Technovation 2024: Space The New Frontier (панел 4)

Специалната презентация ,,Emerging Space Markets”, представена от д-р Стела Ткачова, програмен мениджър за космически системи в Европейския съвет по иновациите даде началото на четвъртия панел „Space: The New Frontier“ в годишното събитие на Мениджър Technovation 2024.

„През 2022 г. имахме над 186 изстрелвания, като само през миналата година е имало над 2500 сателита, изпратени в Космоса, а Европа засега е четвъртата космическа сила“, отбеляза тя. В основните комерсиални пазари само за 2022 г. космическата икономика се оценява на 460 млрд. евро, от които 360 млрд. са в комерсиалните пазари и 100 млрд. са институционални, стана ясно още от презентацията.

Д-р Ткачова се включи и в основната дискусия на панела, в която участваха и д-р Веселин Василев, изпълнителен директор на CASTRA (Клъстер “Аерокосмически технологии, изследвания и приложения), Димитър Димитров, изпълнителен директор на "Диджитал Лайтс" и Пламен Петков, член на Борда на директорите на „България Сат“. Модератор бе Тихомир Димитров, основател на Space Academy BG, авиокосмически инженер и специалист по космически науки.

***

Генерален партньор на събитието е MyFin.

Основен партньор е Philip Morris Bulgaria.

Събитието се провежда и с подкрепата на Digital LightsDXCHewlett Packard Enterprise operated by SelectiumEviden и MonkeyShoulder.

Институционални партньори са Българска стопанска камараBASSCOMAIBESTГермано-Българска индустриално-търговска камара и Френско-българска търговска и индустриална камараБългарска финтех асоциация.

Медийни партньори са БНТ, Нова Броудкастинг ГрупDEV.BGdir.bg и Netinfo.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ