Постоянно променящият се лидер

Постоянно променящият се лидер

Постоянно променящият се лидер

Едно от най-неправилните твърдения, изричани от лидери, е „Винаги сме го правили така и то е работило“, казва пред сп. Мениджър Ивайло Рашев, изпълнителен директор на БСХ „Домакински уреди България“ ЕООД

- Кои са най-големите рискове и възможности, които виждате за българския бизнес и за този, който вие ръководите?

- Несъмнено изминалата година беше изпълнена с много предизвикателства. България не е пощадена от различни фактори на глобално и регионално ниво, вътрешни и външнополитически решения, социални и технологични влияния. Всички знаем какво се случва в Европа и по света в геополитически план, високата инфлация също е проблем, енергийната зависимост/независимост също е фактор, с който всеки един от нас в бизнеса трябва да се съобразява. Според мен обаче като цяло нещата се развиват в правилната посока и както българската икономика, така и световната започват да се възстановяват от редица големи сътресения. Разбира се, ще е необходимо още време за това, но смятам, че се справяме сравнително добре.

Настроен съм положително за българската бизнес среда. Винаги се опитвам да бъда реалистичен оптимист – да виждам и да търся възможностите, а не само да се съсредоточавам и да откривам проблемите. В България в момента най-големият проблем е справянето с инфлацията, която трябва да намалее до нива, отговарящи на изискванията за приемането ни в еврозоната. Разбира се, това изисква и строги фискални политики, но смятам, че ние сме готови да предприемем тези стъпки. Членствата на България в Шенген и еврозоната са от ключово значение за постигането и продължаването на икономическия растеж. Това ще улесни туризма, търговията, инвестициите, ще направи бизнес климата в страната още по-сигурен. Чуждестранните инвеститори биха ни се доверили по-лесно. По-голямата стабилност и интеграция в Европейския съюз ще улеснят много бизнес процеси и ще доведат до намаляване на административната тежест.

Какво ще е бъдещето на нашият дом, какви ще са способностите на домакинските смарт уреди, ще бъдат ли по-устойчиви и защитени ли са от кибератаки? Прочетете пълната статия тук.

Търсете бр. 1/2024г. на списание „Мениджър” в:

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ