Без задължителни маски при полети в Европа от 16 май

Без задължителни маски при полети в Европа от 16 май

Без задължителни маски при полети в Европа от 16 май

От 16 май няма да се изисква носенето на маски на летищата и в самолетите в Европа. Това обявиха Европейската агенция за авиационна безопасност и Европейският център за профилактика и контрол на заболяванията, предава Ройтерс.

Италия, Франция, България и други европейски страни облекчават или премахват много или всички мерки срещу разпространението на коронавируса, пише агенцията. Редица американски авиокомпании заявиха през април, че вече няма да изискват носенето на маски, след като федерален съдия във Флорида постанови, че разпореденото от правителството на САЩ задължително носене на маски в обществения транспорт е незаконно. 

"От следващата седмица вече няма да е необходимо маските за лице да бъдат задължителни при въздушните пътувания при всички случаи, което в общи линии е в съответствие с променящите се изисквания на националните власти в Европа за обществения транспорт", каза изпълнителният директор на Европейската агенция за авиационна безопасност Патрик Ки.

"Макар носенето на маска да престане да бъде задължително, е важно да се има предвид, че заедно с физическата дистанция и добрата хигиена на ръцете то е един от най-добрите начини за намаляване на предаването (на вируса)", каза директорът на Европейския център за профилактика и контрол на заболяванията Андреа Амон. 

Двете агенции заявиха, че правилата за маските се очаква да се различават след отмяната на задължителното им носене. Авиокомпаниите са съветвани да насърчават пътниците да носят маски в самолетите, пътуващи за и от места, където в обществения транспорт все още се изисква носенето на маски. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ