Грандиозният концерт "Ние обичаме България" в снимки

Грандиозният концерт Ние обичаме България в снимки

Грандиозният концерт "Ние обичаме България" в снимки

Над 8 хил. души побра зала Арена Армеец на 31 май, на грандиозния благотворителен концерт „Ние обичаме България" 2017 в подкрепа на Мадарския конник.

В шоуто се включиха Валя Балканска и Петър Янев, Силвия Кацарова и Теди Кацарова, D2, 100 кила, Орлин Павлов, Панайот Панайотов, 100 каба гайди, ансамбъл „Българе", сестрите Ивелина Колева и Преслава, Славка Калчева и Десислава. 

Концертът бе кулминацията на второто издание на дългосрочната национална кампания на BILLA „Ние обичаме България", чиято кауза е опазване на културно-историческото ни наследство на страната ни. Инициативата цели осигуряването на финансова помощ за реставрацията и поддръжката на значими паметници на културата, част от Стоте национални туристически обекта на България. Тази година всички средства, събрани от продадени билети за благотворителния концерт, ще бъдат дарени за облагородяването на Националния историко-археологически резерват „Мадара", където се намира Мадарският конник, и за превръщането на района в атрактивна туристическа дестинация.

Грандиозният спектакъл зарадва публиката с най-обичаните фолклорни, поп, рок и хип-хоп хитове. Концертът беше открит от внушителното изпълнение на 100 каба гайди, което истински развълнува зрителите. Сред основните акценти в програмата бяха българските народни танци. Стотици българи се хванаха заедно и извиха хоро на любими фолклорни песни. Спектакълът беше закрит с космическото изпълнение на Валя Балканска и гайдаря Петър Янев на „Излел е Дельо хайдутин", което изправи цялата зала на крака.

Вижте снимки от събитието.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ