България

Политика

|

Общество

|

Дентален мениджър на годината отново е клиника от Русе

Дентален мениджър на годината отново е клиника от Русе

Носител на голямата награда „Дентален мениджър на годината“ 2017 и на статуетката „Адмира“ станаха д-р Соня Еленкова и д-р Мирослав Дяков, Дентална клиника “Света Аполония”, Русе.

Така за трета поредна година Русе се оказва пристанищен град, където освен кораби, акостират и големи награди от този конкурс.

На 13 октомври в хотел „Маринела” в София миналогодишните победители д-р Мария Сапункьова и д-р Валентин Дуков, Дентална клиника „Дукови”, също от Русе, връчиха приза на своите колеги.

Това стана в присъствието на над 200 представители на денталния бранш – на тържествена церемония, определена от организаторите от Асоциацията на денталните мениджъри в България (AДMБ) като „обединяващ празник на съсловието”.

Това бе осмото издание на конкурса, който се провежда по идея на професионалното издание на българските зъболекари „Стоматологичен свят“.

Сред официалните лица личаха имената на зам.-министъра на външните работи Тодор Стоянов и кмета на район „Надежда” - София – инж. Димитър Димов.

Първа награда в категория „Дентален мениджър на клиника” получи д-р Весела Джонева, управител на Дентално студио “ВД-ДЕНТ”, София.

С първа награда в категория „Дентален мениджър на кабинет” бе отличена д-р Бойка Боянова - Фускова, София.

Специалната награда на АДМБ „Ключът към успеха“ отиде в Пловдив – дентален кабинет „Д-р Димитър Ковачев“.

В категория „Зъботехника“ се откроиха наградите за „Екипен дентален мениджмънт” – с носител: екипът на M&H GROUP Дентален център - Христо Ташев, д-р Магдалена Ковачева, София и най-голямото отличие в тази категория - „Мениджър на зъботехническа лаборатория“ - Вартан Вартанян и Бисер Димитров, Русе – СМТЛ „Артдентал“.

Положителни емоции в аудиторията предизвикаха двете награди, с които бе удостоен д-р Петър Календерски, Дентална клиника „Рубидент”, София и МДЦ „Рубидент”, Благоевград. Това е прецедент в историята на конкурса. Д-р Календерски получи плакет „Дентален мениджър с предприемачески дух“, връчен от д-р Силвия Димитрова, зам.-председател на Българския зъболекарски съюз. А от д-р Валентин Павлов, също зам.-председател на БЗС - специален приз „За принос в развитието на здравеопазването в България“.

Престижното отличие „Дентална практика с европейски измерения“ стана притежание на Дентално студио „Д-р Ирена Хасара”, София. Връчи го членът на журито – експeртът г-жа Мария Шишкова, управляващ съдружник на Еймс Хюман Кепитал.

Бяха отличени още дентални практики от цялата страна.

Д-р Венета Павлова, председател на журито, отбеляза, че в това издание на конкурса за първи път се наблюдава силно присъствие на малките структури – денталните кабинети и то с увеличаващи се екипи. Отчетена бе още целенасочената и професионална подготовка на участниците, включили се в надпреварата.

Интериорът и съвременното оборудване, новата лечебна среда - обобщават от журито, се превръщат в стандарт за повечето дентални клиники и кабинети у нас, издигнат, утвърден и наложен от самите тях. С един фокус – в полза на пациента. Без специални нормативи и указания от държавните институции.

 

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ