Какво да хапваме, за да сме в добро настроение

Аспержи Серотонин има и в аспержите. Освен това те са богати на фолиева киселина. Специалистите знаят, че веществото може да бъде отговорно за настроението и в борбата с депресията.

Снимка: Guliver / Getty images

Нашето здраве е пряко свързано с това, което ядем. Състоянието на кожата, косата, вътрешните ни органи, жлезите са пряко зависими от храната, която консумираме. 

Диетолозите твърдят, че дори и настроението ни е тясно свързано с храната. Логично е наистина, че когато сме потиснати или кисели, нещо сладко може да ни разведри. Но кои са храните, които по принцип влияят положително освен на тонуса и на настроението ни?

Редакторите на Abcfact изброяват няколко продукта, които определено биха повдигнали настроението ни. Нека ги видим. всъщност изобщо не е трудно да си ги набавим, а някои дори постоянно присъстват на трапезата ни.

Ето ги и тях:

Един от тези "весели" продукти е пуешкото месо. Варената или печената пуйка не само действа вдъхновяващо, но също така помага да преодолеете безсъние. Такива ефекти върху тялото имат веществата, съдържащи се в пуешкото месото на пуйката, като серотонин, който контролира емоциите и оказва положително влияние на психическото ни състояние

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ