица” и „Графиня Марица”, в които Еделина Кънева прави коронните си роли.

[[{"fid":"343787","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"link_text":null,"type":"media","field_deltas":{"2":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"height":465,"width":620,"class":"media-element file-default","data-delta":"2"}}]]

Тя ще покаже и широкото си амплоа с изпълнения от други жанрове като опера, мюзикъл, джаз и поп. Ще прозвучат прочути дуети от мюзикъли, сред които „Уестсайдска история”, както и джаз и поп-дуети, написани специално за Еделина Кънева и нейнтите партньори на сцената.

[[{"fid":"343788","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"link_text":null,"type":"media","field_deltas":{"3":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"height":740,"width":620,"class":"media-element file-default","data-delta":"3"}}]]

Гост-диригент на концерта е Любомир Денев.  Участват Хор и Оркестър на Музикалния театър с диригент Юли Дамянов.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

На днешната дата, 7 декември. Рождениците днес
Какво можем да научим от сагата около Сам Алтман за лоялността на работно място
Цитат на деня
"Пирогов" завежда колективен иск срещу министър Хинков, шефът на болницата поиска проверка от Прокуратурата
Времето: Валежите продължават, в масивите от Западна България ще се образува нова снежна покривка
Yum! Brands купува над 200 ресторанта на EG Group в Обединеното кралство и Ирландия
Републиканците в Сената на САЩ блокираха нова финансова помощ за Украйна и Израел
Терзиев: Крайният срок да имаме председател на Столичния общински съвет е 12 декември