Алергия, грип или COVID-19 – как да различим симптомите?

Алергия, грип или COVID-19 – как да различим симптомите?

Алергия, грип или COVID-19 – как да различим симптомите?

На фона на създалата се паника от разрастващата се пандемия от коронавирус, е възможно при проява на неразположение да приписваме симптомите, които организмът ни проявява, единствено на коронавируса. Но, дали наистина са свързани с него? Много е вероятно да не са.

Пролетта, която ще настъпи след броени дни, е време, в което сезонните алергии се обострят, върлува и втора грипна вълна, а променливите метеорологични условия не изключват и настинка. За да определим точната диагноза, обобщихме симптомите им според данните на Световната здравна организация.

За признаци на COVID-19 могат да се считат възникнали напоследък респираторни проблеми, както и влошаване на здравословното състояние вследствие на скорошно пътуване.

Ако откривате прояви на някои от симптомите по-долу у вас или у вашите близки, консултирайте се с личния си лекар по телефона.

[[{"fid":"350125","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"link_text":null,"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"height":800,"width":1200,"class":"media-element file-default","data-delta":"1"}}]]

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ