Холандският фотограф Ървин Олаф с изложба в Националната галерия

Холандският фотограф Ървин Олаф с изложба в Националната галерия

Холандският фотограф Ървин Олаф с изложба в Националната галерия

Изложба на световноизвестния холандски фотограф Ървин Олаф беше открита в Националната галерия в София.

Експозицията е част от фестивала „Фотофабрика“ и е организирана с подкрепата на Мтел. Над 200 гости присъстваха на откриването.

В тази изложба любителите на фотографското изкуство могат да разгледат „Мъка“, „Черни“, „Здрач“, „Изгрев“ (Grief, Blacks, Dusk, Dawn), определяни като едни от най-емоционално въздействащите серии от кадри на Олаф. Тя ще бъде отворена за посещения до 19 октомври 2016 г.

На откриването присъства и столичния кмет Йорданка Фандъкова, която благодари на всички, които допринасят за развитието на културния живот в София. „Това се превърна в наша запазена марка и в лице на българската столица пред чуждестранните посетители“, каза Фандъкова. 

Гостите поздрави и Илияна Захариева, директор „Корпоративни комуникации“ в Мтел. Тя посочи, че Олаф ще пристигне у нас през октомври, когато ще бъде специален гост на церемонията за награждаване на победителите в журналистическия конкурс за технологии, иновации и наука Mtel Media Masters. Участието на популярна, обществено значима личност, която говори как технологиите и иновациите ни променят, е запазена марка на събитието. Тази година Mtel Media Masters ще се състои на 18 октомври в София. 

“Фотофабрика“ показва високите образци на съвременната репортажна и художествена фотография като част от културната физиономия и идентичност на София. Фестивалът кани зрителя да се превърне в участник, да преработи случващото се в света в своя лична позиция, да провокира чрез визуалното изкуство мисъл, емоция и действие. “Конфликти” е централната тема на третия фестивал “Фотофабрика“, който започна на 1 септември и ще продължи до 22 октомври 2016 г.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ