С мирис на бензин

С мирис на бензин

С мирис на бензин

Докато стържем леда от стъклото на нашия автомобил или изчакваме колата да загрее, скрита в уютния гараж, понякога се питаме дали сме направили най-добрия избор при покупката на превозното средство. Пазарът изобилства от предложения, независимо дали става въпрос за нови или употребявани автомобили. Въпреки това изобилие от предложения тенденцията на българския пазар от последните години се запазва.

Търсенето на употребявани коли значително надхвърля това на нови. Това затвърждава позицията на България сред останалите страни – членки на Европейския съюз, на държавата с най-стария автопарк, където средната възраст на превозните средства е около 20 години (за сравнение – вторият в тази непрестижна класация е на Гърция със средна възраст на автомобилите от 17 години).

На пазара на нови леки автомобили България има най-малък дял от страните в ЕС по отношение на продажбите на екологични превозни средства, където влизат хибридите, плъгин хибридите и изцяло електрическите модели. Те заемат 6,8% от общите продажби.

Кои са предпочитаните автомобили от българите и защо? Прочетете пълната статия тук.

Търсете бр. 1/2024г. на списание „Мениджър” в:


 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ